Snad udržím střeleckou laťku, doufá slávista Marčaník

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Útočník ASK Lovosice Antonín Marčaník. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem kola. Máte z vítězství radost?
Ano mám velikou radost. Ještě před devíti měsíci jsem ležel na operačním sále, kde jsem podstoupil náročnou operaci kolene. Myslel jsem si, že je to konec. Naštěstí koleno drží, tímto děkuji výbornému pražskému ortopedovi Sinkulemu.
Jste prvním hráčem Lovosic, který v anketě na podzim uspěl. Máte ponětí, kdo pro vás hlasoval?
Asi spoluhráči. Myslí si, že dostanou něco do pokladny. Poté kamarádi a v neposlední řadě rodina, hlavně taťka a děda, kteří mě od mala podporují po všech stránkách a mají na tomhle obrovskou zásluhu. Věřím, že jim jednou dokážu vše splatit, tohle je takový první krok.Moc jim děkuji.
Do sestavy kola vás nominoval trenér Pavel Doležal. Myslíte si, že rozhodl správně?
Myslím si, že ano. Poslední zápas mi vyšel, dal jsem tři branky a tři připravil. Samotný trenér mi říkal, že po zranění je to výkon, který ode mně čekal. Snad tu laťku v sobotu udržím.
V posledním utkání jste konečně zabrali a rozstříleli Mojžíř. Nakopne vás to do konce podzimu?
Zahráli jsme výborný zápas, kdyby jsme se takhle prezentovali celý podzim, jsme úplně někde jinde. Chceme teď vyhrát na Střekově a doma s Modrou. Díky tomu by se šlo do jara s větším klidem.
Po 11. kolech jste na osmém místě. Lovosice asi čekaly více, ne?
To každopádně ano. Poztráceli jsme zbytečně mnoho bodů. Na druhou stranu musím říct, že tento rok je naše soutěž o poznání kvalitnější.
V dalším kole jedete na Střekov. Co od soupeře očekáváte?
Já myslím, že to bude podobný zápas, jako proti Mojžíři. Bojovný soupeř, který spoléhá na standardky. Nebude to určitě snadné, mají také starší stopery, stejně jako Mojžír. To mě určitě vyhovuje a věřím, že toho opět využiju.
Jak hodnotíte úroveň vaší skupiny I.A třídy?
Jak už jsem zmínil, tento rok je o poznání kvalitnější, což je určitě dobře. Pořád to není tak rychlé, jak bych si představoval. Je mi teprve 18 let a nějaké možnosti mám, takže si asi zkusím na jaře vyšší soutěž.
Co dělá Antonín Marčaník, když zrovna nehraje fotbal?
Rád trávím volný čas s přítelkyní a kamarády. Také si rád zahraju jiný sport, jsem sportovní typ. Na víc mi nezbývá moc času, trénuji každý den, jelikož chodím i s dorostem. A přes den mám školu.
Sledujete Ligu mistrů? Komu v ní fandíte?
Nesluduji už takových dobrých osm let. Budu ji sledovat až v roce 2017, kdy tam opět bude SK Slavia Praha .
Znáte vůbec webový portál fotbalunas.cz?
Portál znám, rád se na něj občas podívám. Po zápase s Libochovicemi jsem se koukal, bohužel jsem v sestavě nebyl. Naštěstí to vyšlo teď.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.