Čtvrtá třída Žďárska skupina A : rozhovor s hráčem 16. kola Bohumilem Křesťanem z Bohdalova

0

Hráčem kola se ve čtvrté třídě stal za týden třicetiletý Bohumil Křesťan z Bohdalova. Je nositelem známého automobilového jména. Jeho sportovní kroky nevedly k pokračování rodové tradice v autokrosovém sportu, jemu nakonec učaroval kulatý nesmysl.

Jméno Bohumil Křesťan je hlavně v autokrosu známé, máte s ním něco společného?

Ano mám. Jak můj děda, tak táta, jezdili dlouhá léta a hlavně děda byl průkopníkem v tomto sportu. Oba se stali mistry Evropy a několikanásobnými mistry České republiky. Já jsem toho moc nezažil, protože táta musel přestat závodit ze zdravotních důvodů.

 

Nelákalo vás pokračovat v rodinné tradici?

To víte, že ano. Rodiče začali podnikat, a tak nezbýval čas na stavění auta a věci s tím spojené. Když jezdil táta, tak bývali s dědou každy den do noci v garáži a vymýšleli. Dnes je autokros, jako každý jiný automobilový sport hlavně o penězích. Ze svého to člověk neutáhne, pokud chce jezdit na vysoké úrovni a sponzoři se taky nehrnou.

 

Proč zvítězil právě fotbal?

Fotbal  zvítězil, protože jsem chtěl něco dělat a nesedět  doma, jako dnešní mladíci. Co si budeme povídat, na prales se musíte trefit do míče a trochu běhat (směje se).

 

 

Kdy jste tedy začal ?

S fotbalem jsem začal vcelku pozdě, někde kolem patnáctého roku. Do té doby jsem hrál aktivně hokej za Ždár nad Sázavou. Naskočil jsem rovnou do dorostu a to v Bohdalově, kterému jsem s menší pauzou věrný dodnes.

 

Jak hodnotíte  sobotní zápas ?

Do zápasu jsme nastupovali s celkem velkým sebevědomím. Přece jen výhoda domácího a většího hřiště, než na které byl soupeř zvyklý, hrálo v náš prospěch. Chtěli jsme hrát chytře po zemi a kombinovat v záloze. To se nám bohužel nedařilo a to z důvodu, že jsme se přizpůsobili hře soupeře. Fotbal moc pohledný nebyl a soupeř nám po hrubkách v zadních řadách dvakrát nebezpečně  zabrejkoval. Jako tým jsme hráli kompaktně a bez zbytečných řečí na rozhodčího. To se u nás moc nevidí, zvlášť u mě (směje se). Rozhodčí a jeho hrubky má v této  pralesní lize velký vliv na výsledek, tak proč jej štvát proti sobě.

 

 Hrálo se vám dobře?

Osobně jsem nastupoval do zápasu s dobrým pocitem. Na to, že jsem celý týden netrénoval, jsem byl překvapen, že to zvládám udýchat. Soupeř moc výpadů dopředu neměl, tak ani nebylo moc koho honit (směje se). Celkově se mi hrálo dobře a cítil jsem se jistě a sebevědomě.

 

Branky, které jste vstřelili byli výstavní, jak jste je viděl?

První gól byl po skvělém pasu za obranu soupeře na Filipa Lána, který zachoval chladnou  hlavu a krásně obešel brankáře a dával do prázdné brány. Druhý gól byl po přímém kopu. To se do šibenice trefil Vašek Novák.

 

Proč si myslíte, že jste byl vybrán za hráče kola?

Tak to vám nepovím. Snad díky hlasům, za které děkuji. Trenér mně řekl, že to byl můj nejlepší výkon, tak asi proto.

 

Jaké jsou cíle pro zbytek jarní sezony ?

První místo je nedostižné. Cílem je skončit na čtvrtém místě a hlavně nedostat v posledním zápase červenou kartu (směje se).

 

Kdo je trenérem Bohdalova ?

Naším trenérem je můj bratranec Jaroslav Neuman. Jsme s ním a snad můžu mluvit za celý tým spokojeni. Správně nás naladí před zápasem i během něj. Tréninky mají taky úroveň, jen kdyby jsme měli lepší podminky pro trénování. Diky stupidnímu vedení Sokola nemáme možnost trénovat na hlavnim hřišti.

 

Jaké máte koníčky?

Tak sport všeobecně. Hlavně tedy fotbal, pak následuje kolo. Jen na něj díky práci nemám moc času.

 

Co na fotbal říká žena?

Manželka moc nadšená není. Ráno v šest  do práce, večer v osm domů. Dvakrát týdně trénink a zápas o víkendu. Ale je velmi tolerantní a milující (směje se).

 

Jaké máte zaměstnání ?

Podnikám se svým otcem.

 

Kde trávíte v létě dovolenou?

Na dovolené jsem nebyl dva roky, když nepočítám jeden prodloužený víkend.

 

Utužujute nějak fotbalovou partu?

Asi jako jinde. Po zápase a trénincích sedneme na jednu rukavici (5 piv). Snažím se při zápase kluky motivovat a hecovat.

 

 

Máte nějaké oblíbené kluby nebo hráče, kterým fandíte?

 Tak Messi to trochu umí (směje se). Oblíbený klub nemám. Já fotbal rád hraju, ale když je v televizi, tak spíš usínám. Je to  taktický boj na půlce. Pro mě nuda, hokej je daleko lepší!

 

Sledujete tedy mistrovství světa v hokeji, co na to zatím říkáte?

Sleduji každý zápas pokud můžu, když ne, tak alespoň online. Manželka se také dívá, když žehlí (směje se).

 

Jak si myslíte že dopadnou naši?

Jsem realista, tak to vidím maximálně do čtvrtfinále. Pokud se nezlepšíme dozadu a  nepřestaneme nahrávat soupeřům (směje se).

 

Už jste slyšel o novém  fotbalovém portálu fotbalunas.cz, co na něj říkáte ?

 

Ano slyšel, je to moc dobrá věc, ještě tabulky, kdyby byly (směje se). Držím vám palce.

 

Děkuji za rozhovor.

Procházka Petr – redaktor pro soutěže OFS Žďár nad Sázavou.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou