3:1
(2:1)
27. T. Marek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2016 16:30

3.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jiřice konečně vystřelily na bránu a berou první body


Branky


41. T. Jůzl , 42. P. Příhoda , 57. P. Tůma - 27. T. Marek
0

Po dvouch nevýrazných zápasech, po kterých měly Jiřice na svém bodovém účtu nulu, která svítila i v kolonce vstřelených branek, Jiřičtí konečně zabrali. Do utkání proti Žirovu sice vstoupili hůře než soupeř, dvougólový úder v samotném závěru první půle však jiřické nasměroval ke třem bodům, které ve vyrovnané tabulce mají svou váhu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý závěr první půle nasměroval Jiřice k vítězství

Jiřice měly za cíl konečně uspět, kdy po celkem herně vyrovnaných duelech s Obrataní a v Plačkově odešly s prázdnou. V těchto dvou zápasech nebyli hráči Jiřic téměř schopni vystřelit na bránu soupeře, což se mělo proti Žirovu zlepšit. Na tohoto soupeře se navíc domácím doma dlouhodobě daří. Bohužel minimálně třicet minut prvního poločasu nic nenaznačovalo zlepšení.

 

První gólovou příležitost si vytvořili hráči Žirova, a to už v první minutě. Naštěstí pro domácí nebyla proměněna. Do 27. minuty se hrálo bez výrazných brankových příležitostí s vyrovnanou hrou v poli. V 27. minutě M.Hájek nešťastně zakopl při zpracování míče před velkým vápnem, T. Marek vystřelil přízemní střelu a brankářovi Beránkovi v bráně Jiřic nešťastně míč proklouzl pod tělem. V 35. se ocitl po standardní situaci sám před brankářem Žirova M.Trnka, ale míč tečoval jen vysoko nad branku soupeře. V 41. minutě se rozhodl vzít na sebe zodpovědnost J. Dvořák. Zatáhl z obrany míč až před bránu, vystřelil z 30 m levou nohou, brankář Žirova vyrazil míč pouze k pravé tyči a dobíhající T. Jůzl uklidil balon do sítě.

 

Hráči Jiřic poté pochopili, že střelba by mohla vést k úspěchu a o minutu později převzal balon na podobném místě Petr Příhoda a umístěnou střelou k pravé tyči dostal Jiřice do vedení.  Hned o minutu později mohli domácí o vedení zase přijít, když po nedorozumění J.Vincence a gólmana Beránka hráč Žirova vběhl mezi tyto dva hráče a míč vypíchl přes gólmana těsně vedle brány. Následně se J.Dvořák dostal do nachlup stejné situace jako před vyrovnávacím gólem, ale střela mířila vedle. Poté nastala série střel a pološancí v podobě hráčů Jiřic a diváci po dlouhé době začali povzbuzovat a tleskat.

Jiřice si po přestávce výhru pohlídaly

Ve druhém poločase to byla víceméně vyrovnaná hra z množstvím tvrdších zákroků, za které hráči obdrželi po žlutých kartách. Jiřičtí si postupně vytvářeli menší převahu v poli. Paradoxně z brejku vstřelili třetí gól, kdy J.Rohovec převzal na půlce míč, zatáhl ho o dvacet metrů dál a dlouhou přihrávkou našel Petra Tůmu, který ho v souboji uklidil do sítě. Tato situace zaváněla ofsajdem, nicméně pomezní rozhodčí praporek nezvedl. Dále stojí za zmínku jen situace z 80. minuty, kdy ze standardky trefil Tůma hlavičkou břevno.

 

Jiřičtí poté dotáhli zápas do vítězného konce, nicméně je třeba si přiznat, že utkání patřilo svou kvalitou spíše ke spodku OP. Příští týden na Maratonu se ukáže, zda Jiřičtí můžou pomýšlet na vyšší patra OP. V domácím dresu se nejvíce dařilo Jakubu Dvořákovi, který bezchybně bránil, permanentně nabíhal po lajně do útoku a svou střelou zavelel k obratu. Povedený duel odehrál i Miroslav Jirků, jenž na nové pozici předstopera spolehlivě čistil prostor před bránou a zároveň zakládal útočné akce. Duel bezchybně řídil sudí Svoboda.



Ohlasy k zápasu


SK Jiřice
Stanislav Sadský - sekretář: Dnes hráči asi pochopili, že bez střely není gól. Sice to nebyla žádná kanonáda, ale z těch pár střel se aspoň něco ujmulo.




Sestavy


SK Jiřice
O. Beránek [-] - M. Trnka [-] , J. Vincenc [-] , J. Dvořák [-] - J. Rohovec [-] (79. P. Novák [-] ) , M. Hájek [-] , M. Jirků [-] , T. Jůzl [-] , P. Tůma [-] - P. Příhoda [-] , J. Hrůza [-] -

TJ Střepina Žirov
J. Jonáš [-] - J. Brothánek [-] , M. Bělík [-] , L. Nebesař [-] (73. V. Bendl [-] ) , P. Klofáč [-] (31. R. Šanda [-] ) , T. Marek [-] , L. Morava [-] (46. D. Němec [-] ) , T. Náměstek [-] , L. Jonáš [-] , R. Bratrů [-] , T. Haruda [-]

ŽK: 38. P. Příhoda , 70. J. Dvořák - 30. T. Marek , 58. J. Brothánek , 67. D. Němec .
Hráči zápasu: J. Dvořák , M. Jirků .
Počet diváků: 230. Rozhodčí: SVOBODA Jan - SADSKÝ Stanislav (N), DOLEŽAL Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.