1:2p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2016 17:00

2.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jankovští vybojovali bod z derby v posledních vteřinách


Branky


0

Jihočeské derby Jankova s Roudným okořenilo program druhého divizního kola skupiny A. Před zaplněnou Precis arénou se hráči vybičovali k výbornému výkonu, který po závěrečném hvizdu přinesl oběma týmům jeden bod. Jankov ho zachránil v hodině dvanácté, když v nastaveném čase vyrovnal Jakub Zajíc a poslal zápas do penaltového rozstřelu, což bylo pro domácí fotbalisty vůbec poprvé. Možná, že právě zkušenost s touto disciplínou hrála svoji roli, a tak si druhý bod do tabulky připsalo Malše Roudné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První dějství branku nepřineslo

Oba týmy měly na co navazovat. Jankov na výhru z Mariánských Lázní, Roudné zase na velmi dobrý výkon proti favoritu soutěže z Motorletu. A podařilo se oběma. Všichni aktéři hráli na maximum a téměř šest stovek diváků opouštělo jankovský stánek spokojeno, ačkoliv hostující příznivci mohli být po vyrovnávající brance poněkud smutnější. 

 

Roudné své ofenzivní choutky naznačilo hned ve 2. minutě, kdy po rohovém kopu Otepky hlavičkoval těsně nad branku Havel. V domácí brance se poprvé v mistrovském utkání představil exroudenský Pavelec a vedl si náramně. Seznamovací a testovací zákrok si připsal v 11. minutě proti tvrdé ráně R. Otepky. Konečný si na svůj ostřejší zákrok musel počkat až do 23. minuty, kdy si poradil s nepříjemným stříleným centrem Zajíce. Hodně důležitý zákrok si hostující gólman připsal po půl hodině hry, kdy se do balónu opřel Šebelka a donutil Konečného k velmi vydařenému zákroku. Vyrovnaný první poločas se pokoušeli Malšané přetavit na svou stranu v závěru poločasu. Ve 41. minutě mířil O. Otepka z přímého kopu přesně do šibenice, avšak Pavelec se natáhl a míč stačil vyrazit. O minutu později předvedl Pavelec další reflexivní zákrok, tentokráte proti tečované střele Markytána.

Zběsilý závěr zápasu

Jankovský strážce branky se činil i po změně stran, kdy Roudné zvýšilo obrátky a bylo lepším týmem. V 54. minutě se dvacetiletý gólman vytáhl proti další střele stejně starého O. Otepky, která měla gólové parametry. O tři minuty později měl slušnou příležitost Markytán po rychlém brejku svých spoluhráčů, ale branku Jankova netrefil. Do třetice to O. Otepka zkoušel na Pavelce v 65. minutě, avšak úspěšnější byl opět gólman Jankova. Přímý kop z dobré pozice nedokázal do gólové radosti přetavit na druhé straně ani J. Zajíc a tak to začalo pomalu vypadat na bezbrankovou remízu.

 

A když deset minut před koncem neuspěl v dobře rozjetém útoku střídající Iliev, byly pokutové kopy hodně blízko. Jenže ke zděšení většiny příznivců přišel úder Roudného v 86. minutě. Vávra z levé strany odcentroval a Patrik Kössl hlavou dokázal skórovat - 0:1. Už už to vypadalo na tři body pro Roudné, ale přišla 92. minuta a vyrovnání bylo na světě. V pokutovém území Bürger přiklepl míč Jakubu Zajícovi, který ho nekompromisně napálil do sítě - 1:1. Precis aréna burácela a domácí střídačku zaplavila euforie. 

Skvělé derby završily penalty

Fanoušci se dovednostní soutěže v podobě pokutových kopů nakonec přeci jen dočkali. Pro Roudné šlo o druhé pokutové kopy v řadě, pro hráče trenéra Čecha šlo o historickou premiéru. A možná i to byl důvod, že se domácím střelcům příliš nedařilo. Ze čtveřice Zajíc, Iliev, Rytíř a Voráček uspěl pouze Iliev, kdežto na druhé straně po prvním neúspěšném pokusu Kössla uspěla trojice Havel, Turek a O. Otepka, což znamenalo jeden plusový bod navíc pro Roudné.

 

Nutno podotknout, že Roudné bylo v utkání přeci jen aktivnější a dva body si zasloužilo. O skvělou podívanou se v neděli v podvečer v Jankově zasloužili nejen samotní hráči obou celků, ale také fanoušci, kteří přispěli měrou nemalou skvělou atmosférou!

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov

Foto: Marie Vaňková pro skjankov.cz



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Záložník L. Voráček: „K zápasu s Roudným trenér udělal oproti minulému zápasu hned několik avizovaných změn, ale na našem projevu to nebylo znát. Hrálo se svižné a bojovné utkání, kde se bojovalo do poslední chvíle. První poločas byl z mého pohledu (z lavičky) jednoznačně remízovou záležitostí, hosty jsme do něčeho vážnějšího nepustili, a když už se do něčeho dostali, Aleš Pavelec se nenechal překvapit. Samozřejmě docházely síly a ve druhé půli začali být Malšané mírně aktivnější. Byli více na míči, to se moc neměnilo bohužel ani po mém příchodu. Zhruba čtyři minuty před koncem jsme inkasovali. S klukama jsme ale nic nezabalili a po nedorozumění hostujících zadáků s brankářem šťastně vyrovnali. Remízu za bojovný výkon jsme si zasloužili. Následné pokutové kopy se mi hodnotí s určitou hořkostí, ze čtyř pokusů jsme proměnili pouze jeden, selhal jsem i já, a tak si Roudné odváží druhý bodík. My ale víme, na co se v rámci potréninkových aktivit zaměřit. Teď nás čeká Sušice a pevně věřím, že pokud předvedeme podobný výkon, tak s prázdnou neodjedeme!“




Sestavy


SK Jankov
A. Pavelec [-] - J. Zajíc [-] , F. Lošek [-] , M. Pancíř [-] , M. Popelka [-] - M. Boček [-] (77. M. Rytíř [-] ) , D. Maršán [-] , P. Sedlic [-] (80. V. Jirkovský [-] ) , V. Bürger [-] - R. Pořádek [-] (61. R. Iliev [-] ) , J. Šebelka [-] (69. L. Voráček [-] )

TJ Malše Roudné
D. Konečný [-] - M. Markytán [-] , M. Průcha [-] , M. Bartoš [-] (59. R. Kokeš [-] ) , M. Tušer [-] , J. Píša [-] (88. P. Turek [-] ) , O. Otepka [-] , R. Otepka [-] , P. Kössl [-] , L. Vávra [-] , L. Havel [-]

ŽK: 53. M. Pancíř , 55. V. Bürger , 81. R. Iliev , 85. M. Rytíř - 52. J. Píša , 63. M. Průcha , 67. D. Konečný , 76. P. Kössl .
Hráči zápasu: A. Pavelec - D. Konečný , P. Kössl .
Počet diváků: 588. Rozhodčí: Aubrecht Jan - PETŘÍK Jan, VRCHOTA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.