V béčku mi to vyhovuje, postup do A - týmu nečekám, říká havlíčkobrodský střelec Horn

0

Hráčem 18. kola I. A třídy sk. A zvolili fanoušci havlíčkobrodského forvarda Jiřího Horna. Devatenáctiletý mladíček se o víkendu trefil dvakrát do sítě Kamenice nad Lipou a přispěl tak velkým dílem k návratu Havlíčkova Brodu B do čela tabulky. Odchovanec havlíčkobrodského celku na sebe proti silnému soupeři výrazně upozornil, avšak nominaci do sestavy divizního A - týmu podle svých slov neočekává a je v rezervě spokojený.

 

 

 

Jiří, trenér Křišťál před utkáním říkal, že jedete do Kamenice odčinit špatný výkon z domácího prostředí, kde jste minulý týden podlehli rezervě Polné. To jste zvládli na výbornou. Zkuste utkání s Kamenicí zhodnotit a porovnat jej se zápasem v minulém kole. V čem byly mezi těmito dvěma zápasy hlavní rozdíly?

"Musím souhlasit, že se nám utkání s Kamenicí povedlo. Hned ze začátku poločasu jsme dali gól. Sice se hostům podařilo deset minut na to srovnat, ale do kabin jsme šli s jednogólovým náskokem, kdy jsem po mé střele zpoza vápna do šibenice soupeřovy brány vrátil náskok na naši stranu. V druhém poločase se nám podařilo vstřelit dva góly za sebou a už jsme věděli, že si povezeme body domů. Soupeř sice snížil na 2:4 a několikrát nebezpečně zahrozil, ale náš náskok nedohnali. Kamenická obrana hrála „offside systém“ a my jsme s tím měli veliké problémy. Myslím, že to byl dobrý zápas. Oproti zápasu s Polnou jsme nedělali zbytečné chyby. To bylo taky vidět na výsledku."

 

Po domácím selhání Speřic jste se opět dostali do čela tabulky. Probíráte s ostatními spoluhráči v kabině možnost postupu do krajského přeboru?

"Ano, několikrát jsme se o tom bavili, ale těžko říct, jestli bychom i po vyhrání soutěže postoupili, nebo zůstali v 1. A třídě."

 

V utkání jste se dvakrát prosadil a notně tak dopomohl svému týmu k důležité výhře. Nepomýšlíte na nominaci do prvního mužstva, kde byste mohl zakusit i divizní souboje?

"Nečekám postup do A-týmu. Musím říct, že mi to v béčku vyhovuje a jsem tam spokojený."

 

Vraťme se zpět v čase. Povězte nám, kde jste s kopanou začínal, kdo Vás poprvé přivedl na zelenou plochu a kde všude jste za svoji fotbalovou kariéru působil?

"Fotbal jsem začal hrát v šesti letech. K fotbalu mě přivedl otec. A až na jeden půlrok, co jsem hrál za Tis, jsem vždy hrál jen v Brodě."

 

Jakou profesi vykonáváte v osobním životě a jaké jsou Vaše koníčky pro volný čas?

"Chodím na střední Stavební školu v Havlíčkově. Mám rád fotbal a jízdu na kole."

 

Vrátíme se zpět ke kopané. Kterého fotbalového týmu jak u nás, tak v zahraničí jste fanoušek?

"U nás nemám vyloženě žádný oblíbený tým a ze zahraničních týmů to mám asi stejně. Popravdě na fotbal moc nekoukám, občas se podívám, když se hraje Liga mistrů, ale to je asi tak všechno."

 

Máte nějaký fotbalový vzor?

"Nemám."

 

Jako vždy přichází na řadu fotbalová tipovačka. Koho tipujete na vítěze Ligy mistrů? Kdo získá titul v Synot lize a kdo naopak sestoupí do druhé ligy?

"V Lize mistrů bych řekl, že Barcelona, v Synot lize tipuji, že Plzeň a na sestup bych řekl, že Budějovice."

 

Jsme na konci, před námi je poslední otázka. Sledujete webový portál fotbalunas.cz? Jak ho hodnotíte?

"Objevil jsem Vaši stránku nedávno, když jsem zjistil, že jsem v sestavě kola. Myslím, že je to velmi zajímavý web."

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou