OP Třebíč : Rozhovor s hráčem 20. kola Vojtem Nikrmajerem

0

Hráčem kola se stal střední záložník Vojtěch Nikrmajer, který nastupuje za Sokol Výčapy. Vojta svým výkonem pomohl svému týmu získat 3 body z horké okříšské půdy, kde jeho tým nikdy nevyhrál. Vojta se o fotbal nikdy nezajímal a dá se říct, že do mužské katagorie ho nenaplňoval, až nebavil. Teď si užívá se skvělou partou vítěznou šňůru, která je už nadplán, jelikož hlavní cíl celého mužstva byla záchrana. Místo ní brázdí se svým mužstvem na špici tabulky. Vzory Vojty, jsou jeho spoluhráči a z každého by chtěl mít něco. 

Vojto představ se fanouškům našeho portálu v krátkosti (svoje začátky kariéru)?

Celé svoje fotbalové účinkování jsem hráčem klubu TJ Sokol Výčapy. Začal jsem někdy kolem roku 95 a jako prvňáka mě to moc nebavilo, v žácích zrovna skončili starší ročníky a všichni protihráči byli o hlavu větší než my, dost jsme prohrávali. O fotbale jsem věděl jenom to, že je potřeba dát gól aby se vyhrálo. Když jsem se dostal na hřiště, bylo pro mne těžce vysilující jenom běhat, natož přemýšlet nad nějakou nahrávkou nebo snad kličkou. Člověk se mohl těšit maximálně na zmrzlinu za snahu.  Později jsem hrál obranu a jediným mým cílem bylo vzít útočníkovi míč a ukopnout ho od brány. S tím jsem vydržel přes dorost až do chlapů. Snad až teprve tam jsem poznal, jak může bejt týmovej sport dobrej, když se mu vloží myšlenka. Dneska hraju střed zálohy. Spíše je to proto, že se při defenzivě občas vracím a na lajně by mi balon utekl do autu. Ale mě to bavííí.

 

Jaké máš cíle se svým družstvem pro letošní sezónu?

Cílem pro letošní sezónu bylo nespadnout. K tomu jsme na podzim celkem solidně nakročili, když jsme přezimovali na třetím místě. Z tohohle pohledu už je splněno. Teď jsme na vítězné vlně a padají hlášky o postupu, ale ještě není půlka jara, stát se toho může spousta. Myslím, že na konci sezóny už to pro nás nebude aktuální.

 

Na jaký fotbalový okamžik nejraději vzpomínáš?

Já nevím, co jsem měl včera k obědu, to se pak ty vzpomínky těžko hledají. Ale loňský zápas v Březníku ten si budu pomatovat dlouho. Jako na houpačce. Začalo to jak pohádka, snad do 30 minuty vedem 0:2, odpočinkovej zápas. Jejich obrana celkem pomalá. Pak náš záložník fauloval na červenou, v deseti nás zatlačili a celkem jednoduše vyrovnali, v 60 minutě jsem nevěřil, že to nebude trapas. S týmem z konce tabulky dostat čočku. Pak jsem dali šťastnej gól z protiútoku. Oni vyrovnali. Měli X dalších  gólovek. A my asi dvě minuty před koncem dali gól z přímáku na 3:4. To byl den, kdybych měl deníček, tak si tam o tom napíšu.

 

Vítězství ti přinesl zápas na horké půdě Okřišek, popiš nám, jak probíhal.

Předestírám, že v Okříškách jsme snad nikdy nevyhráli. Poslední dobou se jim nějak nedaří, ale nechtěli jsme je podcenit. Proletěl jsem report na fotbalunas.cz a nedá se než souhlasit. Byla to vyrovnaná hra, a záleželo, komu to tam padne dřív. Nám se povedl gól do šatny.  Okřišky maj několik skušenejch hráčů, ale v tom útoku to těm mladším nešlo. Záloha to po půli rozběhala, ale naštěstí se ji nedařilo projít naše obránce. Když jsme po jednom výpadu přidali druhej gól, trochu to polevilo. Je to jen můj dojem, kolikrát se míč odráží k nohám jednoho z týmů a může to vypadat jako jasná převaha popř. vyrovnaná hra.

 

Proč myslíš, že si byl nominován na hráče zápasu

Určitě za otevření skóre. Gól je vždy plus (vyjma vlastního). 

 

Máš nějaký fotbalový vzor.

Člověka by napadlo vzpomenout na nějakýho hráče ze světovýho fotbalu, jenže já to skoro nesleduju. Takže mým vzorem jsou spoluhráči, kolikrát si říkám chtěl bych mít fotbalovost Jakuba Jelečka, střelu Matěje Semeráda, důraz Honzi Jonáše, hlavy Tomáše Pecky, odhad na balon Davida Matouška, srdcařství Jardy Bartejze, schopnost to tmelit Lukáše Jelečka atd. atd..

 

Slyšel si už o portále fotbalunas.cz? A co na něj říkáš?

 

Ano prvně jsem o něm slyšel v kabině. Už jsem ho i několikrát navštívil. Je to bezva věc, reporty o tom jak hrály ostatní kluby v naší tabulce, mě baví. Jen těžko ale hledám čas je pročítat. Podobně to funguje i na OFS Třebíč, ale ne v tak podrobném rozsahu. Jen těžko si představuju, kolik práce je dát to dohromady. Za to palec hore.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou