Sparta zvládla generálku na výbornou! Zapojí se ještě do hry o titul?

0

Na Letnou dorazil jedenáctý tým 2. Bundesligy Norimberk. Domácí tým s ním sehrál poslední přípravný zápas před začátkem jarní části Fortuna ligy. Letenští hlavně díky párádnímu úvodu porazili Německého soupeře 3:1.

Na generálku dorazilo na Letnou parádních 7229 diváků a na první gól nemuseli čekat příliš dlouho. Již ve čtvrté minutě si na roh Kaana Kairinena naskočil Tomáš Čvančara a přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání. Rychlý gól Spartu nakopl v osmé minutě už to bylo 2:0, když Harslín s přehledem zakončil svůj samostaný průnik. Byla to již jeho pátá branka v zimní přípravě! Norimberk odpověděl až ve 38. minutě, kdy Kováře z otočky překonal Dafener.

 

Na konečných 3:1 upravil v závěru prvního poločasu Tomáš Weisner. V druhém poločase již branka nepadla a Sparta se tak dobře naladila na první jarní utkání, kdy zajíždí do Olomouce.

 

Sestava Sparty: Kovář – Panák (59. Vydra), Vitík, Sørensen – Wiesner (78. Mejdr), Kairinen, Krejčí (46. Laci), Zelený (78. Goljan) – Kuchta (65. Minčev), Čvančara (59. Mabil), Haraslín (65. Jankto).

 

Po příchodu posil je v týmu přetlak a bohužel to odnáší mladíci. Například Karabec s Daňkem nedostali v přípravě ani minutu na hřišti. Proč mladící nedostali v přípravě prostor okomentoval pro klubový web Priske takto: "Hlavním důvodem je vysoká konkurence uvnitř týmu, která nakonec rozhoduje o tom, kdo se prosadí do nominace. Dáňa I Kara to jednoduše mají těžké, což je způsobené i herním systémem, který jsme zvolili. Míst na jejich postech není tolik a přednost dostali jiní. O tom to ale je. Jsme ve Spartě, kde je vysoká kvalita a soutěživost uvnitř týmu potřebujeme. Je to pro ně těžká situace, oba jsou ale mladí a musí se učit. Trénují dobře, musí si však počkat na svoji šanci a využít jí."

 

Sestřih zápasu:

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou