Frymburský Dušan Račák byl nejúspěšnějším Jihočechem v hlasování o Hráče podzimu

0

Bylo to překvapivé - Frymburk totiž do té doby marně čekal na svého prvního vítěze v anketě o Hráče kola. Ale nakonec se dočkal vyšší pocty. Dušan Račák obdržel téměř 3500 hlasů a nejenže se tak stal Hráčem podzimu v I.B skupině A, ale umístil se v celkovém pořadí jako nejlepší Jihočech!

Kde tedy za hlasy Račák orodoval? "Kampaň mi vedl trenér Vlastimil Mertl. Výsledek byl o to překvapivější, že jsem se umístil na první příčce nejen jako hráč v I.B skupině, ale rovnou jsem byl nejlepším hráčem z celého Jihočeského kraje," připomíná hráč.

Ten svou fotbalovou kariéru začal ve svých šesti letech za přípravku ve Frymburku, kde hrál do devíti let. "Poté jsem začal chodit do sportovní školy v Českém Krumlově. Po škole jsem se vrátil zpět do Frymburku, kde působím dodnes," potvrzuje Dušan Račák to, že je opravdovým frymburským patriotem.

S týmem bude hájit na jaře postavení ve vyšších patrech tabulky, ze dvou utkání mají zatím svěřenci trenéra Mertla padesátiprocentní bilanci. "Po dlouhé zimní přestávce jsem se na jarní sezonu velmi těšil. Od týmu čekám dobrý kolektiv, to že bude hrát fotbal s chutí a radostí a bude chtít co nejvíce potěšit své fanoušky," vypočítává obránce, který obdržel v hlasování drtivých 58 % hlasů.

Právě atmosféra na frymburském hřišti je známá tím, že soupeřům moc klidu nedopřeje. "S vyhrocenou atmosférou bych to tak černě neviděl. Je pravda,že někdy jsou emoce silnější, ale to je řekl bych u každého týmu a k fotbalu to prostě patří," usmíval se Račák při zmínce o divácích týmu z Českokrumlovska.

 

Na postup do I.A ze své skupiny tipuje Račák Nemanice, na sestup pak Horní Planou. Frymburk se pak na jaře může fotbalem bavit, pohybuje se v klidných vodách tabulky. "Náš tým je sestaven ze starších zkušenějších hráčů, mezi které patřím i já, a zbytek týmu je složen z mladých ambiciozních kluků. Duší mančaftu je bojovnost mladších a zkušenost starších hráčů. A tím se vytvoří pevné jádro, které je důležité," představuje frymburský celek jeden z jeho nejzkušenějších hráčů.

A jaké má Dušan Račák, nejlepší Jihočech v hlasování o Hráče podzimu, fotbalové přání do budoucna? "Aby byl tým stmelený, neztrácet motivaci, dobré umístění v tabulce a všem dával radost ze hry!"


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou