SK Horní Cerekev vstupuje do jarní části sezóny s novým logem i posilami

0

Nové logo, nové posily, co vše proběhlo za změny přes zimu v Horní Cerekvi?

Před startem jarní části sezóny jsme položili pár otázek hráči Matějovi Šimákovi z Horní Cerekve. Ta nyní po včerejší vyhrané dohrávce s Pacovem B drží první místo s 25 body. Pokud tě zajímá dění a novinky v klubu, neváhej si rozhovor přečíst!

 

Jakou formou proběhla zimní příprava A-týmu?

Během zimní přípravy se chodilo cvičit do tělocvičny, která je součástí naší základní školy. Součástí areálu je i hřiště s umělou trávou, na které jsme si chodili zahrát fotbal, abychom nezapomněli, jak vypadá balón a jak se s ním pracuje. Dále jsme jezdili i nedaleko do haly na futsal. Sejít se není vždy jednoduché, ale snažili jsme se přípravu na jarní část nepodcenit.

 

Co v kabině, byly nějaké změny v kádru?

S radostí můžeme oznámit, že nás posílili hned 2 nový hráči.

Prvním je Ondřej Šmíd, který se do Cerekve vrací po svém působení v Bedřichově. Jsme velice rádi, že se nás rozhodl posílit a jeho rychlost a technické dovednosti nám jistě v sezóně pomůžou.

Druhou posilou našeho týmu je navrátilec Martin Duba, který přišel z Rakouska. Jeho zkušenosti a přehled nám jistě také pomůžou k našemu vysněnému cíli, kterým je postup do vyšší soutěže.

 

V podzimní části jste obsadili krásné třetí místo, máte nyní šanci se posunout do čela soutěže? Jaké máte od jara očekávání?

Upřímně, třetí místo jako krásné nenazýváme. Škoda odloženého zápasu s Pacovem, to měl být poslední zápas, který nás měl vyšvihnout na první místo v podzimní části sezóny. Ambice o očekávání jsou vyhrát soutěž a posunout se do vyšší soutěže. Toto nám bohužel znepříjemní fakt, že jsme nuceni z důvodu rekonstrukce kabin odehrát všechny domácí utkání na hřišti v Novém Rychnově. Naše domácí hřiště perfektně vyhovuje našemu stylu hry. Věřím, že se s tím dokážeme poprat.

 

Do jarní části také vstupujete s novým logem, můžete fanouškům přiblížit důvod změny/modernizace loga?

Za poslední dekádu se toho v našem klubu mnoho změnilo a jako klub chceme jít s dobou. Naše klubové barvy byly vždy modrá a bílá. Staré logo vycházelo hlavně z barev města.

 

Jak bylo uvedeno v příspěvku na facebooku, v žilách fotbalistů koluje modrobílá krev. Co ale symbolizuje kančí hlava?

Zde budu citovat trochu z historie našeho městečka „O správné podobě znaku obce se vedly dlouhé diskuze. Zakladatel osady Líček vynikal velkou silou a holýma rukama hravě chytal divoká zvířata. Svou sílu symbolicky znázornil obrazem kančí hlavy, kterou přijal do erbu. Na dochovaných pečetích se však hlava podobá více medvědu. Konec diskuzím, zda kanec či medvěd učinil v červnu 1998 Podvýbor pro heraldiku a vexilologii Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, který rozhodl, že znak Horní Cerekve bude mít následující popis: v červeném štítě čelně hledící kančí hlava přirozené barvy, nad ní kosmo položené stříbrné vidle, přeložené zlatým klíčem zuby dolů.“

 

Horní Cerekev na podzim ostartovala sezónu jak nejlépe mohla. V prvním zápase nad Tatranem Červenou Řečicí zvítězila 8:1. Ale hned ve druhém utkání prohrála o gól s Čejovem, což byla také jejich první a zároveň poslední prohra v podzimní části. Až na zápas s Kamenicí B, se kterou remizovala, si hravě dokázala poradit s každým soupeřem. Zároveň cerekvický kanonýr Benda se stal nejlepším střelcem Poutník ligy za podzim 2022 se čtrnácti vstřelenými brankami.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou