Za vhozený kelímek pro Viktorii podmínka a vysoká pokuta. Zaplatí ji viníci?

0

Zkrat třech příznivců Viktorie Plzeň při pohárovém utkání se Ženevou vyšel západočeský klub pořádně draho. Z domácího kotla se před koncem první půle snesly kelímky na brankáře švýcarského týmu brankáře Jérémyho Fricka, a jeden z nich ho zasáhl do hlavy. Disciplinární komise UEFA byla neoblomná a rozhodla se za tento přečin potrestat plzeňský klub pokutou třicet tisíc euro a dvouletou podmínkou k uzavření severní tribuny plzeňské Doosan Areny. 

„Podobné chování je naprosto nepochopitelné a nepřijatelné, nelze ho žádným způsobem omluvit. Chceme dát jasně najevo, že tyto činy na náš stadion nepatří a nebudeme je tolerovat. Poškozuje to celý klub a všechny slušné fanoušky, kterých je na tribunách po celém stadionu drtivá většina. Připravují chorea, starají se o skvělou atmosféru a pak je vše zastíněno několika jednotlivci,“ řekl pro klubový web Viktorie Plzeň Adolf Šádek, generální ředitel klubu.

 

„V tuto chvíli řešíme a zvažujeme ve spolupráci s právním oddělením klubu další kroky směrem ke zmíněným jednotlivcům. Ve hře je samozřejmě i vymáhání vzniklé škody a případné další exemplární potrestání. Chceme dát jasně najevo, že podobné jednání nehodláme tolerovat a nesmí se opakovat,“ pokračoval  mluvčí klubu Václav Hanzlík.

 

Právě to, jak klub naloží s celou situací, a zda potrestá konkrétní viníky, je nyní nejpalčivější otázkou. Jisté je však to, že ostatní plzeňští fanoušci se razantě vymezili proti chování těchto třech hříšníků, jejíchž zatmění vyšlo klub velmi draho. 

 

„Od našich fanoušků jsme zaznamenali zpětnou vazbu a všichni toto jednání odsoudili a nechápali ho. Apelujeme tedy znovu na všechny, aby nám v této činnosti byli nápomocni a podmínka zůstala jen na papíře a už jsme nikdy nemuseli řešit uzavírání tribun či celého stadionu. Nehledě na to, že vysokou sumu za pokutu by mohl klub investovat smysluplněji například do rozvoje mládeže,“ dodal mluvčí klubu Viktorie Plzeň 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou