Bylo to vše jinak? Rozhodčí Feitl si v zápise vyplňuje co chce, diví se v Žabovřeskách po předčasně ukončeném zápase

0

Jistě vám neunikl článek o nedohraném víkendovém duelu OP Českobudějovicka mezi týmy Borovan a Žabovřesky, ve kterém dle oficiálního zápisu byl hlavní rozhodčí J. Feitl fyzicky napaden hostujícím hráčem a kvůli inzultaci na svou osobu utkání v 72. minutě předčasně ukončil. Původní článek, který jsme na stránkách zveřejnili, vyplynul čistě z informací v oficiálním zápisu od hlavního rozhodčího. My jsme si ale vyžádali stanovisko hostujícího týmu a vyjádření se k celé situaci...

Luboš Formánek ( hráč mužstva TJ Sokol Žabovřesky )

"Chápu, že otázka rozhodčích je složitá a že jich je nedostatek, ale toto hraničí tím, že někteří hráči nebo funkcionáři s fotbalem raději skončí, neboť my jako tým proti tomuto nemáme žádné zastání ani obranu.

 

Všichni přítomní domácí i hostující fanoušci vůbec nechápali, o co rozhodčímu šlo. Hrál se celkem pohledný útočný fotbal, ale zhruba od 15. minuty už sudí pískal jen pro jedno mužstvo a to mužstvo Borovan. Za první půli tým TJ Sokol Žabovřesky obdržel 5 žlutých karet (v zápise o utkání jsou uvedeny 4) a spousty soubojů rozhodčím vyhodnoceny vždy pro družstvo Borovan. I přesto poločas skončil 0:0 a prezident s trenérem nás upozorňovali, že sudí jen čeká, komu udělí červenou kartu nebo že pískne penaltu. Rozhodčí Feitl ve druhém poločase stihl oboje. Ve druhé půli opět hlavní rozhodčí Feitl pokračoval v tendenčním rozhodování pro domácí mužstvo.

 

Opět během chvíle byly uděleny další žluté karty našemu týmu (v zápise o utkání opět nejsou) a tak bych mohl pokračovat.. Incident, kterému předcházela inzultace, bylo nejprve neodpískání faulu v nepřerušené hře rozhodčím Feitlem na hráče č.13 Jana Hálu a následný faul před naším pokutovým územím. V chumlu asi 8 hráčů někdo kopl do míče a rozhodčí Feitl si vybral hráče č.5 Hrabčáka (neboť dobře věděl, že už má ŽK ) a následně mu udělil druhou žlutou kartu a následovala karta červená. Poté se chvilku hrálo a následoval centr do vápna, kde náš hráč podstoupil souboj s domácím hráčem, kdy hráč Žabovřesek odkopl míč, ale domácí upadl a sudí odpískal nesmyslný pokutový kop, dál už to proběhlo jak proběhlo.

 

Hráč č.18 Petr Schacherl, který inzultoval rozhodčího, se na hřiště nevrátil a v žádném útoku nepokračoval (zaprvé hřiště opustil chvilku po incidentu, hráč Vít Hrabčák,  který už v té době měl ČK, předal ihned klíče od šatny hráči č.18. Petr Schacherlemu a ten tam hned zamířil), zadruhé na hřiště se vůbec nevracel a v žádném útoku nepokračoval - chybně uvedeno hlavním rozhodčím Feitlem v zápise o utkání!

 

Hráč č.18 Petr Schacherl se nerozeběhl proti rozhodčímu Feitlovi, nýbrž k němu došel a hrudí (hruď na hruď) strčil do rozhodčího Feitla, který skutečně upadl a následně zápas ukončil - opět chybně uvedeno hlavním rozhodčím Feitlem, který uvádí, že přiběhl a udeřil pěstmi!

 

Pořadatelská služba domácího oddílu totálně selhala. Jak je možné, že diváci se chtěli prát s našimi hráči a realizačním týmem? Hlavní pořadatel byl neoznačen atd... Proč o tom neinformuje hlavní rozhodčí v zápise o utkání?

 

Zápis o utkání neobsahuje všechny ŽK udělené hlavním rozhodčím Feitlem. Domácí žádnou kartu nedostali, ale na naší straně chybí další 4 karty. Rozhodčí si vypisuje zápis o utkání jak chce?"

 

V diskuzi na fotbalunas.cz se vyjádřili i další hráči Žabovřesek

JAN HORSKÝ

"Běžně nic nekomentuji, ale tentokrát musím. Jsem hráčem Žab a jde o můj subjektivní názor. Mám rád tvrdou a kontaktní hru, občas nejdu daleko pro ostrý, nikoliv však zákeřný zákrok, či ostré slovo. To, co jsem zažil v Borovanech, jsem ale nikdy neviděl.

Že nepůjde o snadný zápas jsme věděli. Hrajeme spolu o sestup. Jako průměrný zápas okresní soutěže ovšem probíhal tento jen asi první 3 minuty. Pak začal úřadovat sudí Feitl. Žluté karty se nám hromadily, buď za běžné nebo zcela smyšlené fauly nebo za nesouhlasné projevy, ovšem bez urážek a vulgarit, kterých jsou jinak nejen nižší soutěže plné. Ovšem domácím se nepískalo nic, od i několikanásobného okopávání našich hráčů, přes evidentní ruku domácího hráče na hranici vlastního vápna, až po zjevný aut pro nás, kdy i po přiznání domácího hráče sudí Feitl trval na tom, že vhazovat budou Borovany. Poločas jsme ale ustálí, domácí byli herně lepší, ale pálili šance a nás několikrát podržel brankář Škaroupka.

Nebudu jmenovat, ale o půli to někdo řekl. "Jestli dáme gól, bude muset Feitl někoho vyhodit a ještě fouknout penaltu nebo dvě."

A v druhé půli se mi opravdu podařilo zavěsit. Chvíli jsme měli radost, ale pak už šlo vše podle plánu. Pár minut poté dostal druhou žlutou kartu náš hráč Hrabčák, jeho zakopnutí míče jsem neviděl, ovšem první žlutou dostal... No za nic. Zcela cíleně, je to náš nejdůležitější hráč. O pár minut později mi došlo, že vše bylo dáno předem. Možná na ruku, kdo ví... Nejzkušenější hráč domácích byl při odkopu našeho obránce zasažen míčem do břicha v našem pokutovém území, předvedl úžasný herecký výkon, evidentně dobře věděl, co a proč dělá a sudí Feitl že středového kruhu neomylně odpískal pecku. 

Na provedení pokutového kopu však už nedošlo. Strhla se šarvátka, do které se postupně zapojili hráči, pořadatelé, fanoušci... A náš hráč napadl rozhodčího. V žádném případě ale ne tak, jak je uvedeno v zápise. Hráč strčil do sudího Feitla hrudí, nutno dodat, že je poloviční postavy, než sudí Feitl, ten se svalil, jak když ho střelí do čela a fraška byla dokonána, konec zápasu. Dnes jsem vystupoval z MHD a nějaká paní s mobilem v ruce do mne narazila podobným způsobem, když se snažila nastoupit. Naštěstí se mi nic nestalo. Jen pro představu o jak strašné napadení šlo. Šarvátky postupně ustaly, pořadatelé selhali(jeden z nich se mě taky pokusil napadnout, ale vzhledem k jeho a mé postavě šlo opravdu jen o vtipný pokus) a šlo se do kabin. Tam se na nás ještě pokoušel dostat nějaký místní fanda. Sudí Feitl údajně volal policii.

Bylo po všem, gratuluji domácím k výhře. Nikoho z ničeho neobviňuji, důkazy nemám. Ať si každý udělá obrázek sám, domácí určitě budou mít jiný názor. Ale toho, co se stalo v sobotu v Borovanech už se nikdy účastnit nechci, pokud by se to mělo opakovat, končím s fotbalem. Strkat do rozhodčího se nesmí, hotovo, ani to neobhajuji. Do sportu to nepatří. Ale vše, co se tam stalo, bylo jen výsledkem řízení zápasu sudím Feitlem, ať už ho k tomu vedlo cokoliv. A také jeho vítězstvím. Ani on do sportu nepatří. V sobotu v Borovanech vyhrál sudí Feitl a prohrál sport. Mission accomplished.
Howgh."

 

VÍT HRABČÁK

"Nedivím se, že domácí hráči udrželi své emoce, když proti nim byl za první polOčas odpískán jeden faul, a to ještě ve vápně hostujících Žabovřesk, kdy byl faulován gólman Škaroupka a faul byl pískán asi až za pět sekund, nevím, na co čekal rozhodčí. Kdežto proti nám bylo odpískáno aspoň 30 faulů "nefaulů"... Takže jasný obrázek prvního poločasu.

Druhý poločas začal stejně, bohužel. Zákrok - strkání rukou na hráče Žabovřesk nic! A během 15 sekund stejný zákrok od hráče Žabovřesk a faul pro Borovany... A také bohužel jsme dali první gól a teď se začaly dít věci. Nejdřív mé vyloučení, to nechci komentovat, ale pak když sleduji z tribuny jak při odkopu míče z našeho vápna padá jejich hráč a křičí (zřejmě věděl co dělá....) tak pan rozhodčí píská PENALTU z půlky (ne přímý kop, ale PENALTU), tak už asi přetekl ten hrnek spravedlnosti.... To co se dělo potom, by se stávat nemělo,ale bohužel se stalo. Sám jsem pískal několik let futsal a vím jaký to je, i když jsem něco špatně odpískal, uměl jsem si to u hráčů obhájit: "Hele viděl jsem to takhle, myslím že to byl faul"... a hrálo se dál...


Ale tady u toho zápasu to bohužel spělo tam, kam mělo, k prohře hostujících Žabovřesk."

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou