Muž 14. kola - Hra by měla stát na mladších a ne na mně, říká Jindřich Čapek

0

V hlasování o Muže kola získal nejvíce hlasů pištínský patriot Jindřich Čapek. Útočník Pištína táhl většinu ofenzivních akcí svého týmu a po rohu Šťastného vstřelil rozhodující branku zápasu. V rozhovoru nám Jindřich Čapek přiznal, že byl překvapen samotnou nominací do sestavy kola. O to větší šok, bylo vítězství v anketě o Muže kola. Jak sám hráč řekl - "hra by měla stát na mladších hráčích a ne na něm, ale když je třeba rád mužstvu pomůžu."

Vzhledem k prohozenému pořadatelství jste zajížděli k zápasu do Mokrého. Jak se zápas vyvíjel z vašeho pohledu?

Až mě překvapilo, že jsme po celý zápas byli lepším týmem. Do 10 minuty jsme kopali asi sedm rohů. Gólově jsme to protrhli až druhý poločas. Hráči Mokrého si vlastně nevytvořili žádnou gólovou šanci.

Vstřelil jste vedoucí a zároveň vítěznou branku. Jak jste ji viděl vy?

Vybojovali jsme rohový kop, který zahrával Míra Šťastný. Ten mi o poločase řekl, kam si mám stoupnout, že mi to dá na hlavu a vyšlo nám to.

Mezi jaký typ útočníka by jste se zařadil?

Dřív jsem využíval své rychlosti, takže nebyl problém se do těch šancí dostat. Na druhou stranu jich bylo potřeba mraky, abych vstřelil gól. Spíše jsem branky připravoval, než střílel.

Jaké byly vaše fotbalové začátky?

Od 6 let jsem v Pištíně, když mě k fotbalu přivedl pan Klomfar. Jen v dorostu jsem si odskočil do Zlivy, protože v Pištíně dorost nebyl.  V mužích už jsme nastupoval zase za Pištín. Hodně mi dali trenéři, ať to byl pan Klomfar, Žáček, Bezpalec a další. Každý zanechal něco a jsem jim za to vděčný.

Další kolo vás čeká souboj v Týně s místním béčkem. Jak vidíte šance Pištína?

Tabulka se teď vyrovnala. Ještě nevím, jestli vůbec pojedu, podle toho jestli se někteří hráči uzdraví. V Týně to bude těžký, podle toho jestli posílí B tým nějací hráči z A týmu. Ale každé utkání začíná za stavu 0:0, takže aspoň bod by jsme si odvézt chtěli.

Fotbalunas.cz funguje teprve chviličku, stihnul už jste ho zaregistrovat? Jak se vám líbí, co na něj říkáte?

 Na stránky mě upozornil Venca Vávra, že se dělají reporty ze zápasů. Takže zatím se mi to líbí. Chyběla informovanost o těch nižších soutěžích, když si můžu přečíst něco o zápase, což třeba v novinách není.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou