Obránce Ledenic Kubec je s přípravou spokojený, jeho mužstvo odehraje téměř celý podzim na hřištích soupeřů

0

U fotbalového klubu TJ Slavoj Ledenice patří třicetiletý Jiří Kubec v posledních sezonách mezi stálice na levé obraně. A i v první přípravě v Dřítni se objevil v základní sestavě. V rozhovoru hodnotí první polovinu letní přípravy. Fotbalisté Slavoje musí podzimní část I. B třídy odehrát mimo svůj stadion. Kvůli rekonstrukci sportovního areálu se před vlastními fanoušky představí až v posledním kole.

Jaká byla první polovina letní přípravy?
Hodnotím ji pozitivně. Scházíme se ve velkém počtu a v kabině je tradičně skvělá atmosféra. Tréninky nejsou stereotypem. Ač to bylo hodně o běhání, trenér nám vždycky vymyslel zajímavá cvičení.

 

Baví vás letní příprava nebo už vyhlížíte sezonu?
Běhání mi nevadí, k fotbalu to patří a osobně to potřebuju jako sůl (úsměv). Sezóna se přibližuje a těším se. Nyní se soustředíme, abychom měli lepší vstup než loni.

 

Máte za sebou také první přípravný zápas. V Dřítni jste vyhráli vysoko 8:2.
Byla to dobrá příprava. Dříteň nevynechala jediný souboj. Na hru jsme se hodně těšili a myslím, že jsme byli lépe fyzicky připraveni. Soupeř se do nás pustil a několikrát nás podržel brankář Josef Svoboda. Vepředu se nám dařilo dostat se do šancí a ty proměnit.

 

Velkou šanci jste měl i vy, ale gól jste nedal.
Moje šance se trochu vyjímá, balón jsem poslal někam mezi náves a Olešník.

 

Trenér avizoval, že je potřeba zlepšit obrannou činnost týmu. Kde máte rezervy?
Je pravda, že dostáváme laciné góly. Za sebe vím, že bych měl více volit jednodušší přihrávky a možná se zbytečně nezbavovat míče. Trenér nám neustále říká, ať si balon vzadu klidně vyměníme. Místo toho se chceme dostat rychle dopředu, kde míč ztratíme v rozehrávce.

 

V dalším týdnu hrajete v Křemži a Trhových Svinech. Na co se nejvíce zaměříte?
V Křemži si budeme chtít vyzkoušet různé herní varianty. Myslím, že nás trenér i vyzkouší na jiných pozicích. Zápas s Trhovými Sviny by nás měl dostat do tempa mistrovských zápasů. Bude to pro nás těžká prověrka.

 

S jakým osobním cílem půjdete do nové sezony?
Rád bych, aby Ledenice hrály vysoko. Máme na to hrát o přední umístění v tabulce. Potřebujeme ale zlepšit obranu a dostávat méně branek.

 

 

Rekonstrukce ledenického sportovního areálu se týká vybudování dvou zcela nových věcí. „Jednak jde o tartanovou dráhu kolem hřiště a pak o systém automatického zavlažování,“ uvedl vedoucí A-týmu Slavoje Ledenice Michal Hladík, který během letní přestávky musel s vedením klubu vymyslet náhradní řešení.

A to je jednoduché. Kromě posledního podzimního utkání, které se s největší pravděpodobností odehraje už v Ledenicích, došlo ve všech zápasech ke změně pořadatelství. „Děkujeme všem klubům, které nám vyšly vstříc! Vážíme si toho, a pokud budou někdy potřebovat, rádi jim to jednou vrátíme,“ dodal Hladík s tím, že prakticky celý podzim tak Ledenice odehrají u soupeřů a na jaře naopak budou hrát pravděpodobně kromě jednoho zápasu pokaždé doma.

Jediný tým, který na změnu pořadatelství nekývl, jsou Třebětice. „U nich platí původní termín 9. listopad u nás a od 14 hodin. Věříme, že hřiště už bude hratelné. Pokud by ještě probíhaly stavební práce, odehráli bychom zápas na náhradním hřišti,“ řekl dále Hladík.

V prvním zápase nové sezony se Slavoj představí 17. srpna na půdě Studené. Stejně jako v uplynulé sezoně se tak Ledenice vydají k soupeři, který je tehdy v prvním kole coby nováček soutěže zaskočil a vyhrál 4:1. „Cílem pochopitelně bude jim to letos vrátit. Uvidíme ale, v jaké budeme sestavě. Část kluků bude bohužel na svatbě, takže pojedeme hned k prvnímu zápasu citelně oslabeni.“ V dalších zápasech se Slavoj vydá do Lomnice nad Lužnicí a Nové Bystřice.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou