90 let chýnovské kopané oslavili domácí zápasem proti SIGI TEAMU

0

V rámci oslav devadesátého výročí chýnovské kopané sehráli domácí fotbalisté bývalého Sokola Chýnov, doplněni o několik hráčů současného FC Chýnov, v pátečním podvečeru na překrásně připravené hrací ploše exhibiční utkání se SIGI TEAMEM. V dresu tohoto hvězdného týmu se představili takové velké fotbalové legendy jako Dobiaš, Panenka, Vízek, Koller, Lafata, hokejista Bednář a mnozí další vynikající fotbalisté.

Před vlastním zápasem se dostalo ocenění od činovníků domácího oddílu několika chýnovským významným členům a sponzorům. Dárky Josefu Macháčkovi (roč. 1933!), Janu Petrů st., Miroslavu Mládkovi a Zdeňku Jarošovi předávali před tribunou mistři Evropy Karel Dobiaš a Antonín Panenka. Zdařilé exhibice se zúčastnil i předseda OFS Tábor Tomáš Maruška.

 

Výsledek zápasu není samozřejmě až tak důležitý, ale pro informaci. Chýnovští podlehli Sigi teamu 3:7, po poločase 2:4 a hrálo se 2x35 minut. Branky domácích stříleli O. Mládek, Václav Hruška a J. Bartáček, za tým hostů skóroval 2x Lafata, 2x Bednář, 1x Vízek, 1x Siegl ml. a 1x Matušovič. A jedna zajímavost. Do druhého poločasu vystřídal v brance hostů brankáře Maiera, útočník Jan Koller a vedl si více než zdatně… Utkání jako hlavní sudí řídil starosta města Chýnova Ondřej Jaroš, na lajnách mu asistovali rozhodčí Šilhavý a Kohout. Utkání sledovalo téměř 500 velice spokojených a nadšených diváků z Chýnova a ze širokého okolí… Po utkání se pak uskutečnila autogramiáda českých a československých fotbalových legend a mnoho fanoušků se s jednotlivými hráči Sigi teamu pak také vyfotila. Celý podvečer moderoval svým osobitým humorem Dušan Mendel, vedoucí sportovní redakce TV Nova. Po zápase pak k tanci a poslechu zahrála kapela Merenda a na rožni se k výbornému pěnivému moku samozřejmě grilovalo i prasátko…

 

       V sobotu pak chýnovské oslavy pokračovaly další fotbalovou exhibicí, kdy se střetli bývalí hráči Sokola Chýnov (kteří nastupovali v jeho dresu před cca 25 lety), s mužstvem žen FC Silon Táborsko, hrající divizi. Zajímavý zápas nakonec skončil zaslouženou remízou 4 : 4, na penalty pak domácí celek zvítězil 4 : 3. Utkání řídili sudí Bartůněk st., Bartůněk ml. a Buřič a doba jednoho poločasu byla opět 35 minut. Před tímto zápasem ještě předal starosta města Chýnova Ondřej Jaroš oddílu FC Chýnov krásný nový prapor, který převzal předseda oddílu M. Mládek a každá fotbalistka Táborska byla před zápasem obdarována krásnou růží. Celé sobotní odpoledne pak probíhala na hřišti i dětská diskotéka Pepíka Lidrala, doplněná pro tuto mládež mnoha zajímavými soutěžemi. Třídenní oslavy chýnovské kopané pak byly zakončeny nedělním mistrovským zápasem 4. okr. třídy mezi celky Radenín –Kozmice a celkem Větrovy-B s výsledkem 5 : 2 a to hlavně z důvodu, aby si i hráči hrající nejnižší soutěž zahráli v Chýnově na perfektně připraveném trávníku, jehož vynikající kvalitu ocenili v pátek i všechny výše jmenované české fotbalové legendy!

Pavel Kulveit


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou