Duel rezervních týmů ovládla Žirovnice, Kamenici srazilo na kolena vyloučení brankáře Mifky


Branky


0

Malé derby mezi záložními týmy Žirovnice a Kamenice nad Lipou v sobotu na Budíně lehce uklidnilo domácí tým, který se po tříbodovém zisku odlepil ode dna tabulky. Začátek zápasu sice vyšel lépe Slovanistům, kteří se po gólu Kašparce ujali vedení. Jenže poté přišel zlomový moment v podobě vyloučení kamenického brankáře Mifky. Po přestávce se Žirovničtí nadechli k náporu, který vyústil v potřebné vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půli vyhrála Kamenice, přišla však o vyloučeného brankáře Mifku

První pětiminutovka patřila domácímu týmu, jehož hráči vyslali na bránu dvě zajímavé střely. V šesté minutě přišla první možnost hostů, když Ira přešel u lajny přes dva protihráče a po centru dokázal Macháček předskočit domácího obránce, v pádu však zamířil nad bránu. O pět minut později se již hosté radovali, po přihrávce za obranu běžel Kašparec sám na brankáře Koláře a střelou pod padajícím brankářem poslal hosty do vedení. Poté přišla ještě tvrdá střela Vávry mimo branku. 

 

Zřejmě rozhodující moment utkání nastal ve dvacáté třetí minutě, kdy hosté vystavovali Ondřeje Doležala do ofsajdu, praporek však zůstal pro hosty překvapivě dole a tak domácí hráč postupoval sám na Mifku, který jej za vápnem srazil, což přineslo zaslouženou červenou kartu. Do brány šel Lukáš Hadač, který se zaskvěl dobrým zákrokem proti střele Pokorného. Na druhé straně zahrozil Vávra, jeho střela však šla nad bránu.

Obrat ve skóre zařídil Martin Pokorný, body zůstaly na Budíně

V druhém poločase už se Žirovnice konečně před domácím publikem dočkala. Po rohovém kopu v padesáté minutě se prosadil hlavou Martin Pokorný, bylo srovnáno. O deset minut později už šli domácí do vedení zásluhou Vojty Hadravy, který prostřelil gólmana po úniku z pravé strany po krásné nahrávce za beky od Kořínka. Žirovnickým chuť do hry vydržela, a tak během pár minut přidali i třetí branku, když se podruhé trefil Pokorný, jenž využil nepřesné rozehrávky Urbana a v sólovém úniku obstřelil Hadače. Hosté v deseti se snažili i nadále hrát a podali ve zbytku utkání sympatický výkon, ovšem na ve výhodě hrající Žirovnici to nestačilo. Do konce utkání už se skóre i přes dvě příležitosti na obou stranách nezměnilo, a tak tři body zůstaly na Budíně.



Ohlasy k zápasu



TJ Slovan Kamenice nad Lipou B
Patrik Macháček - hráč: Dneska nám nescházelo nasazení, ale především přesnost. Na mokrém terénu nám příliš nešly kombinace. Rozhodujícím momentem zápasu byla červená karta, poté už se nám těžko hrálo a domácí nakonec zaslouženě otočili skóre.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: OBRANEC Dušan - SOSNOVEC Pavel (N), ŠTANGL Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.