Zpátky na pažit! O víkendu startuje druhá polovina sezóny, jak hodnotí přípravu zástupci jednotlivých týmů v soutěži a jaké jsou jejich cíle na jaro?

0

V článku jsme vyzpovídali trenéry či hráče týmů od 1. do 14. místa.

 

SK Slovan Plzeň 1910 - Josef Kraft, vedoucí mužstva:

 

Bohužel nás během zimní přestávky trápila větší marodka a do jarní části půjdeme s několika změnami v sestavě. Určitě chceme začlenit i nějaké hráče z B týmu a rovněž dorostence. Do jarní části vstupujeme z prvního místa se čtyřbodovým náskokem, ale moc dobře si uvědomujeme, že nás nečeká nic lehkého. Ke každému zápasu musíme přistoupit na 100 % a podat co nejlepší výkon. 

 

TJ Sokol Mladotice - Zdeněk Kučera, vedoucí mužstva:

 

Zimní přípravu jsme začali v lednu a poctivě jsme trénovali několikrát týdně. O zimní pauze jsme rovněž absolvovali tři přátelské zápasy (Kralovice, Bolevec a Vejprnice B). Ve všech utkáních jsme prohráli, ale to nás vůbec nemrzí, jelikož jsme rádi za šanci nastoupit proti takovým týmům a pro kluky je to výborná zkušenost. Změny u nás nenastaly žádné, kádr je připraven pro jarní část sezóny, kde bychom se chtěli udržet na předních příčkách. 

 

TJ Sokol Město Touškov - Roman Voith, hráč:

 

Po posledním podzimním kole se kluci chodili udržovat fotbálkem. Volno jsme si dali čtrnáct dní přes vánoční svátky. Od třetího ledna pak začala dlouhá příprava. Pravidelně jsme se scházeli 2x týdně na tréninky v areálu Sokola. Po čtrnácti dnech jsme do přípravy zařadili víkendové zápasy. S hledáním soupeřů nám pomohlo přihlášení do turnaje v Horní Bříze. První přípravný zápas odehráli kluci po krátkém sobotním minisoustředění s plzeňskou Letnou, s kterou remizovali 6-6. Překvapením pak bylo vítězství 3-2 nad divizní Horní Břízou. Koncem ledna přišla jediná prohra s Kaznějovem 2-4. Poté kluci dokázali vyhrát nad Bolevcem 5-0. Následně porazili Dolní Bělou. Poradili jsme si i s německým týmem, který byl v Plzni na soustředění. Přestřílet se nám podařilo i lídra plzeňského přeboru Starý Plzenec poměrem 9-4. Na poslední přípravný zápas jsme si pozvali Štěnovice a byla to pro nás jasná záležitost, 6-0. Věřím, že takto nastavený plán přípravy byl správný. Na naší malé umělce se nám dařilo po tři měsíce plnit nastavený program a osm zápasů na velkém hřišti postupně dávalo klukům herní praxi a hlavně radost ze své hry. Jsem přesvědčen, že náš úzký kádr zvládne úvodní zápas jarní části v Plasích. Pokud nebudou přicházet omluvenky a zranění věřím, že se budeme pohybovat v horních patrech tabulky. V přestupovém okně se nám podařilo dotáhnout přestup Ladislava Šumského z Budějovického Dynama. Po dlouhé pauze se opět do procesu zapojil odchovanec Jan Popelka. Naopak od nás odešel posílit divizní tým Senco, Jan Bělohlav.

 

FC Spartak Chrást - Miroslav Brýla, trenér:

 

Zimní přípravu jsme začali první týden v únoru. Na konci měsíce jsme odjeli na soustředění, kde jsme nabírali fyzickou kondici a poctivě trénovali. Během února jsme rovněž odehráli pohárové utkání proti Vejprnicím, kterým jsme sice podlehli 0-3, ale myslím si, že jsme v zápase podali dobrý výkon. Další zápas proti Zruči se bohužel neuskutečnil. V generálce jsme porazili Letnou vysoko 8-2, a tak jsme se na start soutěže dobře naladili. Mimo jiné jsme v týmu přivítali tři nové hráče, po 2 letech se k nám vrátil Šimon Fabián, ze Zruče přišel brankář Václav Klik a poslední posilou se stal Jakub Král, který naposled působil v Košutce. Do jarní částí sezóny vstupujeme na 4. místě a v první čtyřce bychom chtěli být i na konci sezóny.

 

TJ Sokol Plasy - Jiří Lauko, trenér:

 

V našem týmu se událo několik změn. Mužstvo posílili Petr Háva ze Sulkova a Radek Šott z Kralovic. Odešel od nás Rudolf Kokrhel, který zamířil do Slovanu Plzeň. Soustředění proběhlo v únoru na POUSTKÁCH u Žihle. Soustředění splnilo naše očekávání a vlastně celou zimní přípravu hodnotím pozitivně. Cíl týmu je nesestoupit a potrápit všechny týmy soutěže. 

 

TJ Volduchy - Emil Gvizd, trenér:

 

Zimní příprava proběhla podle představ. Odehráli jsme dvě přípravná utkání, kterých se zúčastnili i naši dorostenci. Chtěl bych všem hráčům poděkovat za účast. Cílem pro jarní část sezóny je udržet se v klidném středu tabulky a zapojit hráče našeho dorostu více do mužského fotbalu. 

 

TJ Slavia Úněšov - Daniel Vávra, hráč: 

 

V rámci zimní přípravy, která právě skončila, jsme odehráli několik zajímavých zápasů: 

 

Úněšov - Kaznějov 2:4

Úněšov - Slovan Plzeň 5:2

Úněšov - Křelovice 4:4

Úněšov  - Druztová 7:2

Úněšov -  SV Pullenried 6:6

Úněšov - Dolni Bělá 8:4

 

V sobotu jsme odzimovali kabiny a připravovalo se hřiště na jarní část sezóny. Tým vypadá dobře, všichni jsme natěšení a připravení se porvat o co nejlepší umístění. Chceme se určitě udržet v horní polovině tabulky. Povedlo se nám přivést posilu do útoku, za což jsem rád. Je pořád co zlepšovat, ale produktivita nám chyběla asi nejvíce, věříme, že se to teď zvedne a posila nám pomůže k celkovému zlepšení.

 

TJ Zruč B - Matěj Polák, trenér:

 

Chtěli bychom se udržet ve středu tabulky a rádi bychom se vyhnuli sestupovým místům. Určitě máme v plánu víc začlenit dorostence. Současně budeme dál spoléhat na zkušenější borce, kteří budou mladším předávat zkušenosti. 

 

TJ Město Zbiroh - Zdeněk Dubček, hráč:

 

S tréninkem jsme začali na počátku ledna a scházeli jsme se třikrát týdně. O zimní přestávce jsme absolvovali 4 přípravné zápasy, ve dvou případech jsme prohráli a dvakrát jsme zvítězili. Do kádru jsme přivítali nového hráče, z Rokycan B k nám přišel útočník Michal Radošovský, který by nám na jaře mohl hodně pomoc. Ideální by bylo, kdybychom se na konci sezóny pohybovali kolem 5. místa, na které nyní ztrácíme 5 bodů.

 

FK Dýšina - Josef Aubrecht, trenér:

 

Bohužel příprava neproběhla úplně podle mých představ, jelikož nás trápila zejména nízká účást na trénincích. Cíl pro jaro je jednoduchý, a to je záchrana v soutěži, což samozřejmě nebude snadné. O zimní přestávce se nám nepodařilo sehnat žádné posily a kádr je dlouhodobě velmi úzký. Nemáme B tým, dorost, takže musíme tým doplňovat hráči ze staré gardy. 

 

TJ Čechie Příkosice - Tomáš Pražák, hráč:

 

Na soustředění jsme byli na 4 dny v Plánici. Celkově odjelo 26 hráčů a myslím, že vše proběhlo podle plánu. Bohužel po soustředění tréninková morálka postupně upadala. Cíl na jaro: ze začátku získat co nejvíc bodů, abychom do konce nehráli o záchranu. Změny: nikdo nepřišel a odešel Adam Rychlý do Třemošné.

 

TJ Sokol Kozolupy - Jan Hucl, trenér:

 

A tým zatím odehrál 2 přípravné zápasy (s Křimicemi prohra 1-5, proti Líním výhra 7-3), ještě absolvujeme jeden přátelský zápas na soustředění v Sušici. Hlavním cílem A týmu je záchrana v 1.B třídě. Posilou je Aleš Erhard a dále pár šikovných kluků z dorostu. Velkým plusem je také uzdravení klíčových hráčů týmu (Vojta Sláma, Jirka Hucl).

 

TJ Sokol Radnice B - Roman Kokoška, trenér:

 

Zimní přípravu bych hodnotil jako výbornou, ale na jaře bohužel opět budeme řešit problémy se sestavou. Několik našich hráčů bude součástí A týmu a my naopak chceme zapracovat dorostence, současně máme stále spoustu zraněných, což samozřejmě na situaci v týmu nepřidává. Přípravu jsme absolvovali společně s Áčkem a odehráli jsme tři přátelské zápasy, v nichž jsme jednou prohráli a dvakrát remizovali. V současné chvíli máme rozjednaný jeden přestup, tak doufám, že ho dotáhneme do úspěšného konce. 

 

TJ Slavoj Mýto B - Milan Huml, asistent trenéra: 

 

Do týmu se vrátil Daniel Antene, plus se ještě pracuje na jednom příchodu ofenzivní hráče, věřím že to dopadne. Soustředění probíhalo společně s ačkem od 17. - 19.2 v areálu Slavoje Mýto. Za poslední cca měsíc se povedlo dostat do tréninkového procesu všechny hráče béčka. Zatím velkou neznámou je stále zdravotní stav Ondřeje Maška, který pořád není 100% v pořádku a od kterého si stále hodně slibujeme. No a asi největší změna je, že na pozici hlavního trenéra B týmu je nově Ivan Honzík, ktery zároveň zůstává i u dorostu. Já už spíše plním roli jen konzultanta případně asistenta, pokud je potřeba. Nově jsem přešel do vedení klubu jako sekretář a pomáhám trénovat přípravky, kde mám syna.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou