Náš vůbec nejhorší zápas jara, zní po prohře s Čejovem z Plačkova


Branky


25. T. Vrána (p.) , 58. T. Vrána - 18. T. Marek , 52. T. Marek , 57. L. Moravec , 77. L. Moravec
0

Humpolecké derby dvou "Sokolů" mezi Plačkovem a Čejovem nabízelo především souboj týmů, kterým se v posledních kolech hrubě nedařilo. Kdo ale očekával neústupnou bitvu plnou ofenzivního fotbalu a tvrdých soubojů, ten se těžce zmílil. Fotbal za moc nestál, především kombinační hra obou celků byla spíše k pláči a o vítězi tak nakonec rozhodla bojovnost a nasazení, které byly především na straně Čejova. Obě strany museli navíc řešit četné absence ve svých řadách, což je letos zejména ze strany Plačkova stále opakující se problém.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli remíza

Od prvních minut se hrálo v klidném tempu. Domácí Plačkov se snažil držet míč na svých kopačkách a vytvářet smysluplnou kombinaci. Proti ale byl Čejov, jehož hráči soupeře s míčem okamžitě napadali. Do karet jim hrála i spousta nepřesností mezi palčkovskými hráči, které se každou minutou stupňovaly. V první velké příležitosti se ocitnuli hosté. Odražený míč od nohy jednoho z obránců chytil do rukou brankař Novotný. K překvapení domácích odpískal rozhodčí hru rukou a Čejov zahrával z hranice malého vápna nepřímý kop, který ale ke vstřelení gólu ještě nevyužil.

 

To až o několik minut později v 18. minutě přišla další z mnoha domácích ztrát po autovém vhazování, kdy se míč dostal až ke kopačkám Tomáše Marka. Ten se v pozvolném tempu dostal do vápna, kde si poradil i s brankařem Novotným a Čejov šel do vedení. Chaotická hra Plačkova dlouho k ničemu nevedla. První přiblížení se k soupeřově bráně ale mělo okamžitě gólový efekt. Po faulu ve vápně si vzal penaltu na starost Tomáš Vrána a bezpečně proměnil. Chvíli na to mohl jít Plačkov do vedení. Před malým vápnem se k míči dostal nikým nehlídaný R. Štěpán, jehož střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde stál připravený Vacata. Poslední patnáctiminutovka už více šancí nenabídla a protrápený první poločas tak skončil nerozhodně.

Uspěli hosté

Dalo by se říci, že horší fotbal než to, co bylo k vidění v prvním poločase už přijít nemůže, Plačkovští ale všechny přítomné přesvědčili o opaku. Domácí si nepochopitelně před vlastní bránou začali hrát s míčem, což vyšperkovali navíc ještě nepřesnými přihrávkami a toho hosté okamžitě využili. V 52. minutě důrazný T. Marek po chybě obránce získal míč a znovu ho dopravil ze samostatného nájezdu až do brány. Uteklo sotva pár minut a bylo to už 1:3. Nedorozumění mezi Martinem Němcem a Lukášem Novotným při malé domů bez váhání zužitkoval Lukáš Moravec.

 

Z dvougólového vedení se ale Čejov neradoval dlouho. Ojedinělou útočnou akci Plačkova po přesném centru Tomáše Dobroviče proměnil v gólovou radost Tomáš Vrána. Žádný zvrat v utkání se ale po tomto gólu nekonal. Otěže utkání drželi na své straně stále čejovští, kteří se díky soupeřově nulovému hernímu projevu čím dál tím více blížili k vítěznému konci. Potvrzující gól na 4:2 po další akci 1 na 1 zařídil v 77. minutě Lukáš Moravec a bylo rozhodnuto. Čejov tak díky této důležité výhře zastavil svůj propad tabulkou, naopak v Plačkově mají po třetí prohře za sebou o čem přemýšlet.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): Zdaleka náš nejhorší zápas jara. Čejov byl rozhodně hratelný soupeř. Když se nad tim zamyslim, tak si za celých 90. minut nevytvořili žádnou šanci, jenže co z toho, když jsme jim všechny gólovky naservírovali pod nos my. Momentálně nehrajeme vůbec nic. Směrem dopředu sme úplně mrtví, bránu soupeře ohrožujeme jenom symbolicky a ani při bránění to neni žádnej hit. Vytrvale nabízíme soupeřům šanci na skórování v podobě standartek kolem našeho vápna, vepředu nepodržíme míč a tim jsme, ať se nám to líbí nebo ne, i pro beznohýho soupeře snadná výzva. Objektivně, i já od sebe čekám víc. V posledních třech zápasech sem lovil z brány 15x (Ty vole, to je hodně ubohá bilance, když to teď vidim napsaný.). Jasně, můžu alibisticky prohlásit, že v Řečici a teď na umělce v Humpolci sme inkasovali 8 z 10 gólů po samostatnym nájezdu s čimž se nedá nic moc dělat a ukazovat prstem po vzoru Petra Čecha kdo kromě mě za to může, ale normálně sem schopnej i tyhle jednoznačně gólový situace řešit. Sám vidim, že v posledních třech zápasech sem chytnul úplný hovno, tady neni za co se schovat a ani to nehodlám dělat. Je znát, že rozhodně nejsme v žádný herní pohodě. Nepomáhá ani to, že do všech šesti jarních zápasů jsme nastoupili v úplně jiný a často hodně improvizovaný sestavě. Před každym zápasem se vynoří víc omluvenek než kolik máme hráčů. Samozřejmě, pokud jde o zranění, nebo vážný rodinný problémy, pak je absence pochopitelná, ale takový sr*čky jako jsou babiččiny narozeniny, výlety a další výmysly, to už mi fakt hlava nebere. Fotbal je kolektivní sport a každej by si měl uvědomit, že tim, že se na zápas vysere dělá podraz hlavně na kluky z týmu. I na takhle nízký úrovni je potřeba brát ohledy na ostatní, tim spíš když jsme jeden tým. Kdybychom byli schopný se proti Maratonu, Červený Řečici a Čejovu sejít, tak máme o 9 bodů víc, tim ale nechci kvality Řečice nebo Čejova schazovat. Naopak, oba dva týmy nás dokázali porazit bojovností, důrazem a výhru nad náma si stoprocentně zasloužili. To co sem tady napsal si ale musí každej srovnat v hlavě sám. Bezcennej příspěvek na internetu nic nezmění.




Počet diváků: 80. Rozhodčí: ČAMRA Jiří - PALA Jiří (N), SVOBODA Bohuslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.