Víte, jací čeští fotbalisté mají největší hodnotu?

0

Přinášíme Vám žebříček nejhodnotnějších českých fotbalistů dle portálu transfermarkt.com

Žebříčku vévodí kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček. Jeho hodnotu transfermarkt odhaduje na 45 miliónů EUR. Bohužel on ani jeho tým nedokázali navázat na skvělé výkony z minulé sezóny. Tomáš Souček zhodnotil pro fotbal.cz svůj fotbalový rok 2022.

"Co se týče reprezentace, tak tam byl neúspěch. Herně se mi to docela líbilo, ale nejdůležitější jsou výsledky, které dobré nebyly. Spadli jsme z elitní skupiny Ligy národů a nepostoupili jsme na mistrovství světa. Zároveň musím třeba pochválit nové hráče, kteří se ukázali na posledním listopadovém srazu – takže vidím i pozitiva, které si, doufám, přeneseme do nového roku."

 

Uplynulý rok ve West Hamu hodnotil Tomáš Souček takto: "Tam bych to rozdělil na dva půlroky. Na jaře jsme skončili sedmí v lize, což byl obrovský úspěch. Dařilo se nám i v Evropské lize, ve které jsme postoupili do semifinále. Ale aktuální podzim už tak dobrý nebyl. Nejsme tam, kde bychom chtěli být. Nevstoupili jsme do nové sezony úplně dobře, tak snad nám pauza kvůli mistrovství světa pomůže. Je zapotřebí to zlepšit, abychom zase jeli jako v minulé sezoně."

 

Těsně za Tomášem Součkem se umístil Patrik Schick, kterého transfermarkt ohodnotil 38 miliónů EUR. Stejně jako u Součka, tak i u Patrika Schicka a jeho Leverkusenu  není současná sezóna tak výrazná, jako ta předchozí, kdy dokázal vstřelit 24 branek, na EURU bojoval s Ronaldem o korunu krále střelců a s Leverkusenem se kvalifikoval do Ligy mistrů. Během uplynulého podzimu ho trápila zranění.

 

Třetí místo obsadil Adam Hložek, který má cenovku 15 miliónů EUR. K navýšení jeho ceny pomohl i jeho přestup do Leverkusenu. Mladý útočník pro fotbal.cz zhodnotil své první měsíce v novém klubu: "Věděl jsem, že to bude složité. Celému týmu se na podzim moc nedařilo, takže ta adaptace byla o to složitější. Ale na život v Německu jsem si zvykl celkem rychle. Věřím, že ve druhé polovině sezony výsledky zlomíme a vrátíme se na dobrou cestu."

 

Na čtvrtém místě se umístil Antonín Barák, který po dvou skvělých sezónách ve Veroně nyní působí ve Fiorentině. Na podzim se trefil čtyřikrát. Třikrát v Konferenční lize a jednou v Serii A proti AC Milán. Páté místo obsadil kolega Tomáše Součka Vladimír Coufal, který také neprožívá ideální sezónu. Ve většině zápasů v Premier League byl pouze na lavičce. iSport přišel s informací, že se dle informací Sky Sports s ním ve West Hamu už možná nepočítá. Zájem o jeho služby prý mají dva nejmenované kluby z Anglie, ale také Bayer Leverkusen. Rozšíří Coufal českou kolonii v Leverkusenu?

 

Šesté místo patří stoperu FC Turín Davidu Zimovi, který se začíná prosazovat i v reprezentaci a podle Isportu se o jeho služby zajímal i AC Milán. Na sedmém místě je první zástupce z české ligy Tomáš Holeš. Oporu Slavie na podzim bohužel přibrzdilo vážné zranění.

 

O osmé místo se dělí Jindřich Staněk, Alex Král a Ladislav Krejčí ml, kteří byli ohodnoceni na 4,5 miliónu EUR. O devátou příčku se opět dělí více hráčů: Pavel Kadeřábek, Ondřej Lingr a Michal Sadílek s hodnotou 4 milióny EUR. Náš žebříček uzavíra záložník Slavie Lukáš Provod s hodnotou 3,5 miliónů EUR. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou