Čtvrtá výhra v řadě pro Plačkov


Branky


25. J. Kalivoda (p.) , 47. O. Kubů , 83. J. Kalivoda
0

Své vítězné tažení jarní části Poutník ligy natáhl TJ Sokol Plačkov dnešním zápasem už na čtyři utkání. Tentokrát si s třígólovým rozdílem poradil se Žirovem, který stále zůstává nebezpečně blízko sestupových pozic. Naopak Plačkov vyhrál všechna čtyři jarní kola a s čistou hlavou se může soustředit na nastávající těžké utkání s Maratonem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úzké hřiště v Žirově s perfektně připraveným trávníkem a proměnlivým počasím napovídalo už dopředu, že sebotním utkání mezi Plačkovem a domácí Střepinou bude nabízet dostatek gólových příležitostí. Toto očekávání potvrdil hned z kraje zápasu Jiří Kalivoda z Plačkova, který zkoušel dalekonosnou střelou pozornost brankaře Jonáše, povedená střela bohužel pouze orazítkovala spojnici domácí branky.

 

Po pár minutách relativního klidu si své šance začali vytvářet i domácí hráči. Ty dvě nejzajímavější ale bránu soupeře neohrozily, obě totiž skončily mimo bránu. Následovalo několik slibně rozvíjejících příležitostí před bránou Žirova, které byly podpořené mizerným bráněním domácího týmu, jenže nedůraz plačkovského útoku v zakončení nedovolil hostům v první dvacetiminutovce otevřít skóre utkání.

 

To až ve 25. minutě měl Plačkov mnohem více štěstí. Skvělý centr po pravé lajně vyslal Martin Němec do běhu Tomáše Dobroviče, který byl zastaven až ve vápně tvrdým zákrokem brankaře Jonáše, jnež se přitom sám zranil. Penaltu si vzal na starost spolehlivý střelec Jiří Kalivoda a s přehledem proměnil. Jak už u Plačkova bývá zvykem, po vstřeleném gólu následoval útlum a četné, mnohdy až zbytečné ztráty míče značily pro Žirov, že teď je ta pravá chvíle k vyrovnání.

 

Povedený balon za obranu hledal nabíhajícího Rostislava Hamalčíka, kterého ale včasným výběhem za hranici velkého vápna zastavil brankař Novotný. Standardní situaci z hranice vápna, která po chvíli násedovala rovněž Žirov dopravil jenom k Novotnému a tak se do kabin šlo se spoustou neproměněných šancí a jednogólovým vedením Plačkova.

 

Přišel druhý poločas, domácí se ještě ani nestihli rozkoukat a už prohrávali o dva góly. To se výtečně kopnutým přímým kopem přes zeď prosadil Ondřej Kubů a Plačkov utkání mohl s dvougólovým náskokem klidně kontrolovat. To se ale nestalo. Žirov se proti uspokojenému soupeři začínal postupně propracovávat k bráně soupeře, naštěstí pro hosty byla bezchybná stoperská dvojice Palán-Tesař proti a když už se domácí k šanci přeci jen dostali, zneškodnil ji brankař Novotný.

 

Zajímavé příležitosti ke vstřelení gólu si vytvářeli i hosté, jenže těm ke vstřelení gólu chyběla finální fáze. S blížícím se koncem utkání se k jedné z posledních střel dostal plačkovský Jiři Kalivoda. Jeho střela doprostřed brány před brankařem Jonášem nepříjemně zaplavala a skončila nakonec gólem. Rozhodnutý stav 0:3 vydržel už do konce a hosté z Plačkova tak potvrdili tol favorita i přes četné změny v základní sestavě.

 

Autor: Lukáš Novotný



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankář): "Konečně zápas, který jsme relativně v pohodě zvládli. Zatímco v předchozích třech jsme celý zápas drželi jednogólové vedení a vítězství jsme hájili do posledních minut, teď jsme rozhodli gólem Ondry Kubů hned zkraje druhého poločasu, ale ty nervy zase... Naštěstí jsme zatím na jaře schopní zápasy vyhrávat, i když každý víkend nastupujeme v prakticky jiné sestavě. Jasně že tam je pořád spousta nedostatků, ty tam budou na téhle úrovni pořád, ale na to, že trénujeme v pěti lidech a dělá nám problém i se sejít aspoň na ten zápas, tak jsme na tom nadstandardně."



Počet diváků: 49. Rozhodčí: HÁNA Samuel - ZRUTSKÝ Zbyněk (N), HARUDA Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.