Nová sezóna klepe na dveře! Jaké změny vznikly v krajských soutěžích?

0

O víkendu startují první kola krajského přeboru a 1.A třídy mužů v sezóně 2021/2022, ostatní soutěže budou následovat v dalších týdnech. Jakých změn doznaly jednotlivé soutěže ve složení týmů?

Poslední dva přerušené ročníky všechny hráče, kluby a fanoušky hodně poznamenaly a sportovní veřejnost by za "covidovou dobou" nejraději nejen zavřela dveře, ale ty uzamkla nejméně na pět západů a navíc zalila betonem. Dvouleté období totiž zhatilo plány na různých frontách a posunulo roky hráčů i o dvě čísla nahoru. 

 

KRAJSKÝ PŘEBOR

V krajském přeboru tak došlo zejména ke změnám v soupiskách týmů, kde mladší hráči do mužských kategorií pomalu dorostli a pár nejstarších se přesunulo do fotbalového důchodu. Jedinou změnou v týmech, které budou hrát nejvyšší krajsou soutěž je tým z rokycanska, TJ Sokol Radnice, který nahradil TJ ZD Meclov, který do následující sezóny přihlásil pouze 1.B třídu.

 

O post náhradníka meclovského celku však probíhaly velké diskuse, jelikož prvním mužstvem po ukončené sezóně 2020/2021 byla Žichovická tělovýchova. Jenže v Žichovicích se neudržel pohromadě silný tým a tělovýchova tak byla nucena přihlásit až III. třídu okresní soutěže Klatovska. Následně byl tedy osloven druhý tým soutěže. Zde však zafungovala matematika.

 

Rezerva divizního SK Petřín Plzeň skončila na druhém místě s náskokem 2 bodů na třetí Radnice, avšak měla odehráno o jeden zápas více. Dle koeficientu, který se dle stanov PKFS užívá, získal Petřín 2.250 bodů na zápas a Radnice 2.285 bodů, což celek z rokycanska posunulo na druhou pozici a jak je vidno, nabídku účasti v Krajském přeboru neodmítl.

 

1.A TŘÍDA

Posunem radnického celku o soutěž výše a tím, že Meclov jde až do 1.B třídy, se uvolnilo jedno místo v 1.A třídě právě za Radnice. Odhlášením soutěže ze strany Žichovic se pak uvolnilo místo další. Osloveny tak byly nejlepší celky z příslušných 1.B tříd, tedy sk. A a sk. C.

 

V obou soutěžích se na prvních místech bodově umístily dva celky, přednost však dostaly FK Tachov a TJ Slavoj Mýto B, jelikož měli při shodě v počtech odehraných zápasů nad svými konkurenty výhodu nejen lepšího vzájemného zápasu, ale také lepšího skóre.

 

Pro doplnění počtu týmů v soutěži na číslo 16, z důvodu odhlášení soutěže z kraje minulé sezóny týmu SK Starý Plzenec, který spadal do územní působnosti 1.B třídy sk. B, byla 1.A třída doplněna nejlepším týmem minulé sezóny, FK Křimice.

 

1.B TŘÍDA sk. A

Jak bylo uvedeno výše, přesuny se týkaly pouze FK Tachova, a to směrem nahoru a z Krajského přeboru se do soutěže přihlásil TJ ZD Meclov

 

1.B TŘÍDA sk. B

Posun o soutěž výše celku FK Křimice využila k postupu Tělovýchovná jednota Měcholupy, která ovládla okresní přebor Klatovy.

 

1.B TŘÍDA sk. C

Tím, že se do 1.A třídy posunula rezerva Mýta, byla možnost volby z okresů Rokycan (Holoubkov) a Plzeň-sever (Všeruby) k doplnění soutěže. Posun z okresních přeborů nakonec využil tým ze severu plzeňska, který tak doplnil čtrnáctičlenné složení 1.B třídy sk. C.

 

KOMPLETNÍ SEZNAMY ROZLOSOVANÝCH SOUTĚŽÍ I UKONČENÉ SOUTĚŽE V POSLEDNÍM HRANÉM ROČNÍKU, NALEZNETE V GALERII.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou