Krajský přebor je zpět! Co se během zimní pauzy v klubech událo?

0

Zimní přestávce odzvonilo a fotbalový lid na jihu Čech se může těšit na jarní část krajského přeboru. Ještě předtím, než naše nejvyšší jihočeská soutěž odstartuje, tak jsme si pro vás připravili článek o tom, co se ve všech týmech za zimní přestávku událo.

TJ Hluboká nad Vltavou

Půlmistr krajského přeboru strávil zimní přípravu v domácích podmínkách a odehrál celkově osm přípravných duelů, které ale výkonnostně nebyly moc přesvědčivé. „Výsledkově se nám příliš nedařilo a herně to z naší strany bylo jako na houpačce, kdy dobré výkony střídaly ty slabší. Několik našich hráčů bylo v průběhu zimní přípravy dlouhodobě mimo,“ popsal průběh zimní přípravy asistent Petr Kadlec. Pravá ruka hlavního trenéra Rudolfa Otepky varuje také před velkým počtem inkasovaných branek, neboť na podzim inkasoval tým z podzámčí pouze šestkrát. „Celkově jsme znepokojeni z vysokého množství obdržených branek. S tím jsme na podzim neměli problémy a do začátku soutěže se musíme zlepšit. Chtěli bychom navázat na úspěšný podzim, ale jsme si vědomi toho, že nám zadarmo nikdo nic nedá a každý zápas bude pro nás těžký,“ dodává Kadlec.

 

FK Olešník

Každoroční bašta krajského přeboru i letos patří k tomu nejlepšímu, co nejvyšší jihočeská soutěž nabízí. Po splnění týmového cíle v podobě umístění do pátého místa si hráči okolo hlavního trenéra Romana Chlumeckého zpříjemnili zimní pauzu soustředěním na Kvildě, během kterého hráči využívali k trénování zázemí nedalekého vimperského Šumavanu. Kádr, který zůstane s největší pravděpodobností neměnný, odehrál dohromady čtyři přípravná utkání. O nejzajímavější duel se postaral zápas na začátku února s divizním Českým Krumlovem, kterému Olešník podlehl poměrem 0:2. Nesmí se však zapomenout na remízový zápas s dalším divizním týmem, Spartakem Soběslav.

 

TJ Malše Roudné

První z letošních nováčků skončil po podzimní části na bronzové pozici, se kterou panovala dle slov trenéra Pavla Cepáka maximální spokojenost. Ten se mohl spolehnout také na výkony Viktora Kadlece, jenž vede tabulku střelců. Z pěti přípravných duelů ovládli Malšané tři, v jednom případě došlo na remízu a porážku zapsalo Roudné pouze v prvním utkání s B týmem Táborska. Na jaře budou navíc dres Malše oblékat dva zkušení navrátilci, konkrétně brankář Tomáš Hřebejk a ofenzivní hráč Ladislav Vávra.

 

TJ Jiskra Třeboň

Do přípravy čtvrtého týmu podzimu se zapojilo od počátku celkem třiadvacet hráčů, přičemž první měsíc přípravy absolvovali také vybraní hráči třeboňského dorostu a někteří z nich zasáhli i do přípravných utkání. Celkem měla Třeboň odehrát deset přípravných zápasů, nakonec ale došlo pouze na osm z nich, včetně pohárového utkání, ve kterém Jiskra postoupila do semifinále přes Protivín poměrem 5:0.  „Každé utkání nám ukázalo, kde máme prostor pro zlepšení,“ říká hlavní trenér Karel Bicenc, který by se na jaře rád udržel s týmem v popředí. „Chtěli bychom se udržet v popředí tabulky. Naším cílem je skončit do třetího místa. Máme šikovné hráče s velkým potenciálem pro zlepšení. Chceme hrát atraktivní fotbal a přilákat tak více fanoušků Třeboně na tribunu.“

 

FC ZVVZ Milevsko

Nejlepší pětku uzavřelo po podzimu Milevsko, které zahájilo přípravu 16. ledna a strávilo jí celou v domácích podmínkách.  „Příprava proběhla bez soustředění a připravovali jsme se v domácím prostředí, kde máme super podmínky. V plánu bylo celkem šest přípravných utkání s kvalitními soupeři,“ nastínil zimní plán kouč Tomáš Smrčina. V šesti zmíněných zápasech změřili vzduchotechnici síly s Tochovicemi, Milínem, Pelhřimovem, osmnáctkou Táborska, jejž nahradila původní Katovice, Vimperkem a v generálce došlo na demolici Sezimova Ústí. A plány na jaro? „Chceme navázat na herní projev z většiny utkání podzimu zkusit prohánět ještě týmy nad námi,“ odpovídá Smrčina, kterého může těšit to, že kádr zůstává pro jaro de facto nezměněný.

 

SK Rudolfov

Rudolfov se po podzimu stal jediným týmem, který nepoznal během podzimu chuť remízy a díky vyrovnaným výsledkům získal nakonec šestou pozici. Na přípravu měl tým z „Perštátu“ domluveno sedm přípravných utkání, nakonec se odehrálo o jedno méně. „Oproti minulým zimním přípravám jsme se v přípravných zápasech utkali převážně se soupeři z vyšších soutěží, proto jsme na výsledky nekladli takový důraz. Zaměřili jsme se proto hlavně na tréninkový proces,“ popisuje trenér Jiří Nárovec přípravné zápasy trenér, ve kterých Rudolfov porazil až v závěrečné generálce českobudějovickou Lokomotivu vysokým rozdílem 6:1.  „Momentálně se pohybujeme uprostřed tabulky, proto bude platit to, co jsme si nastavili už v loňské sezóně. Zabudovávat mladší hráče, kteří se začínají adaptovat v mužském fotbale,“ uzavírá Jiří Nárovec.

 

SK Mirovice

Druhý nováček soutěže se umístil na sedmém místě a získal skvělých jednadvacet bodů. Příprava Mirovic probíhala v lednu za individuálních podmínek a na společné tréninky došlo až v únoru. Ty doplnilo navíc i soustředění. „Mistrovské zápasy ukážou, jestli jsme nasadili správný model. Vrcholem bylo soustředění v Jablonném v Podještědí. Kluci jsou v pohodě, netrápí nás extrémní zranění, a tak to má asi být,“ popisuje hlavní trenér Michal Čadek. Mirovický kouč očekává náročné jaro, neboť ty nejdůležitější zápasy čekají Mirovice na venkovních půdách. „Jaro bude trochu těžší, máme doma horní polovinu tabulky a ven budeme jezdit až na výjimky k soupeřům, kteří jsou pod námi, žádný med. Cíl bude asi jako na podzim, co nejrychleji nasbírat tolik bodů abychom byli co možná nejvýš v tabulce,“ dodává Čadek.

 

FK Třebětice

Poslední nováček z Třebětic uzavřel po podzimu horní polovinu tabulky a kromě dobrých zápasů nadchli Motáci krajskou soutěž také díky svým oddaným fanouškům, kteří své miláčky jezdili podporovat kamkoliv a kdykoliv. „Využívali jsme prostředí u nás v Třeběticích, umělku v Telči a v Jindřichově Hradci. Absolvovali jsme také kondiční soustředění v Tasovicích, kterého se zúčastnil kompletní tým,“ popisuje přípravné období Marek Černoch. Hlavní kormidelník Třebětic již vyhlíží začátek sezony, který bude pro Motáky doslova vražedný. „My máme heavy metal začátek, tři největší favority na příčky nejvyšší, začínáme s Třeboní, poté nás čeká Olešník a jedeme na Hlubokou, takže nic lehkého, ale pokusíme se urvat nějaký bodík, abychom to jaro správně nastartovali,“ popisuje těžký start Marek Černoch.

 

FK Junior Strakonice

Strakonický Junior pod vedením nového trenéra Přemysla Šroub skončil na devátém místě a cíle pro jarní část mají rozhodně strakoničtí hráči jasně dané. „Do jarní častí půjdeme s tím, že chce co nejrychleji nahrát potřebný bodový zisk pro to, aby se nám vyhnuly záchranářské boje a mohli jsme dát příležitost mladíkům a zapracovat je do sestavy. Dalším úkolem je hrát takový fotbal, který by nalákal více diváků na strakonický stadion. Snad se nám to povede, doufá hlavní trenér Přemysl Šroub. Junior nakonec odehrál čtyři přípravná utkání, na které se připravoval například i na kondičním soustředění. „Na konci ledna jsme absolvovali kondiční soustředěni v Soběšicích. Sehráli jsme čtyři přípravné zápasy s bilancí třech výher a jedné porážky. Jedno utkání nám zrušily Katovice, dodává Přemysl Šroub.

 

FK Protivín

Desátý Protivín získal na podzim sedmnáct bodů a hlavním cílem je pro jarní část záchrana soutěže. „Chceme zlepšit výsledky a výkony hlavně v domácím prostředí, a protože máme konečně opět fungující dorost, chceme zabudovávat i naše dorostence, protože jak se ukazuje, jiné cesty dnes není,“ popisuje aktuální situaci trenér Miroslav Říha. Podle něho probíhala příprava dne očekávání, až na pár zranění, která by klukům dle jeho slov v jarní části nepřál. Na tom se shoduje i s předsedou oddílu Václavem Křišťálem. „Přál bych si, aby se nám vyhýbala zranění, kvůli kterým trpí i výkonnost týmu,“ pokyvuje předseda Křišťál.

 

TJ Osek

Jedenáctý Osek se během zimní přípravy potýkal s častými absencemi svých hráčů a ani jeden z přípravných zápasů se tedy neodehrál v kompletním složení. I na takovýchto věcech lze ale najít něco pozitivního. „Pozitivně vnímám zapojení dorostenců do přípravy, kteří ukázali jistý potenciál,“ popisuje osecký Martin Carda. Zkušený hráč Oseku zároveň také doufá, že se jeho tým rychle oddálí od záchranářských bojů. „Do jarní části sezóny vstupujeme s cílem vyhnout se co nejrychleji záchranářským starostem a pokud se nám to povede, tak si zbytek jarní fáze soutěže hlavně užít,“ dodává Carda s úsměvem.

 

FK Olympie Týn nad Vltavou

Týnská Olympie naskočila do zimní přípravy již s novým trenérem, kterým se stal zkušený Roman Hřib. „Zlepšila se nám kondice, ale ještě musíme výrazně zlepšit defenzivu a finální fázi, to nás trápí. Věřím ale, že je to v našich možnostech,“ popisuje Roman Hřib zimní přípravu. Olympie nakonec sehrála čtyři přípravná utkání, z čehož bylo vítězné pouze klání s Dobrou Vodou. A cíle do jarní části? „V sezóně očekávám primárně se dostat do klidnějších pater a zlepšit zmíněnou defenzivu a zakončení,“ sděluje týnský lodivod jasný plán.

 

Spartak Trhové Sviny

Třináctý Spartak čeká náročné jaro a stejně jako u ostatních týmů z dolních pater tabulky je jasným cílem záchrana. „Určitě bychom nechtěli hrát do poslední chvíle o záchranu a chtěli bychom se pokusit chytit začátek jara a hrát klidný střed,“ popisuje jarní cíle hlavní trenér Martin Písko. Zimní přípravu strávil Spartak převážně v domácích podmínkách a následně odehrál čtyři přípravná utkání. „Uvidíme, jak moc kluci trénovali, a jestli to dokážeme zužitkovat v jarní části soutěže,“ uzavírá zimní pauzu hlavní trenér Písko.

 

SK Jankov

Čtrnáctý Jankov se na jarní část připravoval v domácích podmínkách, přičemž párkrát došlo i na využití umělé plochy na nedaleké Hluboké. Zelenobílí nakonec odehráli v přípravě pět zápasu a stejně jako v jiných klubech, tak i zde se bojovalo s častými absencemi hráčů. Plány na jarní část jsou jednoznačné a půjde v nich hlavně o záchranu. V těchto bojích už však Jankovu nepomůže nejproduktivnější hráč podzimu Pavel Hájek. „Cílem zůstává záchrana, určitě se o ní popereme, ale zároveň tušíme, že to bude náročné. Bude pro nás klíčové, abychom se na nejdůležitější zápasy sešli v co nejsilnější sestavě, ale tím nechci říct, že bychom duely se soupeři z čela tabulky dopředu odepsali," zní z Jankova.

 

TJ Dražice

Jen jediný bod dělí Jankov od pozice patnáctých Dražic, které během zimní přípravy využívaly kromě domácí tělocvičny také UMT Soukeníku. „Přišla bohužel opět nějaká zranění což je pro náš úzký kádr zásadní, takže chceme odehrát důstojně jarní část a uvidíme, na co to bude stačit,“ dodává krátce k současné situaci v týmu vedoucí mužstva Vlastimil Stuchlík.

 

FC AL-KO Semice

Semice čeká těžké jaro, o tom nikdo jistě nepochybuje. Tým, který doposud nasbíral pouhopouhé čtyři body a nedokázal zvítězit, bude muset co nejrychleji začít bodovat a tuto skutečnost si uvědomuje i hlavní trenér Marcel Nousek. „Máme čtyři body a jsme jasně poslední. Řekli jsme si s klukama, že musíme jít zápas od zápasu už od prvního mistráku. Musíme jít postupně a nemůžeme přemýšlet moc dopředu. Nic jiného nám nezbývá,“ je si vědom lodivod, který se během sezony vrátil na pozici hlavního trenéra. Přípravu Semice započaly soustředěním v Borovanech, na které navázaly tréninky na umělém povrchu v Písku. Pozitivní věc přišla z pohledu Semic v přípravných zápasech, ve kterých okusili hráči po dlouhé době opět chuť vítězství. Cenný může být také postup do semifinále krajského poháru, jenž se zrodil po vítězství v penaltovém rozstřelu nad Dačicemi.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou