Bude se v Dražejově natáčet pokračování Okresního přeboru?

0

Ne často se stává, aby na hřiště účastníka nejnižší krajské soutěže dorazila televizní kamera. Na pokračování kultovního seriálu z prostředí amatérského fotbalu si ale budeme muset zřejmě počkat. Důvod návštěvy štábu České televize byl přece jen trochu jiný...

24. Březen přinesl hráčům TJ Dražejov před začátkem jarní části soutěže malé rozptýlení. Na trénink se kromě početné skupiny fotbalistů dostavil i štáb České televize. Ten má za úkol přiblížit veřejnosti fungování menších klubů na nižší krajské úrovni, jejich práci s mládeží, zázemí. Projekt se jmenuje Fotbalová dvanáctka, kdy za každý OFS byl vybrán jeden tým, následně KFS vybral týmy dva a po veřejném hlasování na VV JKFS byly z celé ČR vyslány do záře reflektorů týmy Slavonic a TJ Dražejov. A jak celé odpoledne proběhlo z pohledu držejovských hráčů a funkcionářů?

PR Manager klubu Petr Mach hodnotí celou akci jako podařenou. Zpestřením pro všechny přímé aktéry i diváky byl nácvik gólové akce našeho reprezentačního týmu v zápase ČR - Belgie, konkrétně Lukáše Provoda. Ten se sice na trénink nedostavil, ale podle vyjádření některých hráčů by stejně byl pouhým statistou. U někoho byla znát možná vyšší míra motivace než obvykle, ale našli se hráči, kteří se nenechali rozhodit ani dronem, ani kamerou za zády a pokračovali v tréninkové rutině. "Mně to lepí furt", nechal se slyšet záložník Karel Krýsl. I další letní posila, Ondřej Koutský, který přestoupil do Dražejova z divizních Katovic prohlásil, že je na kamery zvyklý.

S čím ale v Dražejově panuje menší spokojenost, je již výše zmiňované zázemí. Klub již řadu let potřebuje nové kabiny. Snad i díky České televizi si diváci a hlavně lidé na příslušných místech uvědomí, v jakých podmínkách u nás(nejen v Dražejově) musejí hráči, trenéři, funkcionáři, ale hlavně děti fungovat. Přejmě tedy Dražejovu, který letos oslaví 60 let od svého založení, aby při dalším výročí slavil už v nových kabinách. Klub, který má napříč mládežnickými kategoriemi bezmála sto dětí si to určitě zaslouží.

Závěrem je třeba poděkovat i štábu České televize, který na hřišti vytvořil opravdu pohodovou a přátelskou atmosféru. A o tu jde ve výkonnostním fotbale především. Snad je to i vidět v naší fotogalerii.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou