Čkyně doma otáčela proti Strunkovicím


Branky


51. M. Gerold , 80. I. Pinke (p.) - 15. I. Šimčík
1

V přímém souboji o špic tabulky se utkali na Čkyňském hřišti domácí SK a hostující Blaník Strunkovice, oba týmy před zápasem avizovali absenci některých hráčů, na domácí straně chyběli pro zranění Král, Chalupa, Pavel Tůma, Josef Kuneš ml. a vykartovaný Fiedler. Postavení v tabulce měli lepší hosté s 21 body, domácí měli na svém kontě bodů 20. Od prvních minut se bylo na co koukat, domácí na soupeře ze Strunkovic v prvních minutách vlétli ale branky se jim vstřelit nedařilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šimčík poslal hosty do vedení

Hned po rozehrání se do útoku dostali domácí, Toman zatáhl balon po lajně, poslal centr na zadní tyč, kde byl připravený Gerold, byl z toho jen rohový kop. Podobné akce se opakovali v následujících 5 minutách na téže straně ještě dvakrát, po třetím rohovém kopu v 6. minutě se dostal k odraženému balonu domácí Friedl, z voleje vyslal bombu na branku kde ale nalezl připraveného brankáře Vášu, který opět tahal balón na rohový kop. Čkyně tedy do zápasu vstoupila velmi aktivně a ukazovala, kdo je tu doma. Ve 15. minutě se hosté poprvé dostali k ohrožení branky, hrubá minela domácích poslala Šimčíka samotného na branku, ten si poradil zkušeně a míč uklidil k tyči Miklasovy branky - 0:1. Domácí toto srazilo na kolena a začali se trápit, šance si stále vytvářeli, hnali se za vyrovnáním, ale finální fáze byla mizerná. Strunkovice se prezentovali taktickou hrou a vyčkáváním na brejky, což jim za daného stavu vyhovovalo. Dobrou šanci si vytvořili ještě hosté v prvním poločase, ránu z 20 metrů výborně vytáhl Miklas na rohový kop. 

Strunkovice v poslední minutě nastřelily břevno

V poločasové přestávce si určitě tak oba týmy měli co říct. Domácí se nepřestávali hnát za vyrovnáním, povedlo se to ale paradoxně hostům, v 51. minutě poslal před branku střílený centr domácí kapitán Václav Turek a hostující Petr Beneš uklidil nešťastně balon do svojí branky tak dobře, že na to brankář Váša nestihl zareagovat - 1:1. V 57.minutě se na branku řítil domácí Kuneš, dokázal dostat balon k Michalu Turkovi, ten tvrdou ranou zkoušel vše prostřelit, ale nepovedlo se mu to. Domácí byli od vyrovnání na koni a hostům toho moc nedovolovali, sami si vytvářeli dobré šance, ale žádná se neujala. Rozhodující okamžik utkání se odehrál v 78.minutě, Jan Tůma se dostával do útoku, hostující kapitán Beneš zahrál na zemi evidentně rukou, čímž zabránil Tůmovi k dosažení branky, jenomže byl zezadu podkopnut, rozhodčí Škuthan po poradě s AR2 – Hanou Ambrožovou, která viděla pouze ruku a podkopnutí už ne, nařídil pokutový kop pro domácí, ti kopali penaltu v soutěžním zápase téměř po roce. Balon si postavil stejně jako před rokem Imrich Pinke a zkušeně penaltu proměnil - 2:1. Domácí se už soustředili v posledních minutách na udržení vítězství. Strunkovice si však ještě jednu gólovku vytvořily, těsně před vápně zahrávali v 90. minutě přímý kop, zeď byla rozestavená tak, že domácí brankář neměl šanci nic vidět, pouze slyšel, jak se rozeznělo břevno jeho branky. To bylo v tomto vyhroceném utkání vše, domácí tak v tabulce přeskočili Strunkovický Blaník.



Ohlasy k zápasu


SK Čkyně
Patrik Krull, vedoucí mužstva: Jsem rád, že jsme to dneska urvali, po celý zápas jsme byli lepším týmem, hosté ohrozili naši branku maximálně třikrát. My se tlačili dopředu, ale trošku nás psychicky srazila ta branka na 0:1 kterou jsme si bohužel dali prakticky sami. Dokázali jsme se ale zvednout, zápas otočit a po zásluze vyhrát, za to chci klukům poděkovat, bylo tam vidět nasazení a bojovnost až do posledních minut. Za týden hrajeme opět doma, přijedou Lhenice, rozhodně nás nečeká nic jednoduchého!

TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš, hrající trenér: Zápas se mi hodnotí velmi těžko. Měli jsme obrovské problémy se sestavou, chyběli nám oba stopeři a další dva ze základní sestavy. Nakonec se nám to podařilo nějak seskládat dohromady. Domácí měli více ze hry, ale podařilo se nám vstřelit gól. Utkání rozhodla hrubá chyba pomezní rozhodčí Ambrožové. Byl jsem v našem pokutovém území podkopnut, nebyl to žádný zákeřný zákrok, ale byl to faul. Následně jsem spadl na zem a zavadil rukou o míč. Sudí signalizoval faul na mě, následně agilní Ambrožová ukazovala praporkem na penaltu. Byla jediná, kdo to viděl, jak nám po zápase potvrdili i domácí hráči. Jeli jsme do Čkyně bodovat a nebýt Ambrožové, která byla proti, tak jsme minimálně bod získali.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav st. - RYNEŠ Vladimír, AMBROŽOVÁ Hana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
24. 10. 2016 21:19
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice
Je hezké že pan Beneš omýlá furt jednu situaci dokola a cíťí se hrozně ukřivděn. To že 5min před zmíněnou situací měl hlavní rozhodčí odpískat jasnou penaltu pro domácí po faulu na Gerolda ve vápně, o tom už se nikde nezmíňí, včetně toho že to uznali vaši hráči, funkcionáři i fanoušci. O tom jaký způsobem a za jakých okoloností jste v lonškém roce v druhém kole nás porazili doma se ani zmiňovat nebudu. Přeji hezký večer.