Defenzivní řady Slavie přichazí vyztužit Igoh Ogbu

0

Slavia hlásí další posilu. Vyztužit obranné řady přichází nigerijský stoper Igoh Ogbu z norského Lillestrømu. Bývalý spoluhráč Kaana Kairiena, který před několika dny přestoupil do Sparty, podepsal v Edenu smlovu do konce kalendářního roku 2026.

22letý Ogbu se z Nigérie přesunul do Norska už v sezóně 17/18, když zamířil do Rosenborgu. Odtud postupně hostoval do Levangeru a následně i v Sogndalu. A právě tam po hostování přestoupil. Ogbův čtrvrtý tým za 3 roky v Norsku byl Lillestrøm, kam přestoupil když tento tým postoupil z druhé ligy do první.

 

Dobrými výkony ve žlutočerném dresu si řekl o nabídku z lepšího týmu. Ta přišla z Prahy a Ogbu se stal hráčem Slavie. „Cítím se úžasně, jsem šťastný z toho, jak mě klub uvítal, že jsem zde mohl podepsat smlouvu. Snem každého hráče je vyhrávat trofeje, zanechat po sobě v týmu, do kterého přestupujete, odkaz. Odnést si nezapomenutelné vzpomínky. Moc si přeju, aby se mi to ve Slavii povedlo. Těším se na fanoušky, viděl jsem některé zápasy, třeba derby, a vím, jak skvělou atmosféru dokážou vytvořit. A moc se těším, až se potkám s krajany Peterem Olayinkou a Mosesem Usorem,“ řekl pro slávistický web mladý stoper.

 

Účastník MS U20 v roce 2019, kde byl spoluhráčem třeba Yiri Sora nebo Muhameda Tijaniho z Baníku Ostrava, si v minulé sezóně, která skončila v půlce listopadu minulého roku, připsal ve 28 zápasech 3 góly a 1 asistenci.

 

„Je to hráč, o kterém se bavíme delší dobu, měli jsme o něj zájem už v letním přestupním období. Opravdu hodně nás zaujal, bohužel v létě to nevyšlo z mnoha důvodů. Náš zájem trval dál, pokračovali jsme v jeho sledování. Po dlouhých a komplikovaných jednáních se teď přestup povedl. Jsme za to opravdu moc rádi, je to hráč, kterého jsme typologicky hledali,“ řekl na adresu nigerijského hráče hlavní trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou