Když jsem se dozvěděl, že budu chytat pár hodin před utkáním, tak jsem byl nesvůj, říká Muž kola Lukáš Kácal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Moc děkuji, gratulace proběhly jen po telefonu, atd. Chtěl bych poděkovat celému týmu je to zásluha nás všech.
Jakmile se na jaře objeví v sestavě kola hráč Dívčic, bývá z toho většinou vítězství. Kromě radosti hráče z vítězství, si ale určitě mne ruce i pokladník týmu Honza Valenta. Bude letos bohatá dokopná?
Tak bude to asi tím, že jsme dobrá parta a kamarádi udělají vše pro to, aby byl někdo z našeho týmu vítězem, nás pokladník Honza Valenta na takové věci slyší a není to vůbec špatná věc. Co se týče dokopné moc dlouho se na ni nezdržím, kvůli svým povinnostem, ale bude určitě suprová a pro nás všechny drahá, ale takhle to chodí myslím všude.
Když už jsem zmínil Honzu Valentu, to je velký slávista. Vy jste zase Sparťan. Probíhají vášnivé diskuze mezi vámi, ať v kabině nebo se třeba i hecujete na tréninku?
S Honzou se vždycky hecujeme. On je velký slávista a já velký sparťán, ale nejde jen o nás dva. Spousta dalších kluků v šatně se hecuje a vždy je to hodně motivační záležitost.
Vraťme se k víkendovému domácímu utkání. Vy jste se delší dobu nedostal do branky a teď vás čekal lídr soutěže z Týna B. Panovala u vás nervozita před zápasem nebo jste si říkal, že to nějak dopadne?
Je pravda, že jsem dlouho nechytal a když jsem se dozvěděl, že budu chytat pár hodin před utkáním, tak jsem byl nesvůj. Nakonec se ukázalo, že ve III. třídě se dá hrát proti každému. Po deseti minutách hry jsem se dostal do pohody a odehráli jsme to týmově, jako parta.
V úvodu zápasu jste si připsal několik důležitých zákroku a dal tak základ k překvapivému, ale zcela zaslouženému vítězství. Čekal jste, že se vám, ale i celému týmu podaří zaskočit Týn?
Po pravdě jsem nečekal, že vítězství bude tak jednoznačné. Hráli jsme, jako tým a když soupeř neproměnil ve svém tlaku dvě zajímavé situace, potrestali jsme to brankou a začal se hrát úplně rozdílný fotbal.
Kromě tří bodů vás určitě potěšila i vychytaná nula. Byla nějaká situace při, které jste se obával, že o čistý štít přijdete?
Tak nula je určitě super, ale není jen moje zásluha, ale celého týmu. Vybavuji si moment, kdy jsme kopali penaltu a neproměnili ji. Přišel protiútok soupeře a na mě šel osamocený útočník, gól nedal a my udrželi vedení do poločasové přestávky, což pro nás bylo důležité.
V další kole jedete na hřiště do Černého Dubu. Na razantní postup tabulkou vzhůru to nevypadá, ale mohli byste atakovat třiceti bodovou hranici. Je v plánu získat v posledních kolech plný počet bodů?
Do Černého Dubu jedeme určitě zvítězit, ale jak jsem řekl v téhle soutěži je jedno, kdo s kým hraje. Bude to těžký zápas, ale počítám, že v posledních dvou kolech uhrajeme 6 bodů. Bude záležet na průběhu utkání.
V soutěži jste vlastně jediným týmem, který porazil béčko Týna a ještě s ním má vzájemně lepší bilanci. Byl podle vás jiný tým, který mohl Týnu konkurovat v postupu nebo je Olympie zcela zaslouženým postupujícím?
Je hezké, že jsme první tým, který porazil postupující Týn a ještě navíc takhle suverénně. Z toho máme všichni radost. Po podzimu jsem tipoval, že největším konkurentem bude tým Úsilného, ale Týn si vedení zkušeně pohlídal.
Spekuluje se další změně v uskupení soutěží a od června platí i jiný přestupní řád. Jak to vnímáte v Dívčicích, přeci jen řada hráčů je v klubu na hostování. Nehrozí rozpad týmu?
Pevně věřím, že naše vedení se postará o to, aby bylo vše v pořádku a hráči co u nás hostují, k nám přišli na přestup. Máme tady výbornou partu a rozpad týmu nepřipadá v úvahu.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
Fotbalové začátky byly hodně těžké, ale fotbal mě bavil a baví a tak jsem se pral. Postupně jsem prošel přes Pištín, Olešník, Sedlec, až nyní do Dívčic.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Dá se říct, že ne. Vše co mě baví se děje okolo fotbalu.
Pomalu se blíží fotbalový vrchol sezony ME 2016. Kdo je váš favorit na zisk titulu a jaké šance dáváte českému týmu? Označil byste i nějaký tým jako černého koně turnaje?
Tak favorit může být kdokoli. Já osobně to přeji Anglii, protože dlouhodobě má na velkých turnajích smůlu. Určitě budou chtít doma dojít co nejdál Francouzi. Doufám, že naši chlapci ukážou pořádný blázinec a ukážou těm, co jim nevěří, že se pletou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.