FOTO: Čkyně porazila Volyni


Branky


10. V. Turek , 44. L. Toman , 84. M. Turek
0

Krásné sobotní slunečné odpoledne lákalo na derby dvou týmu, které jsou od sebe jak se říká "co by kamenem dohodil". Tento souboj o pření příčky tabulky I.B třídy přivedl do ochozů čkyňského stadionu 250 diváků, kteří se opravdu nenudili. V zápase, který snesl vysoké měřítko kvality, viděli diváci výhru domácích, tři branky, červenou kartu a mnoho pěkných momentů a brankových příležitostí. Do zápasu také naskočil po dlouhodobém zranění Robert Provod, který se tímto rozloučil s aktivní kariérou, svých 65. minut odehrál s velkým přehledem. Přejeme hodně štěstí za "starou gardu" SK Čkyně! Zápas bez problémů zvládl odřídit sudí Ovčáček s kolegy na pomezích Vejčíkem a Trněným pod dohledem delegáta Šnajdera.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čkyně si pojistila vedení

Do první větší šance se dostala Čkyně, ve 4. minutě dobře našel ve vápně Král osamoceného Gerolda, ten ale mířil hlavou nad Mrázovu branku. První, jak se říká tutovku, si vypracovala v zápase Volyně, v 8. minutě zmatkovala obrana domácích, ke střele se dostal Škopek, trefil pouze tyč Miklasovy branky! V 10. minutě zahrávala Čkyně rohový kop, k odraženému balonu se dostal domácí kapitán Václav Turek z 25 metrů se trefil nádherně z voleje k tyči a poslal domácí krásnou brankou do vedené - 1:0. V 16. minutě zahrozili hosté, k přímému kopu se dostal Němeček st., Miklas neměl problém vytěsnit tuto střelu na rohový kop. Ve 24. minutě se zahrával volný přímý kop na druhé straně, domácí Chalupa mířil dobře k tyči, ale Mráz si s tímto pokusem stačil poradit. Běžela 33. minuta a v šanci hostů se ocitnul opět Škopek, který postupoval sám z boku na branku, jeho střela měla sice razanci, ale postrádala přesnost. Ve 37. minutě zahrávali domácí roh, po velkém závaru ve vápně se ale nepodařilo dostat domácím na dvakrát balon do branky. Minutu před koncem prvního dějství si vybral slabší chvilku hostující kapitán Chvosta, toho využil dobře hrající Toman a pohotově se zmocnil míče, tváří v tvář Mrázovi nezaváhal a poslal Volyni do kabiny druhou branku - 2:0. 

Hostující Škopek musel předčasně do kabin

Do druhé půle naskočili aktivně domácí a fotbal si vyloženě užívali, Volyňští působili trošku odevzdaným dojmem. Výjimkou byla situace z 52. minuty, kdy z rohu hřiště zahrával přímák Němeček st., na jeho centr si naskočil Škopek, ale opět mířil vedle. V 61. minutě mohl dát "pojistku" domácím Kuneš po krásné kombinaci Tomana s Provodem na jejímž konci stál právě domácí matador, Mráz ho ale tváří v tvář vychytal. Tato akce spustila množství dalších, Volyně byla v tu dobu skutečně pod palbou. Za další dvě minuty se opět blýskl Mráz, bombu za vápnem z voleje vyslal Toman, která šla k tyči, hostující brankář ji ale zlikvidoval. Za další minutu zatáhl míč do vápna Provod přes dva beky, nabíhající útočník ale nezachytil přihrávku po krásné individuální akci. Poslední šance Volyně přišla v 70. minutě, na malém vápně se ocitnul Škopek, mířil přesně pod břevno, ale tady se blýskl tentokrát domácí brankář Miklas a za stavu 2:0 domácí výrazně podržel, sklidil za to velký aplaus od publika! To bylo ovšem od hostujícího útočníka Tomáše Škopka vše, v 75. minutě zbytečně atakoval domácího brankáře Miklase a viděl druhou žlutou kartu, o kterou si už dobrých dvacet minut koledoval. Poslední hřebíček zatloukli domácí v 84. minutě, nákop za obranu zachytil Michal Kuneš, který postupoval s Michalem Turkem dva na jednoho, výbornou přihrávkou vybídl druhého jmenovaného, který zkušeně uklidil balon do branky - 3:0. Poslední minuty zápasu drželi na kopačkách balon domácí, mohli přidat ještě čtvrtou branku, ale nepovedlo se, to jim ovšem nezkazilo radost, která propukla po posledním hvizdu sudího Ovčáčka. Závěrečnou děkovačku si užívali jak fanoušci, kterým děkujeme za krásnou atmosféru, tak celý tým. V příštím kole zajíždí Čkyně (12b) za rezervou Vacova (3b). Volyně (10b) doma přivítá Lhenice (9b).



Ohlasy k zápasu


SK Čkyně
Patrik Krull, vedoucí mužstva: Dneska mám příjemnou povinnost a ta je pochválit celý tým, když bych měl vyzdvihnout jedince tak kapitána Václava Turka, který nastartoval tým krásným prvním golem a obrana pod jeho taktovkou opět šlapala výborně. Byly tam sice výjimky v prvním poločase, když jsme si to zbytečně komplikovali, za stavu 0:0 nastřelili hosté tyč, ale zvládli jsme to. Před nádhernou návštěvou ve výborné atmosféře, kdy nás fanoušci hnali dopředu jsme zaslouženě zvítězili a fotbalem se bavili. Za týden jedeme na Vacov, kde budeme určitě chtít na dobrý výkon navázat. S aktivní kariérou se loučil náš kamarád Robert Provod, za přínos fotbalu ve Čkyni mu ještě jednou moc děkujeme!




Počet diváků: 200. Rozhodčí: Ovčáček Josef - VEJČÍK Vít, TRNĚNÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.