Doporučoval hráče Guardiolovi, teď bude hledat talenty pro Plzeň

0

Plzeňská Viktoria hlásí zajímavou a zvučnou posilu. Nejedná se však o hráče, nýbrž o posilu do uvnitř klubu. Novým hlavním skautem Viktorie je Jan Říčka - muž s velmi bohatým životopisem.

Londýnská Chelsea, německý Hamburg a Manchester City. V posledním zmiňovaném týmu strávil 11 let a hledal zde hráče pro jednoho z nejlepších trenérů všech dob, Pepa Guardiolu. Do týmu posledního vítěze Ligy mistrů doporučil Kevina de Bruyneho nebo Erlinga Haalanda. Na kvalitní hráče má tedy bezesporu čuch. Co ho ale přivádí do Plzně? „Po delší době v Anglii je to pro mě změna, ale na mé práci se nic nemění – budu dělat maximum, abychom byli úspěšní," řekl rodák ze Sušice, města několik desítek kilometrů od Plzně, pro klubový web Viktorie.

 

„Jan Říčka patří mezi absolutní špičku ve svém oboru. Jeho zkušenosti, kontakty a obrovský přehled jsou něčím, co náš klub může opět posunout a perfektně to zapadá do naší dlouhodobé koncepce. Jsem osobně velmi rád, že se nám podařilo získat jej do našeho klubu,“ představil zkušeného 60letého skauta generální ředitel Viktorie Adolf Šádek. „Byli jsme v kontaktu již během jeho působení v Manchesteru a měli o jeho služby dlouhodobý zájem. Nyní se vše podařilo dotáhnout a já se moc těším na spolupráci,“ přiblížil Adolf Šádek jednání s Janem Říčkou.

 

„Samozřejmě jsem vše pozorně sledoval. To, co klub pod vedením Adolfa Šádka za posledních dvanáct třináct let dokázal, je až neskutečné. Šest titulů, čtyřikrát Liga mistrů, to je opravdu až pohádkový příběh. Vedle sportovních úspěchů se skvělým způsobem proměnila i infrastruktura Viktorky, komfortní stadion, tréninkové zázemí v Luční ulici a pro žáky na Skvrňanech, nedávno otevřená budova tréninkového centra mládeže v sousedství stadionu. Nyní máme další plány a čeká nás spousta práce a výzev, na které se těším,“ ocenil Říčka vzestup Viktorie.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou