Nový Rychnov znovu vyhrál, v Plačkově si ale dobré jméno neudělal


0

Nový Rychnov je i po deseti odehraných zápasech stále stoprocentní. V devátém kole soutěže zajížděli Novorychnovští k těžkému duelu do Plačkova. I tam se jim podařilo zvítězit. Kaňkou na zápase však bylo počínání některých hostujících hráčů, které udělalo ze zápasu, jenž v první půli nepostrádal svou kvalitu, spíše estrádu. Časté diskutování s rozhodčím či se soupeřem nedávalo prostor pro samotnou hru, a tak Rychnovští sice odjížděli z Plačkova se třemi body, ale také s notně pošramocenou pověstí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Plačkov s favoritem držel v první půli krok

Do Plačkova k devátému kolu Poutník ligy dorazili hráči doposud neporaženého Nového Rychnova, ale už před zápasem bylo jasné, že tady je žádný lehký úkol čekat nebude. Plačkov z posledních tří zápasů vytěžil 7 bodů při skóre 6:1 a bylo jasné, že o body se pokusí obrat i dnešního favorita.

 

Od prvních minut se hrál skutečně kvalitní fotbal. Plačkov exceloval zejména ve hře dozadu, když se Nový Rychnov za celý první poločas téměř nedokázal dostat k bráně, ale i směrem dopředu domácí byli pro soupeře minimálně vyrovnaným soupeřem. A k radosti domácích příznivců šel právě Plačkov do vedení. Centr Jirky Kalivody do velkého vápna sklepl k nohám Zemka Lukáš Ehrlich a mladý plačkovský útočník prolomil konečně svou střeleckou smůlu a poslal Plačkov do vedení.

 

Domácí se snažili hrát stále disciplinovaně a to jim vycházelo. Tedy až do konce poločasu. Plačkov ve středu hřiště ztratil míč a do protiútoku se hnali hráči Nového Rychnova. Po několika odrazech ve velkém vápně se míč dostal ke kopačkám Petra Venkrbce, který využil volného prostoru kolem sebe a přesnou střelou na zadní tyč vyrovnal skóre zápasu na 1:1.

Buranské chování Martina Faltýnka mladšího znehodnotilo fotbal po přestávce

Druhý poločas bohužel na ten první kvalitou hry nenavázal. Nový Rychnov se po přestávce začal daleko více dostávat do hry a využíval chyb ve hře Plačkova. Nejdříve ještě brankař Novotný dokázal nadvakrát svými zákroky vychytat střelce Rychnova, jenže o pár minut později už byl na prudkou hlavičku Ondry Kratochvíla přesně k tyči krátký a hosté šli poprvé v zápase do vedení. Spíše než samotný střelec gólu na sebe ale při oslavách gólu upozorňoval svým chováním v negativním smyslu záložník hostů Martin Faltýnek, který se vysmíval do očí soupeři a neodpustil si ani vulgární gesta, čímž se zápas začal značně vyostřovat.

 

Vše vyvrcholilo o pár minut později. Samostatný nájezd  na domácího brankaře útočník Rychnova nezvládl úplně podle představ. Při kličce brankaři si ukopl míč až do autu, to mu ale nezabránilo v tom aby se teátrálně bez jakéhokoliv kontaktu zkácel na zem a k překvapení všech rozhodčí odpískal penaltu. K té se postavil Martin Faltýnek a s přehledem ji proměnil. Následnou oslavu doplněnou vztyčováním prostředníčků věnoval především domácímu brankaři Novotnému.

 

To, co se následně ve hře dělo, mělo s fotbalem pramálo společného. Hosté z Nového Rychnova si zde díky svému chování příliš fanoušků nenašli i díky počínání svých většinou podnapilých diváků v hledišti. Hra se hodně kouskovala a téměř každé rozhodnutí rozhodčího bylo doprovázeno vášnivými dohady v obouch táborech. Když se situace konečně uklidnila, tak už zápas v žádném případě nepřipomínal skvělou podívanou z prvního poločasu. Spíše se jen dohrávalo. Konečný gól Šafaříka na 4:1 byl už jen kosmetickou úpravou konečného výsledku.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný - brankář: Začnu od začátku. První poločas byl reklamou na fotbal. Oba týmy se snažily výsledek strhnout na svojí stranu a po 45 minutách byl výsledek zaslouženě nerozhodný. Pak bohužel přišel druhý poločas. Většina hráčů Rychnova se začala chovat jako parta namistrovaných a arogantních blbečků bez jakéhokoliv respektu k soupeři už od prvních minut druhého poločasu. V tomhle zápase naprosto perfektně dokázali poplivat veškeré hodnoty fairplay. Od týmu, který za poslední dva roky dokázal dvakrát sestoupit z A třídy až do okresu bych čekal trochu víc pokory. Po zápase se navíc většina ze soupeřova týmu sebrala a nepřišla nám ani podat ruku. Opravdu perfektní ukázka toho, jak se chovají lidi v Novém Rychnově. My jsme se bohužel jejich chováním nechali strhnout a reagovali na ně. I to nám prohrálo zápas. Nicméně soupeř dneska zaslouženě vyhrál. Teď tenhle zápas musíme co nejdřív hodit za hlavu a soustředit se na ten další v Kamenici.




Počet diváků: 80. Rozhodčí: MACHAČ Šimon - ŠTĚPÁN Zbyněk (N), FALTÝNEK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.