Fotbalový rozhodčí Tomáš Grimm byl propuštěn z vazby, začne hrát FA1RPLAY?

0

Tomáš Grimm byl soudem poslán do vazby z důvodu obvinění v kauze ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy, zejména pak za přijetí úplatků v zápasech pražského Vyšehradu, které se dralo na postup do vyšší soutěže. Dne 30.10.2020 byl státní zástupkyní ale z vazby propuštěn. Důvod? Spolupracuje s policií na vyšetřování celé kauzy a rozhodl se vypovídat.

Kdo je Tomáš Grimm? V Rokycanech vlastní restauraci a minipivovar "U Stočesů", ale ve fotbale už tak oblíbený není. Server iDnes.cz pro něj má jednu definici: "Nechvalně proslulý sudí především z České fotbalové ligy, třetí nejvyšší soutěže. Má blízko k Romanu Berbrovi, s kterým a s dalšími sudímu v roce 2012 cestoval na dovolenou na Kubu. Netajil se přízní k Viktorii Plzeň, s níž cestoval na venkovní pohárové utkání do Milána a do Madridu. V roce 2012 skandálně vedl třetiligové utkání Sparty B v Domažlicích, proti hostům odpískal dvě penalty a vyloučil dva hráče. Od té doby na popud komise rozhodčích nesměl řídit žádné utkání Sparty."

 

Kromě zákazu řídit utkání Sparty, dostal také zákaz řídit fotbalová utkání Písku. Už v roce 2003 se o něm začalo mluvit, když Břevnov vyhrál zápas České fotbalové ligy v Písku, ale domácí cítili křivdu. Jeden z fanoušků navíc kvůli dvěma odpískaným penaltám vyrazil za rozhodčím, kterému dal pěstí do brady. O pár let později se do Písku Grimm vrátil jako asistent a podle klubového webu mával praporkem po celý zápas jako zběsilý. Navíc napověděl svému kolegovi, aby vyloučil hráče jménem Červenka.

 

Tomáš Grimm má na svém kontě nejeden škraloup a nebál se rozdávání červených karet, ale i pro něj je ten poslední, se kterým zápolí, asi už moc. Když byl 18.10.2020 vzat do vazby v kauze ovlivňování fotbalových utkání a přijetí úplatků, zřejmě zjistil, že je to na svobodě lepší. Teď se snaží s policií spolupracovat a 30.10.2020 mu to vyneslo propustku na svobodu. Ovšem obviněn je stále, pouze není stíhán vazebně. 

 

"Položil celou ČFL, policii objasnil systém, jak to v soutěži chodilo," řekl deníku Sport dobře informovaný zdroj o muži, který tak potvrdil, co Grimma dostalo na svobodu.

 

Fotbalový rozhodčí, který ve své bakalářské práci, kterou odevzdával v roce 2014 při studiu na Masarykově univerzitě v Brně, kde studoval na Fakulte sportovních studií, uvedl následující myšlenku: "Rozhodčí je ten, kdo zodpovídá za průběh utkání a pravidla nechávají relativně volný prostor jeho posouzení sporné situace, takže rozhodčí nejen že může, ale dokonce i má posuzovat situace podle svého – samozřejmě ovšem za spolupráce s asistenty a přísně v duchu fair-play." Že by se rozhodčí, který na svém vozidle má umístěnou registrační značku FA1RPLAY, rozhodl hrát s policisty v duchu této registrační značky, a to i bez svých asistentů? Uvidíme. Vyšetřování ještě zdaleka není u konce a české fotbalové prostředí bude netrpělivě očekávat, jak to celé dopadne.

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou