V Křešicích jsme vždy dostali nakládačku. Snad se to teď změní, doufá Jírava

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Stal se jím zkušený záložník FK Česká Kamenice Marcel Jírava. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem kola. Potěšilo vás vítězství v naší anketě?
Moje vítězství zřejmě vzešlo při oslavách výhry nad Duchcovem.
Vy jste byl z nominace hodně překvapen. Pochválil vás trenér Pavel Mokráček. Opravdu si nemyslíte, že jste odehrál dobrý zápas?
Určitě jsem odehrál kvalitnější zápasy. Zápas s Duchcovem neměl kvalitu, soupeř přijel v jedenácti lidech a podle mě to byl nejslabší soupeř, co k nám přijel. Já jsem nastoupil až do druhého poločasu, kde byl soupeř více méně odevzdaný, takže se těžko hodnotí jednotlivci. Zápas byl jenom o hraní na jednu branku a čekání na gól.
Česká Kamenice už má několik Hráčů kola. Máte ponětí, kdo hlasoval pro vás?
Odpověďěl jsem již v první otázce, hlasování pro mě nemá váhu tak, jak je nastaveno... Více se k tomu vyjadřovat je podlě mě zbytečné.
Jak těžký byl zápas s Duchcovem? Druhý poločas hrál soupeř o deseti...
Jak jsem již řekl, utkání bylo jenom o tom zachovat klid a dát o jeden gól více než soupeř. V Kamenici máme občas problém prosadit se proti soupeři, který brání v deseti (potažmo v devíti) ve vlastním vápně, ale tentokrát se to podařilo překonat. Zaslouženě jsme vyhráli.
Kamenice v poslední době nemá dobré podzimy. Letos to je ale jiné, zatím jste pátí. Čím to?
Asi horší soupeři (smích). Ale teď už vážně. Myslím, že za to může celkem solidní účast na trénincích, dobrá parta a samozřejmě trenér. Každopádně rozhodující bude umístění na konci sezony.
V posledním kole vás čeká výjezd do Křešič. Co od soupeře, který drží šňůru neporazitelnosti, očekáváte?
V Křešicích jsme snad ještě nevyhráli a vždy jsme dostali nakládačku, takže doufám, že se to konečně zlomí. Co si pamatuji, tak nás vždy porazili rychlými protiútoky a byli vždy velice efektivní. Roli může sehrát taky počasí. Věřím v bod.
Těšíte se na zimní přestávku? Nebo vám bude fotbal chybět?
Mě celkem ano, jelikož jsem byl dlouho zraněn. Zimní přestávka se ale vždy vyplní nějakým turnájkem v hale. Jinak jsem odpůrcem hraní v listopadu, kdy nejsou kvalitní hrací plochy, nechodí skoro žádní diváci a přijde mi, že se celá soutěž se tak nějak jenom dohrává. Takže zimní přestávka je pro mě hlavně důvod těšit na sluníčko a plné ochozy na jaře (smích).
Příští rok vám bude 40 let. Jak dlouho byste chtěl ještě hrát aktivně fotbal?
Kdysi jsem si říkal, že v 35 budu muset skončit kvůli výkonnosti. Ale dnes mi přijde, že se dají některé soutěže hrát klidně do 50 let. Celkově kvalita jednotlivých soutěží upadá. Hrát budu do té doby, než se ozve zdraví.
Co dělá Marcel Jírava, pokud nehraje fotbal?
Věnuje se rodině a užívá života.
Znáte webový portál fotbalunas.cz?
Seznámil jsem se s ním poprvé tento týden až na základě vašeho kontaktu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.