Filip Červenka: "Sen každého trenéra!"

Filip Červenka (SK-1.FC Mikulovice) se stal hráčem 15.kola Okresního přeboru Pardubic. Filip je bezesporu snem každého fotbalového trenéra. Může nastoupit na hřišti prakticky kdekoli, přičemž nejvíce na sebe upozorňuje, když hájí tři tyče mikulovické brány. Navíc začal studovat v Praze právnickou fakultu, takže může v kabině poradit s nějakým tím dědickým řízením nebo rozvodem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přestože je Vám pouze 20 let, přibližte čtenářům, kudy zatím vedly Vaše fotbalové kroky?
S fotbalem jsem začal už v 5 letech, v Rozhovicích, kde jsem strávil asi 2 roky. V roce 2010 jsem se přesunul do Mikulovic. Tam před přestupem následovalo ještě několikaleté hostování. V Mikulovicích jsem si prošel v podstatě všemi kategoriemi, kterými mě provedli hlavně pan Papoušek a pan Karlík (tatínek od Tomáše a Martina Karlíka), kteří mě naučili hrát fotbal. Pamatuju si, že v úplných začátcích jsem začínal hrát s o dost staršími kluky, takže to mi určitě do budoucna taky něco dalo.
Diváci zápasů okresního přeboru si mohli všimnout, že jste takový fotbalový obojživelník. Kde se cítíte lépe - v bráně, nebo na hrotu útoku?
Musím říct, že já vlastně sám nevím. Na hrotu jsem nastupoval jenom minulý rok, když se zranil Pepa Plesinger, takže teď spíše hraji na pravé záloze nebo jsem zaskakoval i na pravém bekovi. V obraně jsem se moc dobře necítil, ale kdybych si měl vybrat mezi pravou zálohou a bránou, tak asi záleží, jak se zrovna vyspím.
Kdo bude v Mikulovicích v jarní části soutěže plnit roli brankářské jedničky?
Těžko říct, to kde budu hrát se většinou dozvím až před zápasem, takže záleží jak to bude chtít trenér stavět a kdo bude mít jakou formu. Těša je výbornej ve středu hřiště, kde teď budeme mít mezeru, ale jak říkám, sám nevím.
Na hřišti jste spíše kliďas, nebo utkání hodně nahlas prožíváte?
Spoluhráči mi často vyčítají, že na hřišti málo mluvím (vlastně i mimo hřiště), na čemž se snažím zapracovat. Jinak ale zápasy spíše prožívám, hlavně v bráně.
Vím o Vás, že jste začal studovat v Praze právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Čím by jste jednou chtěl být - právníkem, nebo fotbalistou?
Tak samozřejmě fotbalista by bylo krásný, to by byl takový splněný sen, ale myslím si, že ani práce advokáta by nebyla špatná.
Když vidíte na hřišti nějaký opravdu ostrý zákrok, nenaskočí Vám už v hlavě číslo příslušného paragrafu trestního zákoníku?
Moje oblíbená otázka. Trestní právo ještě zatím nemám, ale hlavně jsem rád, že si na fotbale od školy odpočinu, takže na tohle vůbec nemyslím.
Jak si užíváte studentského života v Praze?
V Praze jsem většinou jenom 2-3 dny v týdnu, do kterých jsem si nacpal všechnu školu, takže většinu času trávím tam. Úterní trénink (o který teda bohužel přicházím) si snažím nahradit v gymu a občas zajdeme s klukama večer na pivo nebo kouknout na fotbal.
Nepřišla Vám už nějaká fotbalová nabídka od pražského klubu?
Nepřišla a i kdyby jo, tak zatím bych ani nikde v Praze hrát nechtěl. Jediná nabídka, kterou bych určitě neodmítl by byla od pražské Slavie.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.