Zimní příprava 2018: TJ Slovan Kamenice nad Lipou "B"

0

Třetí z rozhovorů se věnuje týmu, jehož ambice byly před sezónou jistě výše, než na sedmém místě v Poutník lize. Na lepší výsledek to pro TJ Slovan bohužel nebylo a zabrat tak bude muset na jaře. Intenzivní zimní příprava ale napovídá, že v kádru panuje velká chuť po nápravě a zabojování o TOP 4.

Podzimní část Poutník ligy zakončil TJ Slovan Kamenice nad Lipou "B" sice s kladným skóre, přesto zápornou bilancí 5 výher a 6 proher na 7. místě s 17 body. Jste se svým umístěním spokojeni, nebo se čekalo od kamenické juniorky více?

S podzimní bilancí nejme spokojení a to jak s umístěním tak i body. Navíc i předvedená hra, měla celkem velké rozdíly v herní kvalitě. Chtěli jsme se pohybovat určitě výše. Na jaře tak určitě máme co zlepšovat.

 

Jaké máte vyhlídky pro druhou polovinu sezóny? Může tým reálně uvažovat o vylepšení své současné pozice?

Ano reálně lze uvažovat o vylepšení pozice. Také to bude jeden z našich hlavních cílů, jelikož nepanuje se sedmým místem spokojenost. Soutěž je ale celkem dost vyrovnaná, takže bez snahy, přístupu a nasazení to nepůjde. Pevně věřím, že kádr má kvalitu a budeme na jaře bavit fotbalem sebe i naše fanoušky.

 

Kdy začala vaše zimní příprava na jaro 2018? V jakém počtu se na tréninky tým schází?

Příprava začala 12. 1. Zhruba měsíc se trénovalo třikrát týdně. Byly v tom tréninky na umělce, výběhy či kruhové tréninky v tělocvičně. Zakončení první fáze pak proběhlo od 15 - 18. 2, kdy jsme měli kondiční soustředění. Nyní trénujeme dvakrát týdně s tím, že o víkendu probíhají přípravné zápasy. Jelikož trénuje A tým a B tým pospolu, je účast velmi dobrá. Když se spočítají hráči hrající především za B tým, tak zde už to úplná sláva není. Někteří chodí pravidelně. Najdou se i hráči, kteří se na tréninku prakticky neobjevili.

 

Účastní se TJ Slovan Kamenice nad Lipou "B" před startem jara přípravných zápasů, či zimních turnajů?

Naplánováno bylo šest přátelských utkání, většinou s týmy z okolních okresních přeborů.

 

Přišli v průběhu zimy do klubu nějaké nové posily, nebo i na jaře plánujete nastupovat s totožným kádrem jako v první půlce sezóny?

Kádr zůstává vcelku pohromadě a zatím i prakticky bez zranění, až na Jardu Housera, jenž má problémy s kolenem a nevypadá to, že brzo zasáhne do hry. Do kádru se naopak vrací po delším zranění David Pelc, který se zezačátku asi bude rozehrávat pro A tým v béčku. Dále se vrací po půl roce v cizině Hlavatý. Navíc se asi po třech letech vrací k fotbalu Jan Růžička, který se zatím ukazuje v tréninku i zápasech ve velmi dobrém světle. Je to typ útočníka, který nám trochu chybí. Uvidíme, jak často mu pracovní povinnosti, dovolí na jaře nastupovat.

 

 

Zápasy TJ Slovan Kamenice nad Lipou "B" k 9. 3. 2018:


10. 2 Kamenice B – Tučapy 0:2 (0:0)

Zápas přinesl dostatek šancí. V koncovce to ale bylo horší na obou stranách. V sedmdesáté minutě šli hosté díky teči po přímém kopu do vedení. V devadesáté minutě pak Tučapy pečetili skóre do odkryté obrany Kamenice.

 

18. 2 Kamenice B – SK Mezno 3:4 (0:3)

Na konci kondičního soustředění se odehrál zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním bylo Mezno lepší a hosté šli vcelku zaslouženě do trojbrankového vedení. Ve druhém se karta zcela obrátila a Kamenice byla jasně lepší.  Ani výrazný tlak ke konci zápasu, již ale na vyrovnání nestačil.

 

24. 2 Kamenice B – AC Buk 2:7 (1:4)

Kamenice neměla díky velké řadě absencí, moc šancí na dobrý výsledek. Zápas podle toho vypadal. Buk byl po celý zápas lepší. Pro torzo hráčů rezervy Kamenice, tak tento zápas posloužil, spíše jako kondiční trénink.

 

10. 3 Kamenice B – TJ Stráž nad Nežárkou

17. 3 Kamenice B – TJ Sokol Černovice

25. 3 Kamenice B – Lodhéřov

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou