Sparta v zimní přípravě poprvé prohrála

0

Sparta se v druhém přátelském zápase ve Španělsku představila proti Salcburku. Rakouskému mistrovi vyšel úvod obou poločasů, kdy se trefili Koita a Adamu. Za Spartu se prosadil v nastaveném čase prvního poločasu Haraslín. I přes herní převahu nedokázali Letenští znovu gólově odpovědět, a tak museli poprvé v zimní přípravě zkousnout hořkost porážky.

Svěřenci Briana Priskeho v úterý nastoupili k druhému a zároveň závěrečnému utkání v rámci soustředění ve Španělsku. Sparťané hned v úvodu zápasu chybovali v obraně, což vzápětí potrestal Sekou Koita a poslal rakouský celek do vedení. I přes rychlý gól si Sparta počínala v prvním poločase lépe a postupem času si vypracovala několik zajímavých standardních situací, které ovšem brankou neskončily. Největší šanci měl ve 25. minutě Čvančara, jehož hlavička skončila na břevně. 

 

Sparta měla po celý první poločas herní převahu a výborně napadala, zatímco Salcburk hrozil zejména z protiútoků. V nastaveném čase se Letenští konečně dočkali. Pěkný centr Tomáše Wiesnera doputoval až k Lukáši Haraslínovi, jenž prudkou střelou zařídil vyrovnání.

 

Do druhého poločasu udělal Brian Priske dvě změny v poli. V utkání skončili Panák se Sadílkem a na jejich místa nastoupili Ladislav Krejčí s Patrikem Vydrou. Salcburk dokonce vyměnil všech jedenáct hráčů. Sparťané byli nadále lepším týmem, ale opět nedokázali nabídnuté příležitosti proměnit. K nebezpečné hlavičce se opět dostal Čvančara, nicméně i tentokrát minul. 

 

Rakouský mistr neproměněné šance soupeře potrestal. V 50. minutě se z ojedinělé akce prosadil Adamu a vrátil Salcburku vedení. O deset minut později proběhlo hromadné střídání na straně Sparty. Do hry vstoupili Jankto, Kuchta, Minčev, Mejdr, Goljan a Qazim Laci. Na průběh utkání už to ale velký vliv nemělo a Letenští ve zbytku zápasu nevyrovnali. V zimní přípravě si tak v třetím zápase připsali první porážku. 

 

Zdroj: sparta.cz

 

Sestřih utkání se Salzburgem:

 

https://sparta.cz/cs/clanek/sestrih-utkani-se-salzburgem-40435


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou