Fotbalem se hodně bavím a je třeba po zápase utužovat partu v hospodě, říká Muž kola Lukáš Koňarik

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Čeká Vás v kabině nějaká pokuta za toto ocenění?
Jojo na tréninku už proběhli první gratulace, nejvíc mě potěšila od našeho matadora týmu Jindřicha Čapka. Pokuta mě nemine, pár Jägermaistrů to spraví.
V Pištíně možná neprobíhala zrovna klidná zima. Od posledního Bukovska vás dělil jediný bod. Probírala se v šatně během zimy podzimní část? A jaká byla vůbec zimní příprava?
Podzimní část se nám moc nevydařila hlavně střelecky. Zimní příprava byla letos zvolena trošku jinak než tomu bylo zvykem. Začali jsme hrát zimní ligu futsalu, kde to z počátku nebylo vůbec jednoduché, ale časem se kluci hodně zlepšili. Nebudeme si nic nalhávat, po podzimu nebyla v kabině moc dobrá nálada, ale pevně věřím, že tenhle tým má na to, aby se udržel a začal podávat lepší výkony.
Právě v tomto kole jste cestovali k důležitému zápasu do Bukovska. Bylo v šatně velké odhodlání odskočit svému soupeři? Spoléhali jste třeba i na to, že by domácí k zápasu nenastoupili?
Tohle utkání v Bukovsku bylo hodně důležité, a proto mě hodně překvapilo, kolik dostal náš trenér Václav Vávra omluvenek a nakonec jsme byli rádi, že jsme tam dorazili v jedenácti lidech. Od soupeře jsem očekával, že bude posílen kluky z A týmu a mé očekávání se naplnilo. Ale musím tady vyseknout poklonu všem spoluhráčům, kteří na zápas dorazili a bojovali ze všech sil a důležité 3 body jsme přivezli domů.
Utkání jste dovedli do vítězného konce. Jak jste ho viděl vy ze hřiště?
Utkání bylo velice těžké, soupeř na nás hned od začátku nalezl a my jsme nebyli schopni dát míč na zem a v klidu rozehrát nějakou akci. Po dvaceti minutách neustálého tlaku se nám podařil rychlý brejk a šli jsme do vedení. Domácí potom vyrovnali z pokutového kopu. O poločase v kabině, ale vládla dobrá nálada a věřili jsme si, že bychom mohli odsud odvést body. To se nám to povedlo a třemi góly jsme rozhodli.
Jako správný kapitán jste pomohl svému týmu dvěma góly. Popsal byste je našim čtenářům, jak padly?
První gól mi připravil nebojácný Martin Koklar, který přešel přes tři domácí hráče a krásně mi naservíroval míč před prázdnou branku. Druhý gól byl z penalty, po faulu na Erika Kubešu.
V dalším kole vás čeká na domácím hřišti tým Mokrého. Budete chtít potvrdit tři body z venku nebo se spokojíte i s bodem?
Domácí utkání proti nepříjemnému soupeři z Mokrého určitě nebude nic jednoduchého, ale budeme se snažit podat co nejlepší výkon, aby důležité body zůstaly doma a aby i naši fanoušci viděli, že umíme hrát pěkný fotbal a střílet góly.
Jak už jsem zmínil, v Pištíně jste kapitánem. Kdo v týmu Pištína patří mezi další tahouny?
Ano, máte dobré informace, jsem kapitánem. Podle mého názoru mezi největší tahouny patří, Martin Kučera skvělý střední záložník, který nevypustí žádný souboj a má v naší středové dvojici na starosti černou práci a jeho práce je vždy nedoceněna.
Spoluhráč Václav Vávra zmínil, že jste největší zvíře v týmu. Platí toto přirovnání k výkonům na hřišti nebo mimo hřiště?
Něco na tom bude, jsem človíček, který se fotbalem hodně baví, ale po odehraném zápase se taky musí jít s týmem sednout do hospody, pěkně se pobavit a utužit partu. Zvíře jak napsal Václav Vávra je on a Fanda Petrášů.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
Můj fotbalový příběh začal v mém mateřském klubu FK Hanušovice, kde jsem hrál až do osmnácti let. Pak jsem se přestěhoval na Sedlec, kde má kariéra pokračovala a nyní hraji za Píštín.
Máte ještě další koníčky mimo fotbalu?
Mezi mé další koníčky patří ryby a kolo.
Kdo patří mezi vaše fotbalové vzory a kterou soutěž nejradši sledujete?
Mezi mé fotbalové vzory patřil Pavel Nedvěd a nyní Lionel Messi. Nejraději sleduji Španělskou La ligu.
Děkuji za rozhovor a ať se daří i v dalších kolech!
Také Vám děkuji a přeji všem, ať se jim daří a fotbalem se baví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.