TJ Nová Včelnice je připravena na jarní část ! Trenér Radek Vajda otevřeně promluvil o nespokojenosti s podzimní částí

0

Z počátku soutěže tým válcoval své soupeře, poté se dostavily problémy. Nyní je mužstvo od ledna v plném tréninkovém procesu a i přes ztrátu opor říká trenér Radek Vajda: "Chceme se porvat o bednu". Dosavadní příprava vypadá slibně...

Jak probíhala zimní část a na čem se nejvíce pracovalo ?

Přípravu jsme zahájili první týden v lednu. Sešli jsme se v maximálním možném počtu, který čítá 15 hráčů do prvního mužstva. A byl tedy prostor na to si určit priority na jarní část. Několik hráčů přemýšlelo o odchodu do jiných klubů, ale to jsme razantně utli s tím, že mladíci mají rozhodně co napravovat za zpackaný podzim.  Co se týče přípravy, tak jsme celkem spokojeni, něco se naběhalo a naposilovalo a sehráli jsme zatím i dva přáteláky s mužstvy z B. tříd, Novou Bystřicí (2:0) a Černičí (5:2). 

Budete se snažit přivést do týmu posilu, nebo kdo naopak tým opustil ?

 Tým opustil zkušený golman Votápek, který za nás odehrál pouze podzimní část. Já jeho rozhodnutí respektuji a chápu. Donutilo ho k tomuto rozhodnutí přístup některých mladých hráčů, kteří hrubě nedodržovali životosprávu a k zápasům jezdili rovnou z různých podniků. Dále nás opustil nejlepší střelec soutěže Standa Pacholík, který neodolal nabídce z Rakouska, kde bude hrát nejnižší soutěž. I tak mu přeji hodně štěstí v novém působišti. Naštěstí se nám povedlo přivést kvalitní náhrady, golmana Jana Koudelku, který tu kdysi už působil a mladého ofenzivního hráče Richarda Horáka, který přichází právě z Rakouska, do kterého odcházel z Jinřichova Hradce.

Jaká pozitiva a negativa jste viděl v zimní přípravě?

Pozitiva jednoznačně v tom, že dobré dvě třetiny hráčů odváděly skvělou práci v tréninku a negativa právě v té jedné třetině, ve které jsou hráči, kteří by měli patřit k tahounům celého mužstva, ale jejich přístup je pro mě osobně nepochopitelný. Ale jsem rád, že ostatní kluci mě přesvědčili o tom, že každý je v mužstvu nahraditelný, přednost určitě budou dostávat ti hráči, kteří fotbalu dávají maximum na hřišti i mimo něj. 

Jak jste spokojení s prozatimním umístěním v tabulce a do jakého místa byste chtěli skončit ?

Spokojenost nemůže být ani náhodou, první třetina byla super, pět hracích kol jsme zvládli bez prohry, hodně branek a pak se na nás chytne do té doby poslední mužstvo a my se psychicky zhroutíme, do toho červené karty a je z toho po podzimu až 7. místo s 20 body. Bodů mělo být minimálně 30. Chceme se porvat o bednu!

Na jaký ze zápasů se nejvíce těšíte ? 

Na všechny  ty, kde jsme zklamali. Tedy s mužstvy z horší poloviny tabulky.

Co byste označil za největší překvapení první části soutěže ?

Když nebudu počítat mé mužstvo, které bylo samé překvápko, většinou to negativní, tak výsledky Lišova , který od nás dostal "bůra", ale pak předvedl skvělou jízdu. Bernartice s Chýnovem, obě mužstva hrají "šílený" fotbal, kde nad kombinací převládá nákop a následný důraz do vápna. Ale i tak se uhrávají důležité body do tabulky. 

 

Děkuji Radku Vajdovi za otevřený rozvovor a přeji mnoho úspěchů v jarní části. Na úvod čeká Novou Včelnici na domácí půdě nelehký soupeř a jeden z favoritů na zisk titulu Sezimovo Ústí. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou