Derby pomohlo dobré věci

0

Také na okresní a krajské fotbalové soutěže dolehla aktuální situace kolem koronaviru a jarní část všech amatérských soutěží byla zrušena. Zástupci dvou lokálních týmů TJ Šumavan Vimperk a SK Čkyně se tento čas ale rozhodli využít k dobrým skutkům - společnými silami připravili na sobotu 16. května Derby, které svět neviděl!

Ačkoliv oba týmy hrají v jiné soutěži, na hřišti se díky úzkým vazbám mezi oběma mužstvy potkaly už mnohokrát. V tomto případě ale nešlo o reálné utkání, nýbrž o charitativní projekt. Ve spolupráci se spolkem MISSION Vimperk připravili imaginární stadion s 5 tribunami pojmenovanými po významných osobnostech obou klubů (Augustin Pokorný, Zdeněk Nezbeda, Petr Benda, Vladimír Churavý, Jaromír Kainc) a každý zájemce si mohl pořídit vstupenku v hodnotě 50 nebo 100 Kč.

 

Těch se nakonec prodalo celkem 358 a výtěžek činí neuvěřitelných 25 402 Kč. Ten byl věnován Domu klidného stáří v Pravětíně, nejen jako pomoc tamním obyvatelům, ale i těm, kteří se o ně v této složité době starali a starají.

 

Je skvělé, že tato složitá doba přinesla i velkou vlnu solidarity včetně tohoto projektu. Pevně ale věříme, že se život už brzy vrátí do normálu a fotbal bude rozdávat radost opět ze hřiště.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou