ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Zbyněk Habel z týmu Sparta Sosnová! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Začněme. Jak jste byl vy osobně spokojen se svým výkonem na půdě Libchavy?
Určitě jsem spokojen nebyl. Obecně jsem do týmu přišel s tím, že klukům pomůžu, ale zatím to tedy nevypadá, že jsem ještě před rokem hrál I.B třídu. My jsme sice s týmem nehráli špatně, ovšem na špatném hřišti ano, takže to moc užitku nepřineslo. Přiznám se, že prozatím nejsem spokojen ani s jedním ze tří utkání, které jsem dosud odehrál.
Jak vidíte závěr ligy? Váš názor?
Já? Netuším. Musím říci, že mám teď tolik starostí, že na sledování ligy nemám vůbec žádný čas. Jsem rád, že chodím na zápasy, natož abych sledoval, jak na tom jsou soupeři. Vůbec si tedy nedokáži tipnout, kdo na konci sezóny postoupí. Dříve jsem se tomu věnoval více, ale jak říkám, dnes pro to nemám dost času, bohužel.
Jaké byly Vaše první fotbalové krůčky? Jak jste se k fotbalu vlastně dostal?
Náhodou! Vzpomínám si, že mně spolužák ze sedmé třídy řekl, ať si s ním jdu zahrát do Sosnové. Šel jsem, místním jsem se zalíbil a bylo to. Vím, že mi první šanci dal můj první trenér Zeman, který mě trénoval za žáky.
Vzpomínáte na Vaše nejlepší fotbalové období?
Je jich více. Rád vzpomínám na svůj první zápas v I. B třídě, kde mi dali šanci jako velmi mladému hráči. Pak také třeba na angažmá v Zákupech, kam si mě vybral trenér Řezáč. Na toto období též vzpomínám velmi rád. Hráli jsme tehdy dokonce i I. A třídu. Krásné vzpomínky mám i z působení ve Splavech.
A co že jste se vůbec do Sosnové vrátil?
Sosnová měla před začátkem sezóny pár přáteláků a já jsem si šel zahrát s nimi. Přípravná utkání jsem odehrál a zeptali se mě jestli nechci Sosnové pomoci i na jaře. Já jim na to řekl, že se moc jako posila nevidím, ale když se domluví se Zákupy, kde jsem ještě byl psaný jako jejich hráč, tak bych kádr třeba posílil. Brali to jako hotovou věc, takže se vše vyjednalo a když mi poté volali, tak mi už jen poděkovali za to, že jim jdu pomoci a návrat do Sosnové byl na světě. Je to dobře, protože jsem tu chtěl hrát i z osobních důvodů. Mám tu kamarády, a tak trochu jsem se vrátil i kvůli švagrovi...
Jaký je váš vzor ve fotbale?
U mě je to jednoznačně Pavel Hapal z Olomouce, kde ve své době hráli úplně jiný fotbal, než dnes. Ve svých časech porazili třeba takový Real Madrid a další kluby, takže jsem sledoval hlavně tento tým, s Hapalem včele. Od začátku mého působení ve fotbale byl mým vzorem také František Straka.
Od dubna loňského roku je v provozu náš portál fotbalunas.cz, sledujete ho pravidelně?
Absolutně ne. Omlouvám se, ale na váš web jsem se dosud nepodíval, ale jistě to napravím. Třeba hned jak si budu moci přečíst tento článek...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.