FOTOGALERIE: Ve Vacově nastoupil Real Top Praha, zářil Jakub Voráček

0

V sobotu 20. 7. 2019 se ve Vacově uskutečnil šestý ročník Fotbalohraní. Již tradičně se domácí mužstvo utkalo s výběrem populárních osobností Real Top Praha a výtěžek z celé akce byl použit na charitativní účely.

V horkém sobotním odpoledni se na vacovském fotbalovém stadionu sešlo velké množství diváků. Většina z nich hlavně kvůli fotbalu, ale i nejmenší děti měly o zábavu postaráno. Pořadatelé pro ně připravili skákací hrad a místní hasiči ukázku svých dovedností.

 

Humornou situaci zažila již při příjezdu největší hvězda hostujícího mužstva Jakub Voráček. Kapitán hokejové reprezentace si totiž zapomněl vzít kopačky a musel si je vypůjčit od domácích. Mimo útočníka týmu NHL Philadelphia Flyers se v sestavě populárního Realu Top Praha objevili mimo jiných také někdejší reprezentant Milan Fukal, jeho kolega Erich Brabec, sportovní redaktoři Ondřej Lípa, Ondřej Zamazal, Jaromír Bosák, Karel Diviš a Robert Záruba, hokejový brankář Ondřej Pavelec, zpěvák Jakub Děkan, herec Ladislav Hampl alias Jarmil z Okresního přeboru, Vojta Dyk, zpěvák a herec, který za Vacov nastupuje do soutěžních utkání a na celém Fotbalohraní se podílí.

 

Čestný výkop provedla Pavlína Kopáčiková, učitelka místní základní školy, která letos vyhrála anketu Zlatý Ámos o nejoblíbenějšího kantora v republice.

 

Do vedení šel Real Top Praha, když se prosadil Jakub Voráček. Domácí však dokázali skóre překlopit na svou stranu, o což se postarali Gustav Bujok a Filip Zitta. Do poločasu srovnal hostující Jan Mádl a tak se do kabin šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli vrátil Vacovu vedení Jaroslav Červenka, ale o chvíli později se krásnou ranou prosadil Ondřej Lípa a bylo opět srovnáno. Domácí zbraně nesložili a šli znovu do vedení po zásahu Zdeňka Švihela. Real Top Praha však mnoho zápasů neprohrává. To se potvrdilo i tentokrát, na 4:4 srovnal svou druhou trefou v zápase Jakub Voráček, vedení hostům poté zajistil Erich Brabec a závěrečnou trefu zaznamenal Robert Záruba. Hosté tak zvítězili 6:4.

 

Výsledek však nebyl to hlavní, proč hvězdy do Vacova dorazily. Hlavním vítězem dne se stal šestiletý chlapec trpící autismem, kterému byl věnován výtěžek akce 70 000 Kč.

 

Komentář Jaromíra Bosáka z celé akci z Facebooku Real Top Praha:

"Vacov je už pravidelná zastávka na každoročním turné Realu Top Praha po vlastech českých. A zase to povedlo. A to i přesto, že část týmu strávila tradičně noc a následující ráno na chalupě u Vojty Dyka, spoluorganizátora celé akce. Tedy, bylo horko, ne, že ne, bylo jasné, že se půjde na krev. Ovšem této premisy se nezalekli tito čačtí mužové ze sestavy Realu : Jakub Štefek, Erich Brabec, Milan Fukal, Karel Diviš, Jakub Smita, Ondřej Zamazal, Ondřej Lípa, Ondřej Havlík, Jakub Zagar, Michal Žižák, Vojta Nouzák, Jiří Hošek, Jan Mádl, Ondřej Pavelec, Jakub Voráček, Ladislav Hampl, Jirka Ployhar, Jakub Děkan, Jaromír Bosák a pochopitelně Vojta Dyk. O chod tohoto soukolí se staral Saša Smita. Čestný výkop provedla držitelka Zlatého Ámose, Pavlína Kopačíková a poté začal zápas, který přinesl hodně dřiny i radosti, ale také 70 000 korun pro potřebného kloučka.


Vydřené vítězství, to je asi nejsprávnější popis toho, co se odehrávalo v sobotu na hřišti ve Vacově. Několikrát jsme prohrávali, ale morálně volní vlastnosti byly ke konci mače aktivovány a tím pádem jsme urvali výhru 6:4. I když, ke konci zápasu se velké části sestavy pletly nohy a plíce žbrblaly cosi o časově neomezené stávce. Výrazně se na úspěchu podílel pan Voráček. A to si musel půjčit od místních kopačky, jelikož svoje zapomněl doma. Nejspíše si místo nich do auta hodil brusle... Ale na place válel. Dva góly dal a na dva nahrával, takže bilance jak z NHL. Střelecky se přidali i pánové Lípa, Mádl, Brabec a Záruba. Nebudu lhát, pivo po zápase chutnalo, stejně jako další místní pochutiny."

 

Fotogalerie: Zdeněk Formánek


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou