Do Edenu se v sektoru hostů vrací plot, nařídila to Policie ČR

0

Před rokem začala Slavia iniciovat zlepšení podmínek pro hostující fanoušky a to odstraněním plotu ze sektoru hostů. K ní se přidalo mnoho dalších prvoligových celků. Plot se ale bude muset po nařízení Policie ČR do Fortuna Arény vrátit.

 

Slavia podle svého vyjádření na klubovém webu celý rok monitorovala, jak celý projekt funguje. V některých případech byl plot nainstalován zpět (po dohodě se zástupci soupeře při derby se Spartou a samozřejmě v zápasech evropských pohárů).

 

Jediný incident se udál právě v derby se Spartou, kdy několik jedinců od jejich nezákonného konání nezastavil právě ani plot.

 

„Dle naší klubové filozofie musí být podmínky pro domácí i hostující fanoušky stejné. Vidíme to jako základní předpoklad cesty k plně vyprodaným stadionům nejen v Praze, ale po celé republice. Loni jsme iniciovali vznik pracovní skupiny LFA pro podmínky sektorů pro hostují fanoušky a budeme tuto situaci i budoucí změnu v přístupu k fanouškům v rámci celého fotbalu řešit znovu na její půdě,” řekl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

 

Jednání Slavie, se kterým se ztotožnilo několik dalších týmů a u fotbalové veřejnosti se mohlo těšit pozitivním ohlasům, ale nebude mít pokračování. Policie ČR rozhodla o tom, že pokud tým z Vršovic nevrátí plot do sektoru hostů, neudělí Fortuna Areně certifikaci ke konání prvoligových zápasů.

 

Slavia se ale i přes nepříznivé stanovisko Policie bude dále pokoušet rozhodnutí zvrátit. Skrze LFA bude prý jednat s Ministrem vnitra ČR Vítem Rakušanem.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou