V srpnu prohrál svůj životní zápas, jeho tým vytvořil sbírku!

0

Dobročinné sbírky na Donio.cz nejsou ničím, co by v dnešní době nikdo z českých uživatelů internetu neznal. A právě zde se nachází příběh bývalého amatérského fotbalisty Jiřího Bakalaře, který 30.8.2023 prohrál svůj poslední životní zápas. Na rozlučku s kariérou už bohužel nedošlo.

V sobotu 22.7.2023 se odehrával klasický letní fotbalový turnaj, jakých je při letní pauze mezi sezónami nespočet. Jenže tento turnaj se stal pro jednoho z účastníků posledním, který jako aktivní amatérský sportovec navštívil. Jak se nešťastná situace odehrála popsal na turnaj delegovaný rozhodčí Lukáš, který byl u události přítomen a situaci popsal v příspěvku na sociální síti Facebook, v jedné z fotbalových skupin:

 

"Dne 22.7.2023 jsem byl svědkem jedné události, která se odehrála na našem milovaném zeleném pažitu, kdy brankář jednoho týmu se začal hlásit, že má problém. Následně se začal chytat za srdce, kdy jako delegovaná osoba jsem mu poskytnul první pomoc a s vedením turnaje jsme zavolali záchranou službu, která ho odvezla do nemocnice k vyšetření. Následně od jeho spoluhráčů jsme se dozvěděli, že má prasknutou aortu a byl ihned transportován do nemocnice. Veškerá vyšetření probíhala suprově a měl jsem od jeho přítelkyně informace, že vše vypadá na dobré cestě."

 

Jenže nebylo... "30.8.2023 došlo k prudkému zhoršení zdravotního stavu a následnému úmrtí brankáře." Jiří Bakalař v ten den svou rodinu navždy opustil. Bylo mu 46 let.

 

Zároveň bylo poukázáno na skutečnost, že klub TJ Sokol Uhy, hrající aktuálně IV. třídu na Mělnicku, ve kterém od roku 1999 Jiří Bakalař působil jako hráč v poli i jako brankář, pro pozůstalou rodinu vytvořil na Donio.cz sbírku Pomoc pro Páťu a jeho těhotnou maminku po náhlém úmrtí tatínka a přítele. A jelikož nám není osud pozůstalých lhostejný a věříme, že ve fotbalovém prostředí je mnoho dobročinných osob, rozhodli jsme se tento příběh zveřejnit i naší cestou. 

 

Na Doniu se dočtete veškeré podrobnosti ke sbírce a věříme, že se finanční pomoc pozůstalé rodině v posledních 6 dnech probíhající sbírky ještě navýší. Někteří redaktoři fotbalunas.cz rovněž do sbírky přispěli... Taktéž jsme amatérští fotbalisté mající rodiny a víme, že každá koruna je pro zaopatření dětí potřebná. Přejeme rodině jen to dobré!

 

A abyste nezapomněli, zde je znovu odkaz na sbírku: DONIO.CZ - Pomoc pro Páťu a jeho těhotnou maminku

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou