Jiří Mzyk - " vítězství v anketě řadím vysoko "

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, tím se stal Jiří Mzyk ze Starého Máteřova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji, stal jste se hráčem kola, když jste nasbíral více jak 50% všech hlasů. Co tomu říkáte? Sledoval jste průběh hlasování?
Dobrý den, já Vám děkuji za gratulaci. O nominaci jsem věděl a po očku i sledoval vývoj, který mě mile překvapil. Takže tímto bych chtěl všem, kteří pro mě hlasovali ( hlavně manželce, o které vím, že hlasy poctivě přidávala :-) ), poděkovat.
Kam byste zařadil vítězství v této anketě? Případně jaké úspěchy jste s fotbalem zažil?
Vítězství v anketě řadím vysoko, protože nic podobného se mi ještě vyhrát nepodařilo. Největším dosavadním týmovým úspěchem bylo vítězství v okresní soutěži ve starších žácích, kdy jsme ve dvojzápase porazili na penalty Řečany nad Labem, a 4. místo na mistrovství ČR v halové kopané za mého krátkého působení ve starších žácích FK AS Pardubice.
Zvítězil jste na základě výkonu ze zápasu v Opatovicích. Jaký to byl zápas z Vašeho pohledu? Podařilo se Vám vstřelit i branku. Můžete nám ji trochu popsat?
Z mého pohledu to byl zápas, který se mohl od začátku vyvíjet úplně jiným směrem než se nakonec stalo - škoda dvou neproměněných nájezdů Davida Jonáše v prvních deseti minutách. Potom jsme nepochopitelně nechali hrát domácí a byli za to po zásluze potrestáni. Moje branka padla v 74. minutě po standardní situaci asi 3 metry za vápnem, kdy jsem si všiml, že domácí brankář, který do té doby chytal opravdu výborně, stojí schovaný za zdí a pochybuji, že mohl něco vidět :-) Tak jsem to zkusil kolem zdi k tyči a vyšlo to. Bohužel se nám už nepodařilo ani přes velký tlak vyrovnat - škoda, šance na to byly.
Kde jste začínal s fotbalem a v jakých klubech jste působil?
S fotbalem jsem začínal v šesti letech v Mateřově a kromě dvou let strávených v dorostu v Mikulovicích jsem zde pořád.
Jak byste sám sebe charakterizoval jako fotbalistu? Vaše silné a slabé stránky?
Jako fotbalistu bych se charakterizoval jako naprostý univerzál - kam mě trenér postaví, tam to nějak v rámci možností odehraji, nicméně nejraději hraji ve středu pole - nerad jsem omezován ze strany lajnou ( navíc se tam nejvíc běhá :-D ). Svou silnou stránku bych viděl ve slušné kopací technice a hře hlavou, slabá stránka je jednoznačně neschopnost dostávat se do gólových šancí.
Máte nějaký předzápasový rituál nebo něco podobného?
Abych pravdu řekl, žádného si nejsem vědomý, ale člověk se podvědomě snaží za ta léta dělat věci tak nějak stejně, ale že bych to dělal schválně, to asi ne. :-D
Jaký je Váš oblíbený a neoblíbený soupeř v soutěži?
Neoblíbeným soupeřem jsou jednoznačně Sezemice, jak A týmu, tak ani Béčku Mateřova se proti nim prostě nedaří uhrát dobrý výsledek, i když v obou případech jsou v tabulce pod námi. Oblíbeným soupeřem by mohly být Rosice, jednoznačně se nám hraje lépe proti technickým týmům, na které platí naše někdy tvrdší hra.
Na soupisce Máteřova figurují hned tři hráči s příjmením Mzyk. Můžete nám přiblížit o koho jde a v jakém jste příbuzenském vztahu?
Tady Vás musím poopravit, protože od jara působí v Mateřově už jen dva Mzykové - já a bratr Jan. Na podzim zde působil i náš bratranec Daniel, kterému ovšem skončilo hostování a vrátil se zpět do Čivic.
Máteřov se momentálně v tabulce nachází na 11.místě, jak jste s tímto umístěním spokojen? A co zlepšit, abyste stoupali tabulkou vzhůru?
Toto umístění mě osobně samozřejmě vůbec neuspokojuje, nicméně je odrazem tréninkové morálky celého Béčka, kdy ať už kvůli pracovním nebo studijním povinnostem se scházíme jen na zápas. Tady vidím velkou rezervu, protože společné tréninky s A-týmem jsou jednoznačně přínosem. I přesto si myslím, že budeme schopni porazit některé týmy před námi, protože na 5.místo nám chybí jen 7 bodů a střed tabulky je hodně vyrovnaný.
Koho tipujete na vítězství v soutěži a kdo podle Vás sestoupí?
Vítězství v soutěži přeji jednoznačně Mikulovicím, za prvé proto, že tam spoustu kluků znám z mého dorosteneckého působení, a za druhé do této soutěže prostě nepatří ani předváděnou hrou, ani výsledky, které jsou někdy až děsivé. :-D Sestoupí nejspíš jeden z dvojice Ždánice - Ostřetín. Po podzimu bych řekl asi Ostřetín, ale co jsem koukal, tak oproti podzimu jsem našel asi 7 nových jmen na jejich soupisce. Bude to zajímavé až do konce, ale Ždánice se v té 3.třídě vždycky nějak zachrání, takže spadne asi stejně Ostřetín. :-)
Teď se zeptám na něco z trochu jiné sféry. Jak vidíte šance ČR na Euru ve Francii? A kdo by se mohl stát mistrem Evropy?
Ta skupina je hodně těžká a podle mě bude i hodně zamotaná, takže ta dvě postupová místa jsou otevřená pro všechny 4 týmy. Budu optimista a řeknu, že v podstatě s neznámým týmem postoupíme do čtvrtfinále, což už bude jistě bráno jako úspěch. Anglii dorostla jedinečná generace, nevím kdy jindy by mohli něco vyhrát, když ne teď - takže mistrem Evropy se stane Anglie a Harry Kane nejlepším střelcem EURA.
Co říkáte na projekt fotbalunas.cz? Je něco, co byste zde uvítal nebo vylepšil?
V první řadě bych chtěl Tobě poděkovat za to, že právě naše 3. třída Holicko funguje na fotbalunas.cz tak perfektně a vlastně jako jediná z okresních soutěží na Pardubicku. Ty reporty ze zápasů jsou super, vždycky si je rád všechny přečtu. Prostor pro zlepšení vidím jedině v tom, že by bylo dobré rozjet nějak diskuzi, která zatím moc neprobíhá, ale i to časem přijde :-)
Díky za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů. Na závěr máte možnost něco vzkázat Vašim spoluhráčům nebo třeba fanouškům Máteřova.
Já Ti ještě jednou děkuji a i Tobě přeji spoustu úspěchů. Fanouškům Mateřova bych chtěl poděkovat, že na domácí zápasy chodí v celkem hojném počtu i přes tu bídu, kterou jsme schopni předvést. Spoluhráčům bych vzkázal, ať se někdy zastaví na tréninku :-D a hlavně ať se baví fotbalem:-)
Autor: L. N.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.