Rozhovor a hráčem kola Janem Fíčkem

0

Hráčem 27. kola Pražského přeboru se stal Jan Fíček z Meteoru. Zkušený útočník přišel rezervě Pražanů pomoci z A týmu. A že šlo o pomoc vydařenou dokazuje fakt, že Jan Fíček zaznamenal v utkání hattrick a byl tak hlavním strůjcem obratu z 0:2 na 4:2. Jaká byla jeho fotbalová kariéra, co dělá ve volném čase nebo komu přeje ve finále ligy mistrů se dozvíte v rozhovoru, který našemu webu poskytl.

 

Jaké bylo utkání s Tempem z Vašeho pohledu? 

Zápas byl velmi důležitý pro obě mužstva vzhledem k tomu, že jsou obě blízko sestupovým místům. Do zápasu jsme vstoupili vlažně a tomu také odpovídal výsledek prvního poločasu. Na začátku druhého poločasu jsme přežili klinickou smrt, protože Tempo mělo 100% šanci, kterou naštěstí pro nás neproměnili. První gól pro nás byl zásadním obratem, který nastartoval cestu k vítězství.

 

V utkání jste vstřelil tři branky, zkuste nám je všechny popsat. 

První gól byl z pokutového kopu. Druhý následoval po centru z pravé strany, kdy jsem využil svého osamoceného postavení ve vápně a střílel z prvního doteku na zadní tyč. U třetího gólu hosté při  poslední standartní situaci riskovali postavením všech svých hráčů ve velkém vápně. Následně se ke mně dostal odražený balón, postupoval jsem sám proti vybíhajícímu gólmanovi, udělal jsem mu kličku a pohodlně doběhl s balónem do prázdné brány.

 

Jeden gól jste vstřelil z penalty. Byl jste na to před zápasem určený?  

Na penalty jsem určený vždy, jelikož si v tomto věřím a naštěstí se mi v tomto zatím daří úspěšně.

 

Za béčko jste nastoupil poprvé v sezóně. Trenéři si asi takto vaši pomoc týmu představovali.

Pochválili Vás po zápase? 

Jako útočník a posila z A týmu jsem šel do zápasu samozřejmě s tím dát nějaké góly a to se i podařilo. Z mého pohledu tedy byla spokojenost a z pohledu trenérů i vedení doufám také.

 

Nastoupíte v Pražském přeboru i v příštím kole nebo se vracíte k áčku? 

Jednalo se pouze o výpomoc na tento zápas a příští zápas tedy opět budu hrát za A tým. 

 

Jaká je fotbalová minulost Jana Fíčka? 

Fotbalu se věnuji již od pěti let, kdy jsem jako dítě začínal hrát v Hostivaři. Následně jsem v 8 letech přestoupil do SK Slavia Praha, kde jsme prošel celou mládeží až do B týmu, kde jsem začínal v 17 letech hrát 3. ligu. Po zdravotních problémech jsem cca ve 20 letech přestoupil do Meteoru Praha VIII, kde jsem odehrál jeden rok v pražském přeboru. Pak jsem zamířil na hostování do Admiry Praha, kde jsem působil 2,5 roku ve 3. lize. V té jsem se pohyboval následně 1,5 roku v FK Kolín. Po dalších zdravotních problémech jsem se vrátil do Meterou Praha VIII, kde působím dodnes. Kromě hraní zde působím také jako trenér dětí a správce hřiště.

 

Kdo se podle vás stane králem střelců Synotligy?

Jako fanoušek Slavie věřím, že vyhraje Milan Škoda. 

 

Komu budete přát ve finále Ligy mistrů? 

Mým oblíbeným klubem je Real Madrid, který už je mimo hru a nezbývá mi tedy nic jiného než fandit Juventusu.

 

Prozradíte nám, co děláte ve volném čase? 

Aktivity okolo fotbalu mi zaberou velké množství času v průběhu celého týdne včetně víkendů. Ve volném čase sleduji ostatní sporty, občas si jdu zahrát tenis. Snažím se také odpočívat a věnovat se rodině a 9 měsíčnímu synovi Honzíkovi.

  

Slyšel jste už o našem novém webu? 

Předtím, než jsem byl Vami osloven, jsme o něm neslyšel. Samozřejmě jsem si web již prohlédl, líbí se mi, přeji mu dále úspěšné působení a vítám každý fotbalový web.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou