Memoriál v Chotovinách vyhrála Mladá Vožice, domácí brali stříbro

0

V sobotu 6. srpna se hrál v Chotovinách u Tábora tradiční letní turnaj, Memoriál Petra Pekárka. Letos se dalo klání překřtít jako bitva o sever, do Chotovin totiž přijely týmy ze severu táborského okresu – Mladá Vožice, Ratibořské Hory a Jistebnice.

Turnaj byl pro domácí tým testem připravenosti na okresní přebor, všichni soupeři hrají o soutěž výš, tedy I. B třídu. A úvodní semifinále se Chotovinám povedlo. Na začátku to sice bylo rozkoukávání, rychlejší tempo dělalo některým mladým fotbalistům potíže. Postupem času se ale domácí zlepšovali a zaslouženě otočili. Nejdřív vyrovnal šikovnou hlavičkou Mendel, po něm se ukázala letní posila ze Sedlce Pavlíček a soupeře ještě dorazil Bondarev, který se nádherně trefil z přímého kopu. Ve druhém semifinále potvrdil kvality favorit z Mladé Vožice a poradil si s Ratibořskými Horami 4:1. Poraženému týmy pak po náročné bitvě chyběly síly a v souboj o bronz Hory podlehly Jistebnice vysoko 0:4.

 

Finále tak přineslo očekávaný střet dvou odvěkých rivalů Chotovin a Mladé Vožice a podle toho to také vypadalo. Zápas byl hodně vyhecovaný, plný tvrdých střetů a emocí na trávníku i v hledišti. Domácí dlouho vedli, když nádherné sólo zakončil Pavlíček. Bohužel chvíli nato se nešťastně zranil a jeho absence byla znát. Hostující Fiala pak po nedůrazném bránění rohu srovnal a vypadalo to na penaltový rozstřel. Diváci se ho ale nakonec nedočkali. Pouhé 2 minuty před koncem přišlo další zbytečné zaváhání a díky gólu Š. Kukly si Vožice odvezla nejcennější pohár. "Turnaj splnil účel, zahráli jsme si dva dobré zápasy s týmy I. B třídy. Výborně se předvedl Jarda Vácha na kraji obrany, který byl vyhlášen naším nejlepším hráčem. Celkově to bylo hodně bojovné a náš výkon potěšil i mnoho domácích fanoušků. Přesto zápasy ukázaly věci, na kterých budeme ještě muset zapracovat,“ hodnotil trenér Chotovin Dušan Mendel.

 

I. semifinále: Chotoviny - Jistebnice 3:1

II. semifinále: Mladá Vožice - Ratibořské Hory 4:1

o bronz: Jistebnice - Ratibořské Hory 4:0

finále: Chotoviny - Mladá Vožice 1:2

Nejlepší hráči

Mladá Vožice - Jiří Malík

Chotoviny - Jaroslav Vácha

Jistebnice - Vojtěch Podzimek

Ratibořské Hory - Jan Mazour

Sestava Mladé Vožice: Hanzal, M. Dušek, O. Kubále, J. Malík, Š. Kukla, T. Dušek, Struska, Písařík, P. Kukla, Krch, Marek, L. Kříženecký, Maroušek, Teplo, P. Kubále, J. Adam, Fiala, T. Svatek, T. Kukla, Břenda

Sestava Chotovin: Carva, Plecitý, J. Vácha, O. Čech, Kromka, Mendel, Švehla, Bondarev, Turek, T. Vrhel, T. Vácha, J. Vrhel, Pavlíček, Jordák, Šmejkal, Kubela, Kollárik


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou