Zimní liga st. a ml. žáků a st. a ml. přípravek v Chýnově 2023/2024

0

V krásné a velice prostorné sportovní hale v Chýnově pořádají chýnovští fotbaloví funkcionáři i v letošním zimním období téměř každý víkend, (v sobotu i v neděli), Zimní ligu žáků a přípravek, které se účastní mnoho mladých fotbalových nadějí prakticky z celého jihočeského kraje, (např. Milevsko, Veselí n/L., Meteor Tábor, Ml. Vožice, Planá n/L., Sez. Ústí, Dražice, Pacov, Jistebnice, Chotoviny, domácí FC Chýnov a mnohé další celky).

Zimní ligy v Chýnově 2023/2024 se účastní tyto kategorie.

St. žáci ročník 2009 a mladší, dívky 2008 a mladší, (počet hráčů v zápase 4+1).

Ml. žáci ročník 2011 a mladší, dívky 2010 a mladší, (počet hráčů 4+1).

St. přípravka ročník 2013 a mladší, dívky 2012 a mladší, (počet hráčů 5+1).

Ml. přípravka ročník 2015 a mladší, dívky 2014 a mladší, (počet hráčů 4+1).

 

Zimní liga již započala v Chýnově prvním kolem koncem listopadu a v prosinci loňského roku, druhé kolo se odehrálo 6.1 a 7.1. a bude pokračovat 13. 1. a 14. 1. letošního roku. Třetí kolo je na programu 20.1., 21.1., 27.1. a 28.1. a finálová část se odehraje ve dnech 3.2., 4.2., 11.2. a 24.2. 2024.

 

Hrací plocha je 40 x 20 m a pro ml. přípravku 34 x 20 m, herní čas je 1 x 22 minut. Týmy se během prvních tří turnajů postupně utkají každý s každým. V každém kole základní části odehraje tým tři utkání. Následně budou celky rozděleny do skupin pro nadstavbu, (o 1. až 5. místo a o 6. až 10. místo), kde se pak utkají o konečné umístění. Střídání hráčů probíhá „hokejově“, na soupisce může být maximálně 11 hráčů a hráč, který nastoupí za jeden tým, nesmí již nastoupit do konce Zimní ligy za jiný tým.

 

Zápasy, které se dosud již uskutečnily se těší vždy velkému zájmu všech zúčastněných mužstev, vždy je přítomno i velké množství diváků, především z řad rodičů a všichni účastníci si účast pochvalují a to jak po stránce sportovní, tak také i po stránce organizační. Občerstvení pro návštěvníky turnaje je vždy zajištěno přímo v hale v bufetu o který se po celý den vždy pečlivě stará správce haly V. Butal společně s M. Maškem. Zápasy vždy začínají v 8.30 hodin dopoledne a končí přibližně okolo 15.00 hodiny a účastní se vždy 10 mužstev. Mužstva si po skončení Zimní ligy odnesou také velmi pěkné a velmi hodnotné ceny, (poháry, diplomy, medaile a rovněž budou vyhodnoceni individuálně i jednotlivci). Delegaci rozhodčích vždy zajišťuje OFS Tábor. Velké poděkování pak na všech těchto turnajích, které v chýnovské hale přes zimu probíhají, patří hlavnímu organizátorovi fotbalovému oddílu FC Chýnov a jmenovitě především M. Mládkovi, J. Petrů, K. Sedlatému, Vl. Dobranskému, J. Čihákovi a R. Kalašovi z pořádajícího oddílu.

 

A také lze již konstatovat, že se v řadě mužstev ukazuje na této chýnovské Zimní lize žáků a přípravek hned několik velkých fotbalových talentů, (a to i mezi dívkami…), kteří by to mohli v pozdějším věku dotáhnout ve své fotbalové kariéře hodně daleko…!

 

Připravil : Pavel Kulveit

 


 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou