ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo | 1.B třída sk. A - Pavel Špale věří, že pokud se vše příští rok sejde, mohl by Suchdol bojovat o postup

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Pavel Špale zpovídán pro fotbalunas

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku hráče kola. Znamená to pro vás něco?
Děkuji. Bylo to hlavně ze zápasu, kde jsme měli takovou trochu splácanou sestavu. Bylo to tedy asi spíš tím gólem z pozice stopera, ale samozřejmě to potěší. Ale nějak bych to zas nepřeháněl.
Jaký byl zápas s Kaplicí vašima očima?
Jak říkám, byli jsme hodně splácaní. Hrálo za nás pět dorostenců, kteří už měli zápas v nohách, takže jsme se toho zápasu docela báli. Ale kluci to suprově odjezdili a dokonce jsme 2:0 vedli, myslím, že zaslouženě. Pak už někdy kolem sedmdesáté minuty klukům došlo, stáhli jsme se pět metrů před vápno a dostali dva góly. Jeden jsme dostali hned po tom co jsme dali na 2:0. To kdybychom udrželi trochu déle, tak jsme mohli vyhrát. Ale na kdyby se nehraje.
Tentokrát jste domácí zápas odehráli v Nové Vsi nad Lužnicí. Jaké je hrát v azylu a jak to vypadá s vašim trávníkem v Suchdole?
Je to divné, no. My jsme převážně hráli v Chlumu u Třeboně, teď v Nové Vsi. Každé hřiště je jiné, v Chlumu je obrovské tady zas bylo takové menší. Není to žádná výhoda pořád někam jezdit. Naše hřiště teď vypadá už trochu lépe. Když ještě dostane nějaký čas, věřím, že už na podzim bude připravené. Je znát, že se na něm nehraje.
Kapitánskou pásku jste převzal až letos. Cítíte větší zodpovědnost a sekýrujete třeba víc spoluhráče?
Asi určitě ano. Máme šest sedm lidí z dorostu, takže hodně mladý tým. Když někam přijedeme a soupeř vidí soupisku diví se. Pásku mám, i když je mi pětadvacet což není nějaké fotbalové stáří, ale vzhledem k tomu jak mladý tým máme jsem tam skoro nejstarší.
Jaký je váš oblíbený klub a fotbalový vzor?
U nás jednoznačně Sparta. Ve světě je to Real Madrid a vzorem jeho hráč Isco.
Do konce sezóny zbývá ještě pět kol a už teď máte o dva body více než v tomu bylo v loňském ročníku. Příští rok tedy útok na postup? Co se ve vašem týmu změnilo?
Změnil se trenér, který je u nás nový. Pokud se příští rok uzdraví pár hráčů a dorostenci se do toho pořádně dostanou, tak bychom o to možná i mohli zabojovat.
Máte nějaký zápas, který vám utkvěl v paměti a jen tak ho z ní nevymažete?
Asi první zápas za áčko, kdy jsem nastoupil v dorostu. Myslím, že v Nové Bystřici kde jsem dal hned góla.
Jaká je vaše fotbalová kariéra a v kolika letech jste s fotbalem začínal?
Začínal v šesti sedmi letech v Suchdole. A od té doby pořád Suchdol, Suchdol.
Co jste říkal na pětadvaceti minutový zápas s Frymburkem? V loni jste hráli s Bukovskem jen padesát tři minut. Takové zápasy asi Suchdol přitahuje.
S Bukovskem jsem nehrál, to jsem byl myslím buď vykartovaný nebo po zranění. Teď jsme byli zaskočení, když jsme viděli, že jich přijelo jen sedm. Nastoupili jsme a počítali s tím, že k takovému výsledku dojde, protože to nejde vydržet. Je to škoda Frymburk jinak hraje docela dobrý fotbal. Ale tři body jsou tři body (smích).
Chtěl byste něco vzkázat spoluhráčům, přátelům, rodině... prostřednictvím fotbalunas?
Přátelům a rodině určitě poděkovat za hlasy. Spoluhráčům, převážně tedy dorostencům poděkovat, že nám takhle pomáhají a ten tým oživili jak v kabině, tak i na hřišti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.