Nejste dřeváci, na ťukes rozhodně máte, ale bohužel hrajete vokres.

0

SHRNUTÍ - 20. KOLO

 

Zatím poslední kolo Ostravského přeboru nám přineslo velmi kuriózní momenty, drobná překvapení, ale také ujištění, že na obou pólech fotbalové tabulky, tedy nahoře i dole je vše téměř při starém. Píšu téměř, protože do čela se dostaly Petřkovice, když Markvartovice toto kolo nehrály. Nabízíme krátké hajlajty předešlé fotbalové rundy, která na jedné straně ukázala, že kopaná jako sportovní fenomén může být pro jednoho život, za níž jej v mistrovském zápase bez váhání nastaví, tak jako jej naopak někdo může provozovat jako vynucenou aktivitu, místo níž se raději zapomene v restauračním zařízení.

TJ Slovan Ostrava – TJ Sokol Pustkovec (3-2 pp)

 

Fotbal a život si vždycky najdou cestu. Platilo to i na hřišti Slovanu. Sleczka se asi zhlédl v Haškovi z Nagana, v penaltách pochytal téměř vše.

 

Nervydrásající mač se vším všudy rozčísla až technická disciplína, jež se nedá z pohledu brankáře chytit, nýbrž jen špatně kopnout.  Los a kalendář tomu chtěly, že se minulou sobotu beznadějně poslední Pustkovec vypravil na Hulvácký kopec s jediným cílem znějícím pro někoho jako alibistické klišé - vyhrát.  Málem se mu to povedlo, ačkoli remízu v základní hrací době zachraňoval až minutu po dvanácté, tedy v nastaveném čase. Předtím byli diváci svědkem hrůzného zážitku, kdy byl po ostrém souboji odvezen do nemocnice jeden z Pustkoveckých. Hra byla dlouho přerušena a už to vypadalo, že se v sobotu ze hřiště Slovanu fotbal nadobro ztratí, ale napumpovaní hráči převážně Pustkovce cítící podíl nespravedlnosti a křivdu z nevyloučení faulujícího hráče a motivování fotbalovou vendetou za svého kamaráda, začali hrát svůj nejlepší fotbal. V závěru z takového herního pojetí pramenily dvě lajdácké chyby na obou stranách a dvě branky na fajront. František Sleczka, brankář domácího Slovanu potom v následném rozstřelu chytil dvě penalty, jednou mu soupeř po „kejnovsku“ pomohl, když bránu přestřelil, poté další pokus jen těsně nevytěsnil mimo bránu.

 

TJ Jiskra Hrušov   FC Odra Petřkovice (0-3)

 

Mírnej vztek s mírnou hlavou, duši často mění v alkohol. Tam v Hrušově…

 

Pokud je Ostrava rázovitý kraj, tak pro její městskou část Hrušov to platí dvojnásob. Soupeře na jejich často čekají škvára, krev,  pot a slzy. Hrušovský celek body nikomu zadarmo nedá, pokud se tedy jeho svěřenci den předtím, než mají hostit aktuálně úřadujícího šampióna, nezapomenou na výčepu jedné z putyk světově proslulé Stodolní. Potom se druhý den lehce stane, že ovínění kluboví dorostenci nedorazí na předzápasový trénink a do rozlišováku se tak musí navléct všechno, co má dvě nohy včetně manažera, a náhradní, střízliví dorostenci se narychlo shání po všech čertech v Moravské Ostravě. Možná teď hrušovští bafuňáři na dálku vzývají legislativu za velkou louží, kdy se alkohol toleruje až od jednadvaceti let. Kdyby se jí nahradila ta tuzemská benevolentní, byli by Hrušované, hrající jinak na jeře velmi dobře, mnohem těžší oříšek pro aspiranta na postup do kraje.

 

SK Šenov – FC Vratimov B (1-0)

 

Beránka vyvážit zlatem. Bylo by ho asi potřeba hodně, ale s tím, jak v býčím trendu setrvale roste kapitánův výkon, by investoři ze Šenova vedle nešlápli.

 

Slovy příslušníka z kultovních Pelíšků, a sice že „tady není dohromady moc co vypravovat“, by se dal shrnout nedělní zápas“. Domácí si ve fotbale nejhubenějším možným výsledkem, ač spíše hokejovým, poradili s rezervou Vratimova, kterému v minulém kole tak viditelně pomohl nepřesvědčivý výkon rozhodčího Štorka. Když to nešlo ze hry, vysvobodil je kapitán Beránek ze standardky, po níž hlavičkou procpal kulatý nesmysl za brankáře, nacházejícího se v tom čase již v nefotbalové pozici ležmo na travnatém pažitu. Šenov jde nahoru. Vratimov dolů.

 

TJ Sokol Koblov – TJ Sokol Dolní Lhota (1-3)

Koblov doma překvapivě nestačil na výběr z Dolní Lhoty. Druhý jmenovaný celek se v jarní části ligy zvedá jako bájný Fénix z popela a už si troufá i na velikány z bývalých havířských fotbalových bašt. Juchat můžou Dolnolhotští zejména díky Juchelkovi. Nově nalezeném kanonýrovi, který popravil sobotního soupeře v jeho svatostánku dvěma přesnými zásahy. Lhota půjde výše, o tom není pochyb. Koblov si drží také solidní umístění těsně za suverénním triem a ještě neřekl poslední slovo směrem k postupu. Co je však nad slunce jasné, že oba celky se nechtějí jen tak spokojit s okresem, chtějí kraj a chtějí „to hnát vejš“. Mají na to ještě několik kol.

 

TJ Sokol Václavovice – SK Brušperk B (5-1)

Václavovice si především díky dvěma brankám Biely poradily s rezervním týmem Brušperka. Ten sice prohrál, ale objevil ve svých řadách fotbalový gigaklenot. Mladého forwarda Šimona, jenž opanoval nejčerstvější anketu o Hráče kola. Brušperk vychovává kvalitní hráče ve svém systému, a pokud dostanou šanci, může i „béčko“ Brušperka v příští sezóně zamířit hodně vysoko.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou