PODÍVEJTE SE: Viktoria podpořila ukrajinský tým, poté se strhl karetní mariáš

0

V dalším přípravném zápase se Viktoria Plzeň utkala s ukrajinským Kryvbasem. Přestože se jednalo pouze o přípravný duel, na hřišti to rozhodně znát nebylo. Rozhodčí tahal jednu kartu za druhou. Viktoriáni vyhráli nakonec 3:0, a to dohrávali přes vyloučeného Cadua. Tvrdý duel ale odnesl zraněním Milan Havel. 

Před samotným zápasem vyjádřila Viktoria podporu společnou fotku s týmem soupeře, který nastoupil v ukrajinských vlajkách. Dala tak podporu mužstvu, jehož národ už skoro dva roky válčí s ruským agresorem. 

 

Po úvodním hvizdu ale jakékoliv sympatie šly stranou. Hráči Kryvbasu dohrávali každý souboj, což se pochopitelně nelíbilo plzeňským hráčům. Ti také přitlačili a rozhodčí měl plné ruce práce s udělováním karet. Situace se nezměnila ani po změně stran, kdy oba trenéři protočili své sestavy.

 

Dokonce došlo na potyčku mezi oběma střídačkami po zákroku na Johna Mosqueru. Hned o několik minut později byl po druhé žluté kartě vyloučen Cadu. I tak si Plzeň, která vedla o tři branky, nervózní zápas ani v oslabení vzít nenechala. 

 

"Kluky jsme uklidňovali, bylo tam od soupeře hodně nebezpečných dojezdů na nohy. I my jsme tam pak ve vyhroceném zápase měli fauly, ale ne tak nebezpečné v podobě těch dojezdů. Ale i tohle se dá vzít tak, že jsme si vyzkoušeli ostřejší zápas, které nás mohou potkat i v lize. V přípravácích v zahraničí se to občas stane, bylo to i v době, kdy jsem ještě hrával já," hodnotil utkání pro klubový web Viktorie Plzeň asistent trenéra Jan Trousil. 

 

Ten se vyjádřll i ke zdrvotnímu stavu MIlana Havla, který utkání nedohrál kvůli zranění. „Mrzí nás to, už byl s námi naplno zpátky, makal a přivodil si svalový problém. Ihned se o něj začali starat naši fyzioterapeuti a doktoři, věříme, že ho velmi brzy dají dohromady a nebude to na delší dobu," doufá Trousil. 

 

Viktoria Plzeň - FK Kryvbas Kryvyj Rih 3:0

Poločas: 2:0. Branky: 12. Chorý, 24. Chorý, 48. Hranáč. Žluté karty: 10. Cadu (PLZ), 41. Červ (PLZ), 58. Traoré (PLZ), 60. Jemelka (PLZ), 84. Kliment (PLZ) – 16. Mykytyshyn (KRY), 23. Vakulko (KRY), 45. Kozhushko (KRY), 68. Ryabov (KRY), 85. Vilivald (KRY). Červené karty: 72. Cadu (PLZ)

Sestava FC Viktoria Plzeň:
1. poločas: Tvrdoň – Paluska, Hejda (C), Dweh – Kopic, Červ, Šulc, Valenta, Cadu – Chorý, Vydra.

2. poločas: Tvrdoň – Řezník, Hranáč, Jemelka – Havel (64. Cadu), Valenta, Kalvach, Traoré, Souaré – Mosquera, Kliment.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou