Petr Nováček (SK Mikulovice): "Po zápase mě potěší plácnutí s trenérem a výborný Radegast."

ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 24.kolo Pardubický  | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023

Petr Nováček (SK Mikulovice) se stal nejlepším hráčem 24.kola pardubického Okresního přeboru.

V Rozhovoru Petr mimo jiné prozradil, že v civilu "kope" za Českou poštu, a tak si nezbývá než přát, aby poštovní služby u nás byly stejně rychlé, jako jsou nohy mikulovického expresu na hřišti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prozraďte nejprve, Petře, něco o sobě. Kde žijete, co děláte a co Vás nejvíce baví?
Bydlím v Pardubicích. Momentálně pracuji v České poště a nejvíce mě baví sport v nejrůznějších podobách - kromě fotbalu třeba posilování nebo MMA.
Jak vzniklo spojení Petr Nováček a SK Mikulovice?
Za to může Břízič (spoluhráč Vojtěch Bříza), který mě do Mikulovic přivedl. Zkusil jsem si už i jiná angažmá (dorostenecká liga a Krajský přebor Královéhradeckého kraje). Jsou to pro mě cenné zkušenosti, ale jsem šťastný, že jsem v Mikulovicích.
Je Vám 21 let a patříte tak k nejmladším členům kádru Mikulovic. Pramení z toho nějaké nepříliš oblíbené úkoly a povinnosti?
Je pravda, že patřím k těm mladším v kabině. Máme ale skvělý kolektiv, benjamínci to nemají těžší, každý dělá něco. Musím přiznat, že v krajském přeboru jsem to schytával pěkně a každý trénink mě čekalo třeba nošení pomůcek.
Který post Vám na hřišti vyhovuje nejvíce a proč?
Rozhodně je to levá záloha, protože mám levou nohu silnější než pravou. Občas jsem hrával i v obraně a útoku, ale na těchto postech jsem se necítil úplně dobře.
Při utkání s holickým béčkem, ve kterém jste vstřelil dva góly, nešlo na domácí střídačce přehlédnout (a přeslechnout) velmi hlučného pána, který občas nešel pro ostřejší slůvko daleko. To je Váš trenér? Jak se hraje pod takovým realizačním týmem?
Ano, ten hlasitý pán je náš trenér. Je dost zapálený do hry a opravdu to prožívá. Nic ale nepotěší více, když všem po zápase poděkuje a se všemi si plácne.
A na závěr jedna odlehčená. Co si dá raději Petr Nováček po zápase - pivko nebo vyhlášenou mikulovickou zmrzlinu?
Jasně že pivko, na stadionu v Mikulovicích mají výbornou dvanáctku Radegast. K tomu klobáska a to nemá chybu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.