Chvalšiny mají jediný cíl - postup

0

Pouze částečná spokojenost panuje u trenéra Chvalšin Zbyňka Ginzela. Mrzí ho 2 nečekané podzimní porážky, se zimní přípravou je však spokojený. Cíl, kterým je postup, je prioritou pro všechny, kdo se ve Chvalšinách okolo fotbalu pohybují.

Jak jste spokojen s podzimní částí?

S podzimní částí jsem spokojený tak na 60 procent, protože jsme první kolo prohráli v Krumlově a druhou porážku jsme utrpěli v Křemži. Pokud chceme postoupit do I.B třídy ,tak by nás tito soupeři neměli porážet. I když vedeme tabulku, tak s těmito prohrami jsem nespokojený.

 

Proběhli v kádru během zimní přestávky nějaké změny?

Ne, kádr zůstal stejný jako na podzim.

 

Kolik v týmu figuruje odchovanců z vlastní mládeže?

Převážnou část kádru máme složenou z odchovanců. Je to asi 80 procent. Maximálně 2 nebo 3 hráči jsou zapůjčeni z Krumlova.

 

Jaká je účast hráčů na trénincích?

Máme trénink v úterý, kterého se účastní tak polovina týmu, nějakých 7 – 8 lidí. Na páteční trénink už se vrací hráči, kteří pracují v cizině a účast je okolo 11 nebo 12 kluků.

 

Z Vaší strany tedy panuje spokojenost s přístupem hráčů?

Mohlo by to být ještě o trochu lepší. Žádný trenér nikdy nebude spokojen s docházkou. Ale v rámci možností to jde.

 

Cílem pro jaro je tedy postup?

Ano, cíl je jasný i od vedení. Je to postup do I.B třídy.

 

Máte v případě postupu slíbenou nějakou odměnu od vedení?

Nemáme. Každý hraje zadarmo, pro žízeň. Ale samozřejmě, že pokud se cíl splní, tak si myslím, že by bylo na místě nějaké posily angažovat, aby kluci cítili konkurenci. Pokud v týmu konkurence není, tak to hráči občas vypustí.

 

Přípravné zápasy:

 

9.2. 2019 – UMT Borovany

Borovany (OP České Budějovice) : Chvalšiny 2:4

Jak uvedl hlavní trenér Zbyněk Ginzel, tak při lepší komunikaci hráčů na hřišti mohl být rozdíl ve skóre i vyšší.

 

16.2. 2019 – UMT Prachatice

Chvalšiny : Horní Planá (I.B třída) 7:1 (0:1)

Trenér Zbyněk Ginzel hodnotil utkání:

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme byli hrůzostrašní a prohrávali 1:0. Druhý poločas však bylo na hřišti jen mužstvo Chvalšin a vyhráli jsme ho 7-0. Soupeř dohrával z důvodu zranění v 8 hráčích. Musím říci, že tato příprava příprava nám nic nedala.“

 

2.3. 2019 – UMT Prachatice

Chvalšiny : Volary (OP Prachatice) 4:1

Trenér Zbyněk Ginzel zhodnotil utkání:

„Zápas proti Volarům jsme zvládli myslím na výbornou. Vyjeli jsme jen s 11 hráči a na místě k nám připojil Pavel Kliner. Až na posledních 15 minut jsme měli utkání ve své režii. Krásným a rychlým přechodem do útoku jsme dávali pěkné góly a ještě tři nebo čtyři vyložené šance zahodili.
Pokud hráči dodržují, co si v kabině řekneme, tak umí hrát pohledný fotbal. Ale jak si začnou dělat, co chtějí nebo si navzájem vyčítat chyby, tak jejich výkon rapidně klesá."

 

16.3. 2019 – Větřní

Větřní A (I.A třída) : Chvalšiny 3:2 (0:0)

Trenér Zbyněk Ginzel hodnotil utkání takto:
„Zápas s Větřním A jsme prohráli 3-2, když soupeř vstřelil vítězný gól z penalty.
Kluky musím pochválit za první poločas, který jsme měli vyhrát tak 4-1. Tutové šance však spálil Fučík a poločas skončil bez branek.
Soupeř do druhé půle prostřídal a byl nebezpečnější. Měli jsme jen jednoho hráče na střídání a na naší hře se to projevilo.
V této přípravě jsme splnili vše, co jsme si předsevzali. Chtěli jsme hrát vysoký presink, být nebezpeční a to se nám dařilo."

 

Generálka na soutěžní zápasy čeká Chvalšiny 30.3. v Kaplici proti místnímu „B“ týmu. Poté již vedoucí tým tabulky odstartuje cestu za vytouženým postupem na domácím hřišti proti Českému Krumlovu B.

 

Tomáš Janovský


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou