Barážové dvojutkání ovládla Lipůvka, Svitávka se loučí s přeborem

0

Baráž o postup, respektive sestup, do okresního přeboru sehrála Lipůvka se Svitávkou. Velice vyrovnané dvojutkání nakonec lépe zvládla Lipůvka. Po vydařeném druhém zápase se jim podařilo postoupit o soutěž výš.

První zápas začal velmi opatrně, oba týmy věděly o co se hraje. V 10. minutě se k odraženému míči dostal Roman Bednář a hráč hostů a pěknou střelou k tyči poslal Svitávku do vedení 1:0. Dalších 15 minut byli aktivnějším týmem na hřišti domácí, dostali se k pár šancím, ale žádná neskončila gólem. Do pár šancí se dostali i hosté, jednu z nich dokázali dostat do brány Valoušek, pomezní rozhodčí mával offside a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro Svitávku.

Druhý poločas začali lépe hosté a zatlačili domácí na jejich polovinu na dobrých 15-20 minut. Zbytek poločasu byli lepším týmem domácí. Svitávka odolávala až do páté minuty nastavení. V 95. minutě se domácí dostali ke standartní situaci z poloviny hřiště. Výborný nákop brankáře Hochmana si našel ve vápně Karel Marek, který vrátil hlavičkou míč před bránu a střídající Jakub Pospíšil vyrovnal na 1:1. Opět výborné střídání, které oživilo hru domácích. Dle názoru fanoušků zasloužená remíza.

 

To byl první zápas baráže. Všechno nebo nic, i tak by se dalo popsat druhé utkání na půdě Svitávky. Druhý zápas doprovázelo necelých 400 diváků z obou táborů. Atmosféra obou zápasů byla na okresní poměry exkluzivní. Fanoušci hnali oba týmy za úspěchem, ten ale čekal pouze na jednoho z nich. 

 

Druhý zápas začal opatrně, stejně jako ten minulý. Boj spíše o střed hřiště a žádné vyložené šance. V 24. minutě šli do vedení hosté z Lipůvky, po pěkné akci, kterou dokázal využít David Kovář se otevřelo skóre na 1:0. Poté domácí předvedli pár hezkých akcí, další se ujala ve 45.minutě, kdy po pěkné kombinaci Kovář svým druhým gólem v utkání zvyšoval na 2:0.

Druhý poločas Svitávka téměř k ničemu Lipůvku nepustila, ale skvělá obrana odolávala až do 81.minuty, kdy se centrovaný míč z pravé strany dostal přímo do sítě 1:2. Domácím ale chyběla efektivita v zakončení i lepší pohyb v pokutovém území. To ale bylo vše. Závary, standartky i tlak ke konci opět měli domácí, ale nějakou jasnou šanci si už nevytvořili.

 

Máme postup do OKRESNÍHO PŘEBORU. Poděkování si zaslouží i všichni hráči, trenéři a vedení za odvedou práci. Děkujeme všem za podporu, sezóna byla náročná, ale nakonec se nám podařilo to, co jsme chtěli. Velký klobouk dolů patří i fanouškům a hráčům z SK Moravan Svitávka  za skvělou atmosféru a výborné výkony v baráži." dodal Robin Bohatec z tábora radujících se hráčů Lipůvky.

 

Naopak brankář a trenér Svitávky Martin Pavel byl po barážovém utkání především rád za skvělou atmosféru a odvedený výkon. „Děkujeme taktéž všem fanouškům za velkou podporu během celé sezóny. Byli jste skvělí nejenom v posledním zápase, kdy přišla rekordní návštěva sezóny, ale i průběhu celé sezóny, kdy jste velkými počty diváků navštěvovali jeden venkovní zápas za druhým. Díky moc. Ikdyž je poslední porážka o to víc bolestivější když rozhodla o našem sestupu, fotbalový svět se už zítra točí dál. A tak se všichni dívejme dopředu k následujícím výzvám. Jednou si nahoře, jednou dole. Hrdí když se vítězí, věrní když se nedaří."


Lipůvka se tak stává nejnovějším účastníkem Okresního přeboru a v sezóně 2023/24 se utká v nejvyšší okresní soutěži.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou